Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Wiedźma
Wto 26 Mar, 2013 15:50
Polska - kraj absurdów
Autor Wiadomość
dredy7 
(banita)

Wysłany: Śro 20 Mar, 2013 13:14   

Cytat:
dredy7, chyba fora pomyliłeś....

Prowokatorom wszelakiej maści mówimy nasze stanowcze NIE!!!

etc

No ja wiem że jak kto nie z Mieciem to go zmieciem bo jest prowokatorem i wrogiem ludu. Ale wy jako poprawni nieprowokatorzy może byście się wysilili na ździebko rzeczowego uzasadnienia, zamiast *j****..ch emotikonów w słusznej sprawie POprawnej.

Dlaczego "prowokator", "troll" itp swałocz?, czy tylko temu że nie za rządem i nie przeciw głównej przyczynie niePOwodzeń: Jarosław K. i KK k.... ?

Poproszę o uzasadnienie wyroku.
Ostatnio zmieniony przez dredy7 Śro 20 Mar, 2013 13:26, w całości zmieniany 5 razy  

szymon 
Uzależniony od netu

Wysłany: Śro 20 Mar, 2013 15:00   

dredy7 napisał/a:

Tabletowy Jarek jest OK - podaj choć jeden przykład, powód, cokolwiek.... że nie jest :mgreen:

piotr7 
Gaduła

Wysłany: Śro 20 Mar, 2013 15:56   

dredy7 ,byłeś w Gdańsku na zlocie gwiazd elokwencji ?

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Śro 20 Mar, 2013 19:24   

dredy7 napisał/a:

dostałeś jakiś wyrok? :mysli:

dredy7 
(banita)

Wysłany: Czw 21 Mar, 2013 13:33   

Tak, wyrok "prowokator".
Nie czytasz wątku?

olga 
Uzależniony od netu

Wysłany: Czw 21 Mar, 2013 13:35   

dredy7 napisał/a:
Tak, wyrok "prowokator".

:beba: to to tylko ksywka jest :p

dredy7 
(banita)

Wysłany: Czw 21 Mar, 2013 13:36   

piotr7 napisał/a:
dredy7 ,byłeś w Gdańsku na zlocie gwiazd elokwencji ?

Patrz facet, a tobie wystarczy nie jechać do Gdańska, tylko skoczyć do kiosku i kupić Wyborczą, czy inny dziennik lokalny. Albo po prostu włączyć TV państwową, lub niezależną (TVN, Polsat).

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Czw 21 Mar, 2013 21:09   

dredy7 napisał/a:
Nie czytasz wątku?

Niestety muszę, twoje wypociny niestety przy okazji też.

Franc 
Towarzyski

Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 10:32   

Ja tak trochę odbiegnę od tytułu wątku i zamiast Polska kraj absurdów wole napisać Świat pełen absurdów , nie wiem od jakiegoś czasu jak włączam telewizor a tu na dzień dobry jakaś pani mówi jak mam wychowywać dzieci inna pani mówi jak mam sprzątać mieszkanie na innym kanale jakiś koleś przekonuje że powinienem ugotować jako tak jak on tłumaczy bo inaczej nie będzie mi smakować jeszcze na innym kanale kłócą się te pajace w sejmie włączam kanał muzyczny a tam cover jakiegoś starego wykonawcy i się zastanawiam czy ten co przerobił daną piosenkę poszedł na łatwiznę czy po prostu jest tępy i sam nie umie napisać coś swojego , i sam nie wiem co mam myśleć , wracając do pajaców z sejmu kiedyś w dawnych czasach byli królowie jacyś hrabiowie i łupali tych biedniejszych z niższych warstw społecznych i robili to legalnie w majestacie prawa a teraz niby jest demokracja i wszyscy są równi a i tak mnie łupią tyle że po cichu , czyli nic na dobrą sprawę się nie zmieniło ten co niżej to i tak dostaje po d...e i robi na tego nygusa z góry , jakoś przedtem jak piłem nie widziałem albo nie chciałem widzieć tego wszystkiego co się dzieje w koło sam nie wiem starzeje się czy co ? :bezradny:

Dziubas 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 10:35   

Franc napisał/a:
i tak mnie łupią tyle że po cichu

...i za twoją zgodą :mgreen: (to dopiero absurd)

esaneta 
Moderator

Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 15:26   

Franc napisał/a:
Świat pełen absurdów , nie wiem od jakiegoś czasu jak włączam telewizor a tu na dzień dobry

a u mnie własnie od wtorku nastała telewizja cyfrowa, nie kupiłam dekodera i teraz zastanawiam się, czy to zrobić, bo jakos nam tak fajnie z dzieciakami się rozmawia w kuchni przy stole 23r

:esa:

dredy7 
(banita)

Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 15:49   

No nie ma innego wyjścia, jak POziom
dzieciaków przy stole.

Może to cię uratuje ale wątpię.

Cyfrowa nie cyfrowa- wierz w TV :D
Ostatnio zmieniony przez dredy7 Pią 22 Mar, 2013 15:50, w całości zmieniany 1 raz  

Scarlet O'Hara 
Gaduła
Uzależniona od dekadencji

Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 18:24   

Nie kumam nie kumam ,może ktoś mi to przetłumaczy?????
Komu ma to służyć? Kto na tym będzie zarabiał?
Ja wiem jedno płaciłam 440zł. za m-c a będę płaciła ok 1100 zł(jakieś 3 tys. więcej przez 6 m-c) ,prąd za 6 m-c majątek , woda kosmos,dzierżawa jeszcze więcej.Po co mi biznes prowadzić???? Komu ja mam nabijać kabze? Na pewno nie sobie.
Zastanawiam się tylko czemu ma to służyć.?

Teraz to dopiero lasy będą zaśmiecone ,skoro u mnie pod blokiem mieszkacy złapali kilka razy kierowców podrzucających śmieci do naszego kubła to teraz będą wyrzucali gdzie popadnie.
Pięknie.Polska kraj porypany a ja głupia 10 lat temu zamiast zostać tam gdzie byłam to do Polski chciałam :glupek: :glupek: :glupek: :glupek:

To to samo co z drukowaniem książeczek zdrowia (ile kasy w błoto wyrzucili),mundurkami (w błoto to rodzice wyrzucili)i jeszcze milion innych.Więcej nie piszę bo i tak ciśnienie mi skoczyło.
Żal bawią się w politykę naszym kosztem.

OPIS NOWEGO SYSTEMU GOSPODARKI ODPADAMI KOMUNALNYMI

Materiał przygotowany w Departamencie Gospodarki Odpadami - kompleksowy opis nowego systemu gospodarki odpadami komunalnymi.
Nowy system gospodarki odpadami komunalnymi

Od wielu lat Polska boryka się z problemem, jakim są odpady komunalne. Dotychczasowy system nie przynosi oczekiwanych efektów w postaci budowy niezbędnej infrastruktury, ograniczenia składowania odpadów komunalnych oraz zwiększenia pozyskiwania surowców wtórnych ze strumienia odpadów komunalnych. Dlatego zdecydowano, że reformę systemu gospodarki odpadami trzeba zacząć od jej najbardziej znaczącego segmentu, czyli odpadów komunalnych.
W dniu 1 lipca 2011 r. została uchwalona ustawa o zmianie ustawy o utrzymaniu czystości i porządku w gminach oraz niektórych innych ustaw, która wzorując się na doświadczeniach innych krajów europejskich zmienia dotychczasowy system gospodarowania odpadami komunalnymi. Nowy system zakłada, że samorząd, który jest odpowiedzialny za wszystko to, co służy lokalnej społeczności, powinien być również odpowiedzialny za odebranie i właściwe zagospodarowanie odpadów. W nowym systemie gospodarki odpadami komunalnymi gmina będzie miała wpływ na każdy z jego elementów i dzięki temu będzie mogła kształtować sposób gospodarowania odpadami komunalnymi na swoim terenie. Jednakże najpierw każda gmina będzie zobowiązana zorganizować system gospodarki odpadami komunalnymi, zgodnie z zapisami ustawy oraz z uwarunkowaniami miejscowymi. Ustawa daje czas na wprowadzanie poszczególnych elementów systemu tak, aby najpóźniej 18 miesięcy od dnia wejścia w życie ustawy zaczął on działać. Jest to dla samorządów ogromne wyzwanie, do podjęcia którego powinny się dobrze przygotować. Ustawodawca, dzięki przepisom przejściowym wskazał kolejność wprowadzania poszczególnych etapów nowego systemu.

Scarlet O'Hara 
Gaduła
Uzależniona od dekadencji

Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 18:25   

Osobiście czuję się okradana w panstwie polskim (celowo z małych liter)

esaneta 
Moderator

Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 18:33   

mimo, ze celowó, to z ortograficznego punktu widzenia, nie zrobiłas błędu ;)

:esa:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi