Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: yuraa
Wto 05 Mar, 2013 14:45
A cóż to takiego ten alkoholizm???
Autor Wiadomość
wolny 
(banita)

Wysłany: Wto 05 Mar, 2013 06:03   

:nerwus: Tego jeszcze nie grali,.. cobym ja ze ściero z samego rańca po kuchni ganiał,.. wlewam sobie wrzątek do kufelka z kawą i to takiego grubościennego o dość dużej pojemności, zwyczajny rytualny kuban kufel w którym co rano pije kawę , odeszłem ja z krok jeden no może dwa coby ta kawa się zaparzała, stojąc oczywiście na blacie kuchennym a tu jak coś nie pierdyknie, a to kufelek z tą kawą szlak trafił no i się rozpadł na dwie części zalewając oczywiście blat i podłogę w promieniu metra , a ja ze stoickim spokojem popatrzyłem jeno na to wydarzenie z pogranicza fizyki molekularnej lub paranormalnej, wziąłem ścierę no i usunąłem skutki tego zjawiska, Kiedyś jak byłem w stadium nieważkości lub trzeźwości na niby,.. to cała chałupa by drżała w posadach,.. a teraz ,..?? chyba jakeś przeunacenie w moim Ego,.. które umysł udaje,.. nastąpiło!!!!
I to w moim przypadku jest dowodem na to że trzeźwość to naturalny stan , zwyczajny, no taki jak być powinien, nic w tej trzeźwości nadzwyczajnego nie ma, i takich wydawać by sie mogło banalnych przykładów zdarzeń dnia codziennego mógłbym przytaczać multum, te wydarzenia sprawiały mi kiedyś wielki problem,. a nawet nie problem,. a powód , przyczynę do kolejnych lawinowo pojawiających sie negatywnych sytuacji, które ja uważałem za prześladujący mnie pech,.. w efekcie powodowały stany totalnego znerwicowania, gdzie alkohol był jedynym znanym mi skutecznym środkiem zaradczym na tego zasranego pecha czyli chroniczny debilizm. Ponieważ to nie był żaden pech tylko zwyczajne różne rzeczy które są bez znaczenia, ale dla alkoholika wszystko jest pechem i przyczyną do awantur i picia,.. lecz to chyba też nic nadzwyczajnego,??.. skoro piłem związek chemiczny, który powoduje odmienny stan świadomości...!! to czego mogłem sie spodziewać,,??, olśnienia, mądrości, a może wniebowstąpienia !!! : :bezradny: :bezradny: vdf54 vdf54 :akuku:

endriu 
(banita)

Wysłany: Wto 05 Mar, 2013 06:13   

jakbyś pił kawę z filiżanki jak każdy zdrowy człowiek to by się to nie stało... :wysmiewacz:

pić Ci się piwa chce, że tak o tym kuflu?

Dzień dobry.

wolny 
(banita)

Wysłany: Wto 05 Mar, 2013 06:28   

:mysli: Podsumowując ten swój temat jestem w 100% przekonany o przyczynie moje alkoholizmu , a pisze przyczynie,.. ponieważ nie usuwając przyczyny nie usunę skutków a alkoholizm był skutkiem,.. nie przyczyną , więc przyczyną było moje EGO,. nabzdyczone, zafałszowane, podstępne, zdziecinniałe, zachłanne , EGO, Ego które nic innego nie robi jak tylko wyszukuje potencjalnych przeciwników. Nikt ze mną zgadzać sie nie musi ale ja uważam że aby pozbyć się alkoholizmu wystarczy pozbyć sie EGO, bo ono i tak do niczego potrzebne nie jest, a aby tego dokonać wystarczyło dotrzeć do tego kim ja jestem , kim ja tak na prawdę jestem ??? Mnie to zajęło jakieś parędziesiąt lat, ale komuś może zająć parę minut , oby tylko umiał odpowiedzieć prawidłowo na pytanie kim ja jestem ?
Jestem świadomy że może się to nie spodobać większości tu obecnych ,ale to jest bez znaczenia , co się komu podoba albo nie podoba , każdy ma swoje życie i niech sobie tam robi tak,.. jak jemu sie podoba,.. mnie nic do tego!!! :milczek: :skromny: :skromny: :skromny:

wolny 
(banita)

Wysłany: Wto 05 Mar, 2013 06:33   

endriu, coś sie czepił z rańca ,??co??? :figielek: jeszcze tego brakowało że mi będzie taki dyktował w czym mam pić kawę,.. czy w kuflu,.. czy we wiadrze, jeszcze trochę to mi będziesz wyznaczał godziny kiedy ja mam pójść :wysmiewacz: sie zesrać co??? hihihihihih :wysmiewacz: Egoista jeden przebrzydły!!! :dokuczacz: :dokuczacz:

szymon 
Uzależniony od netu

Wysłany: Wto 05 Mar, 2013 06:34   

wolny napisał/a:
aby pozbyć się alkoholizmu wystarczy pozbyć sie EGO, bo ono i tak do niczego potrzebne nie jest

jak pozbędziesz się zła, to nie rozpoznasz dobra
trzeba obserwować jedno i drugie, byś wiedział, co jest co

wolny 
(banita)

Wysłany: Wto 05 Mar, 2013 06:42   

szymon, zgadza sie tylko nie sądzisz że to Ego dokonuje wyborów co jest dobrem a co złem , a we wszechświecie wśród rzeczy stworzonych nie ma ani zła ani dobra wszystko jest w harmonii neutralne jest takie jak powinno być, i to właśnie Ego dokonuje wyboru że coś staje się złem lub dobrem , ja tak myślę ale ja nie autorytet jestem więc mogę się mylić ??? :bezradny:

endriu 
(banita)

Wysłany: Wto 05 Mar, 2013 06:46   

wolny, idź do łazienki! :lol:

wolny 
(banita)

Wysłany: Wto 05 Mar, 2013 06:53   

endriu, byłem już !!! 8| ,..ale dziękuje z troskę hihihihih :okok: Rzadko dziś można spotkać człowieka troskliwego!!!! :prosi: :tak: :okok:

szymon 
Uzależniony od netu

Wysłany: Wto 05 Mar, 2013 07:16   

wolny napisał/a:
Ego dokonuje wyboru że coś staje się złem lub dobrem

to taka Freudowska teoria z XIXw
jeszcze coś pisał o superego :lol:

wolny napisał/a:
wśród rzeczy stworzonych nie ma ani zła ani dobra wszystko jest w harmoni

nie zgadzam się,
jest pełno ch**, chamów, biedy, chorób itd...
jest też dużo fajnych ludzi, uprzejmych, mądrych, zaradczych itd...

PS
a tak od siebie, własnymi słowami potrafiłbyś coś napisac, czy tylko klepać sloganami wyczytanymi w książkach czy zasłyszanymi od kogoś? :mysli:

wolny 
(banita)

Wysłany: Wto 05 Mar, 2013 07:29   

szymon Porozmawialibyśmy ,..ale teraz to jest nie możliwe,.. może kiedyś,.. jak ci to Ego przygaśnie,. a narazie tylko mogę ci współczuć !!! Cierpisz brachu i to jak !!!!
Fajny z ciebie gościu , ale ja nie likorz,.. Pan Bóg likorz,.. ciebie boli ty narzykosz !!! :szok:

I bardzo cie proszę, przestań mi z łaski swojej dyktować jaki ja mam być,. co robić,. jak myśleć,. jak sie zachowywać , czy już to Ego cie całkiem zeżarło do szpiku kości czy jak , ja jestem wolnym człowiekiem czy ty tego nie umiesz pojąć młodzieńcze, i ty nie masz żadnego ,żadnego prawa aby mi dyktować kim ja mam być , prowokujesz jedynie i szukasz przeciwników do dyskusji w której zakładasz z góry że masz racje , że jesteś o ten punkt lepszy , a nie umiesz pojąć że ja na ten przykład z tobą nie mam zamiaru rywalizować,. bądź sobie ten najmądrzejszy najdoskonalszy,... a co mnie to obchodzi,.. nie musisz mi nic tu udowadniać , ani ja nie mam najmniejszego zamiaru ci niczego odbierać ani twojej pozycji ani statusu ani prestiżu ja mam to po prostu w du*** czy ty to możesz pojąc czy nie ????
Albo rozmawiamy jak ludzie albo wcale i żegnaj gienia !!!! Zresztą czy ktoś cie zmusza abyś czytał to co ja pisze ??? ja mogę tu zacytować i całą encyklopedie zdrowia psychicznego, a co tobie do tego, bo nie kumam??? ;)
Ostatnio zmieniony przez wolny Wto 05 Mar, 2013 07:46, w całości zmieniany 1 raz  

piotr7 
Gaduła

Wysłany: Wto 05 Mar, 2013 07:32   

Wolny ja bym napisał tak:
Kurcze rano pękł Mi kubek z kawą i musiałem posprzątać pół kuchni, ale emocje pod kontrolą

Treść ta sama a ile czasu na parzenie drugiej kawy :mysli:

szymon 
Uzależniony od netu

Wysłany: Wto 05 Mar, 2013 07:33   

wolny napisał/a:
Cierpisz brachu i to jak !!!!

ło jesuuu, patrz jak źle, wszyscy cierpią, nie ma roboty, pieprzony alkoholizm, łeeee, łoooo, uuuu, hihihihi :wysmiewacz: :wysmiewacz: :wysmiewacz: :wysmiewacz:

wolny 
(banita)

Wysłany: Wto 05 Mar, 2013 07:51   

piotr7 napisał/a:
Kurcze rano pękł Mi kubek z kawą i musiałem posprzątać pół kuchni, ale emocje pod kontrolą

Treść ta sama a ile czasu na parzenie drugiej kawy :mysli:

Piotruś ty bys tak napisał,.. a czy to oznacza że ja też tak powinienem ??? :dokuczacz:

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Wto 05 Mar, 2013 09:13   

piotr7 napisał/a:

Napisałbym dokładnie tak samo a nawet myślę, że nic bym nie napisał. Po co i w jakim celu? Żeby na tej podstawie wysnuwać jakieś bzdurne teorie, nie służące niczemu ani nikomu, poza autorem tych kocobałów oczywiście. Kolego wolny, takie pierdy zazwyczaj piszemy w trollowni i w hydeparku, a nie w działach tzw. poważnych. Miłego dnia :mgreen:

wolny 
(banita)

Wysłany: Wto 05 Mar, 2013 10:26   

pterodaktyll, Pozostawię to bez komentarza !!! Zbyt banalne, aby komentować !! A nie wspomnę o egocentryzmie i dyktatorskim JA!! Nie mój to problem. :skromny: :skromny:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi