Moj temat - Moja droga z Wami |
Autor |
Wiadomość |
bea 70
Małomówny
|
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 14:12 Moj temat - Moja droga z Wami
|
|
|
Tak jak postanowilam ,zakladam nowy temat ,ktory ma mi pomoc w szczesliwym zyciu bez wieczornej "lamki" wina .Zaczelam od wczoraj i czuje sie dobrze wczoraj do pozna chyba bylo ok 3.00 jak wylaczylam kompa czytalam nasza skarbnice wiedzy..dzis wyrzucilam 2 puste butelki po przedwczorajszym winie ...zrobilam to z lekkim sercem usmiechajac sie do nich i zegnajac na zawsze ...posprzatalam sobie domek i znowu wrocilam do Was aby poczytac Wasze spostrzezenia ,wskazowki ,przezycia i rady ... .Wiem ze w samotnej walce bedzie mi ciezko ,ale jestescie Wy wiec nie zloscie sie jak bede skrzybac moje odczucia te dobre i te zle ...jestem jak narazie optymistycznie nastawiona pracuje ze swoja podswiadomoscia bo to tam jest wszystko zaszufladkowane i jak narazie dobrze mi idzie ...nie wpadam w euforie oczywiscie bo nie o to chodzi ,zdaje sobie sprawe ze roznie moze byc ,tym bardziej ze moj maz do obiadu i do kolacji czasami piije to cholerne wino ...wiec jest ono w domu ...roznica jest ta ze on pije biale ktorego ja nie znosze....a i chciala bym was prosic jesli macie moze jakies ksiazki w pdf do poczytania o tej tematyce bede bardzo wdzieczna ....Milego dnia dla wszystkich forumowiczow |
_________________ Zasada jest prosta ..Nigdy nie klam kogos kto Ci ufa ,i nigdy nie ufaj komus kto Cie oklamal... |
|
|
|
|
endriu
(banita)
Pomógł: 18 razy Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 14:16
|
|
|
cześć bea 70,
bea 70 napisał/a: | Wiem ze w samotnej walce bedzie mi ciezko |
oj ciężko, tym bardziej, że mąż będzie pił wino przy Tobie... |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
|
|
|
|
bea 70
Małomówny
|
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 14:22
|
|
|
endriu napisał/a: | cześć bea 70,
bea 70 napisał/a: | Wiem ze w samotnej walce bedzie mi ciezko |
oj ciężko, tym bardziej, że mąż będzie pił wino przy Tobie... |
Czesc Endriu wiem i dlatego bede tu z wami ...coz to orginalny wloch i nie moge do niczego zmusic drugiego czlowieka ...sporadycznie pije ale jednak ....nie rozmawialam z nim o tym jednak ,choc byl wczoraj w szoku ze nie chce swojego ulubionego wina i dal mi buziaka mowiac ze sie cieszy .. |
_________________ Zasada jest prosta ..Nigdy nie klam kogos kto Ci ufa ,i nigdy nie ufaj komus kto Cie oklamal... |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 15:18
|
|
|
bea 70 napisał/a: | jesli macie moze jakies ksiazki w pdf do poczytania o tej tematyce bede bardzo wdzieczna . |
jeden z naszych (dawno go nie bylo) prowadzi blog
http://la-pet.blogspot.com/
znajdziesz po lewej link literatura kliknij |
Ostatnio zmieniony przez yuraa Czw 14 Mar, 2013 15:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Pastel
Gaduła
|
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 15:39
|
|
|
bea 70 napisał/a: | Pastel dzieki za linki ktore juz przerabialam ...mowiac ze nie ma tu wspolnoty mialam na mysli miasto w ktorym mieszkam czyli 200 km od Rzymu ...lub 130 do Neapolu ktorego bardzo sie boje choc to piekne miasto mam niemile wspomnienia z jednorazowej wycieczki do tego miasta :-(...z tego co sie dowiadywalam na wloskim forum sa to przewaznie wspolnoty zamkniete a ja na taka nie moge sobie pozwolic gdyz nie moge zostawic syna samego
Leon witaj w klubie ...tu nie dosc ze sie obejmuja to jeszcze sie caluja ...bleeeeeeeee......a potem Ci tylek obrabiaja ot moje miasteczko .. |
To z innego tematu, nie chciałem offtopować, więc wrzucam tutaj.
Spoko, nie musisz się mi tłumaczyć , po Twoich postach wywnioskowałem, że chcesz iść na miting, więc rzuciłem namiary. Ja nie będę Cię ani do AA namawiał, ani zniechęcał. Rób co chcesz (w granicach rozsądku oczywiście), obyś nie piła. Skoro nie chcesz iść na miting to po prostu napisz, a nie szukaj powodów, bo tak wygląda jakbyś się tłumaczyła.
Nie zrozum mnie źle - nie piszę tego by się czepiać tylko takie 'tłumaczenie' może powodować poczucie winy, a przecież nie jesteś kimś gorszym, bo nie należysz do AA.
Ja w życiu na mitingu nie byłem, na terapii spędziłem w sumie 120 minut 10 lat temu... i żyję... i nie piję.
Pisz, czytaj, analizuj jeśli Ci to pomaga. Życzę, by Ci to wystarczyło. Ja Ci będę szczerze kibicował.
Pozdrawiam ze słonecznej Barcelony.
|
_________________ Adhibe rationem difficultatibus.
Seneka |
|
|
|
|
Borus
Trajkotka uzależniony
Pomógł: 35 razy Wiek: 66 Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 1843 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 16:52
|
|
|
Cześć Bea... |
_________________ zostało mi podarowane drugie życie... |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 17:18
|
|
|
bea 70 napisał/a: | orginalny wloch |
pastel napisał/a: | Pozdrawiam ze słonecznej Barcelony. |
Evita gdzieś po Norwegii się pałęta, Luana w Niemczech.....
Chyba czas przemianować forum na Międzynarodowe Forum Trzeźwości Dekadencja. Nieźle by taki tytuł brzmiał.......... .......... |
_________________ |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 17:45
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Evita gdzieś po Norwegii się pałęta, Luana w Niemczech..... |
Niedawno była tu jeszcze Nena z Włoch, ale jakiś czas już się nie odzywa |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 18:05
|
|
|
Klara napisał/a: | Niedawno była tu jeszcze Nena z Włoch, |
no a Krzysztof,,co to zna Giampiero Anelli
pterodaktyll napisał/a: | Evita gdzieś po Norwegii się pałęta, Luana w Niemczech..... |
a i jeszcze Ksenia z nowych zelandów |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 18:34
|
|
|
Jacek napisał/a: | no a Krzysztof |
O, właśnie!
Jacek napisał/a: | a i jeszcze Ksenia z nowych zelandów |
Za daleko się zapuściłeś. Ksenia mieszka w Irlandii
Zapomnieliśmy o Kulfonie z Niemiec |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
wolny
(banita)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lut 2013 Posty: 1198 Skąd: Kresy wschodnie
|
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 18:45
|
|
|
Są jeszcze ludziska z pyrlandii, scyzorykowa, lakjoniki, hanysy, gorole itd itp ,,.., .. są ci ze stolyyycy,,,... i ja z ukrainy hihihihih |
_________________ Ci, którzy mnie nie rozumieją,.. uwielbiają mnie,.. a ci którzy mi urągają,.. też mnie nie rozumieją !! |
|
|
|
|
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Pomogła: 101 razy Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 19:25
|
|
|
Klara napisał/a: | Za daleko się zapuściłeś. Ksenia mieszka w Irlandii |
pffitam
czy zelandia czy irlandia ,, łobie siem konczą na "andia"
Klara napisał/a: | Zapomnieliśmy o Kulfonie z Niemiec |
jetam - rzut beretem,to jak by za płotem mieszkoł |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
gregor71
Towarzyski alkoholik
Pomógł: 3 razy Wiek: 53 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 297 Skąd: Bawaria
|
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 19:44
|
|
|
A ja z Bawarii,a to nie Niemcy,jak oni uważają.
Była też Tu kiedyś kobieta z Argentyny,czy z Brazyli.Nie pamiętam. |
_________________ świadoma świadomość |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 19:45
|
|