Uzależnienie? |
Autor |
Wiadomość |
smokooka
Uzależniony od netu
Pomogła: 100 razy Wiek: 52 Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 4059
|
Wysłany: Śro 13 Mar, 2013 23:50
|
|
|
Możesz |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Śro 13 Mar, 2013 23:51
|
|
|
bea 70 napisał/a: | bede wam plakac w przyslowiowe ramie ...:-) ...moge? |
Mamy tu najlepszych specjalistów od trzymania ramienia do płakania. Polecam osobiście dr. Staawa |
_________________ |
|
|
|
|
bea 70
Małomówny
|
Wysłany: Śro 13 Mar, 2013 23:58
|
|
|
Superrrrrrrrr !!! Dr .Staawa ? ok poczekam na doktor /a ...bo przydal by mi sie taki mocniejszy kop......jak narazie to szczeze mowiac nie wiem gdzie sie zakwalifikowac ..lampka zapalila mi sie jak corka napisala ze moj ex maz jest na terapii i opisala mi co bylo przedtem ... |
_________________ Zasada jest prosta ..Nigdy nie klam kogos kto Ci ufa ,i nigdy nie ufaj komus kto Cie oklamal... |
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Śro 13 Mar, 2013 23:59
|
|
|
Czesc bea |
_________________ I'm not beaten,I'm just going for a little walk
Magoichi Saika |
|
|
|
|
bea 70
Małomówny
|
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 00:01
|
|
|
Czesc Leon |
_________________ Zasada jest prosta ..Nigdy nie klam kogos kto Ci ufa ,i nigdy nie ufaj komus kto Cie oklamal... |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 00:01
|
|
|
witaj bea 70,
bea 70 napisał/a: | jest tylko problem ja mieszkam we wloszech u mnie w miasteczku nie ma czegos takiego jak komunita AA ...myslicie ze dam rade sama |
już nie jesteś sama |
|
|
|
Dziubas
(konto nieaktywne)
Pomógł: 16 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Gru 2011 Posty: 1251 Skąd: W-w
|
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 00:03
|
|
|
bea 70 napisał/a: | nie wiem gdzie sie zakwalifikowac . |
Może to ( http://komudzwonia.pl/viewtopic.php?t=1271 ) Ci ułatwi? |
_________________ "Niczego nie oczekuje, niczego się nie boję,
jestem wolny" N.Kazantzakis |
|
|
|
|
bea 70
Małomówny
|
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 00:09
|
|
|
Dzieki Yuraa...Ciesze sie ze znalazlam to forum ...Dzieki Dziubas za linka lece poczytac ...Dziekujem Wam wszystkim za mile powitanie .....juz wiem ze nie jestem sama i mam nadzieje ze z wami dam rade zycze wam milych snow uslyszymy sie jutro ..tylko moze zaloze swoj post i bede w nim pisac jak mi idzie ...Dobranoc pa pa |
|
|
|
|
Czarny
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 00:12
|
|
|
Witaj bea70 Mam na imię Krzysiek i jestem alkoholikiem. Piszesz że zalecamy tu udanie się do specjalisty. Pewnie tak, ale są to jedynie konkluzje z naszych przeróżnych, czasami rozpaczliwych, zazwyczaj nieskutecznych prób radzenia sobie z problemem na własną rękę. Szkoda czasu. Powodzenia |
_________________ Pozdrawiam serdecznie.Krzysiek. |
|
|
|
|
bea 70
Małomówny
|
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 00:24
|
|
|
Czesc Krzysiek ..odebrales mnie troszke zle ..nie mowilam w zlym sensie tego o specjalistach ...wiem ze bylo by to najlepsz poniewaz nie nadarmo jest specjalista.....oczywiscie ze poszla bym chetnie po pomoc specjalistyczna , ktora zalecila by co i jak ....tylko gdzie ? jak wspomnialam tu nie ma wspolnoty AA ..Wlosi podchodza do alkoholizmu jak my w latach 70 czyli menel ...tu wino jest zawsze do obiadu i do kolacji ..wiekszosc z nich jest alkoholikami wedlug mnie i napewno wedlug was nie ma tylko problemu ..moze nie problemu ale edukacji alkoholowej jak to bylo kiedys w Polsce ...i prosze nie spisuj mnie odrazu na straty .mowiac ze szkoda czasu ....masz dla mnie jakies inne wyjscie ? .zdaje sobie ze bedzie ciezko ale ........chyba warto sprobowac |
|
|
|
|
Czarny
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 01:24
|
|
|
bea 70 napisał/a: | Czesc Krzysiek ..odebrales mnie troszke zle ..nie mowilam w zlym sensie tego o specjalistach ...wiem ze bylo by to najlepsz poniewaz nie nadarmo jest specjalista....prosze nie spisuj mnie odrazu na straty .mowiac ze szkoda czasu ....masz dla mnie jakies inne wyjscie ? .zdaje sobie ze bedzie ciezko ale ........chyba warto sprobowac | Cześć Wręcz przeciwnie, pomyślałem właśnie że rozumiesz , że tak by było łatwiej, jedynie chciałem zaznaczyć że kidyś też szukałem jakiegoś sposobu, pewno jak wielu i taki właśnie wybrałem. Pewnie nieprecyzyjnie się wyraziłem przepraszam zwalę to na karb że słowo pisane czasami nie dorówna bezpośredniej rozmowie, gdzie od razu bym lepiej wyjaśnił co miałem na myśli Co do spisywania na straty, to nie, nie , nie. Po pierwsze zaczynasz szukać rozwiązania dlatego jestem przekonany że znajdziesz. Po za tym nikogo nie spisuję na straty...nawet siebie, choć w tym przypadku byłem bliski. Przepraszam za nieporozumienie, wynikające z mojej winy :kwiatek:Życzę powodzenia na drodze do trzeźwości i tak w ogóle. Trzymaj się. [/list] |
|
|
|
|
Pastel
Gaduła
|
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 01:30
|
|
|
bea 70 napisał/a: | .wiem ze bylo by to najlepsz poniewaz nie nadarmo jest specjalista.....oczywiscie ze poszla bym chetnie po pomoc specjalistyczna , ktora zalecila by co i jak ....tylko gdzie ? jak wspomnialam tu nie ma wspolnoty AA . |
Ja tez walcze z alkoholizmem na obczyznie(UK),wiec zero dostepu do terapii w polskim rozumieniu tego slowa...Z terapeltka od alkoholizmu spotkalem sie kilkakrotnie w celu omowienia moich problemow a obecnie moge zadzwonic i umowic sie,gdy tego potrzebuje.Na angielskie AA troche pochodzilem,ale zrezygnowalem,nie moje klimaty,angielscy krwawi diakoni obejmowali sie przy przywitaniu,to bylo obrzydliwe i nie do przyjecia.Na dzien dzisiejszy pomocne jest to forum i stosowanie wiedzy,ktora mam od terapeltki i z forum...
Zycze powodzenie i rozsadnych wyborow |
_________________ I'm not beaten,I'm just going for a little walk
Magoichi Saika |
|
|
|
|
Czarny
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 01:31
|
|
|
Zwrot ..."szkoda czasu"...miałem na myśli że poprzez terapię , moim zdaniem najszybciej dojść do celu. I jeżeli jest możliwość to szkoda czasu na szukanie innych metod. |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 09:43
|
|