Spowiedź alkoholika |
Autor |
Wiadomość |
megamocni
Milczek
|
Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 14:14 Spowiedź alkoholika
|
|
|
Cześć,
Jesteśmy portalem dla wszystkich, którym udało się wyjść z jakiejkolwiek ułomności. Pojawił się ostatnio na naszej stronie artykuł człowieka, który wyszedł z problemu alkoholowego, pozwoliliśmy więc sobie poinformować o tym na Waszym forum. Na razie teksty są tylko dwa, ale co tydzień planujemy udostępniać kolejne. Materiału jest naprawdę sporo, a regularnie dochodzą do nas opowieści kolejnych osób, więc czytania trochę będzie.
Bardzo chętnie rozwiniemy temat i umieścimy spostrzeżenia również Wasze, jeśli takie się pojawią. Może komuś z Was nasze historie pomogą w walce z alkoholizmem bądź zmotywują do podjęcia tejże. Uważamy, że tego typu opowieści warto promować.
Z cyklem możecie zapoznać się tutaj. Mamy nadzieję, że komuś to pomoże. |
Ostatnio zmieniony przez yuraa Pią 22 Mar, 2013 15:36, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 14:56
|
|
|
Czesc |
_________________ I'm not beaten,I'm just going for a little walk
Magoichi Saika |
|
|
|
|
endriu
(banita)
Pomógł: 18 razy Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 14:59
|
|
|
megamocni napisał/a: | człowieka, który wyszedł z problemu alkoholowego |
megamocni napisał/a: | pomogą w walce z alkoholizmem |
z alkoholizmu się nie wychodzi i nie walczy z nim
post niewiarygodny
cześć |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
|
|
|
|
megamocni
Milczek
|
Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 15:04
|
|
|
Może faktycznie "wyszedł" to dość niefortunne sformułowanie, bo masz rację - z tego się nie wychodzi. Bardziej mieliśmy na myśli coś w stylu alkoholika, który nie pije już od x czasu.
Co do walki - skoro z tym się nie walczy, to co się robi? I nie traktuj tego jako złośliwość, pytanie jest jak najbardziej serio. Może to po prostu kwestia semantyki.
Btw, dlaczego uważasz, że post jest niewiarygodny? |
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 15:07
|
|
|
megamocni napisał/a: | Co do walki - skoro z tym się nie walczy, to co się robi? |
Alkoholizmu nie da sie pokonac,trzeba nauczyc sie z nim zyc |
_________________ I'm not beaten,I'm just going for a little walk
Magoichi Saika |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 15:07
|
|
|
megamocni napisał/a: | Bardziej mieliśmy na myśli |
...wciśnięcie darmowej reklamy.
WSTYDŹCIE SIĘ!!! |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
Ostatnio zmieniony przez Klara Pią 22 Mar, 2013 15:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
endriu
(banita)
Pomógł: 18 razy Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 15:11
|
|
|
megamocni napisał/a: | skoro z tym się nie walczy, to co się robi? |
to tak jakbym ja stanął na ringu do walki z Gołotą
już w pierwszym kroku masz napisane:
1. Przyznaliśmy, że jesteśmy bezsilni wobec alkoholu, że przestaliśmy kierować własnym życiem.
dobra, nie ma co się produkować i tak wszystko do trollowni poleci |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
Ostatnio zmieniony przez endriu Pią 22 Mar, 2013 15:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
megamocni
Milczek
|
Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 15:15
|
|
|
@Klara: rozumując Twoim tokiem, gdybyśmy byli - nie przymierzając - klubem AA (spełniającym CHYBA jakąś ważną rolę) i dali znać o swoim istnieniu na tym forum, też byś nas posądziła o robienie sobie reklamy?
No dobra, nie ma co ukrywać, promocja jest jakimśtam naszym celem, ale w równym stopniu chcieliśmy po prostu podzielić się z Wami cyklem, który - jak nam się wydaje - pasuje do tematyki portalu.
Także cóż, jeśli ktoś poczuł się, jakbyśmy faktycznie "żerowali" na użytkownikach tego forum i liczyli tylko na darmową reklamę to... kajamy się?
@endriu: racja, znowu bardzo niefortunne sformułowanie nam wyszło. Głupio tak trochę... |
|
|
|
|
Linka
Moderator
Pomogła: 47 razy Wiek: 59 Dołączyła: 15 Gru 2011 Posty: 2210
|
Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 15:20
|
|
|
megamocni napisał/a: | chcieliśmy |
megamocni napisał/a: | kajamy się? |
megamocni napisał/a: | nam wyszło | jakoś tak dziwnie mi to zabrzmiało na forum, na którym każdy z nas mówi o sobie , w liczbie pojedynczej |
_________________ Na moim niebie zawsze świeci słońce |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 15:26
|
|
|
megamocni napisał/a: | rozumując |
Przed rejestracją, należy przeczytać regulamin, w Waszym przypadku szczególnie uwzględniając ten punkt: http://www.komudzwonia.pl...p?p=42300#42300
Reklamujecie konkretne produkty, a za reklamę się płaci! |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Dziubas
(konto nieaktywne)
Pomógł: 16 razy Wiek: 54 Dołączył: 28 Gru 2011 Posty: 1251 Skąd: W-w
|
Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 15:26
|
|
|
megamocni, a regulamin przeczytał?
" Postanowiłam, że na naszym forum wolno reklamować
własne lub zaprzyjaźnione strony internetowe - np blogi, fora, strony firmowe, handlowe itp
pod warunkiem zamieszczenia na tych stronach linku do naszego forum - w ramach wzajemnej promocji.
Od tej chwili linki do stron nie spełniających tego warunku będą z Dekadencji usuwane.
Dopisano dnia 24 lipca 2011r. w wyniku tego wątku: Usuwanie linków - o co chodzi?
Za linki reklamujące nie są uważane:
- linki do źródeł cytowanych tekstów zewnętrznych wymaganych prawami autorskimi,
- linki do konkretnych informacji dotyczących tematyki danego wątku, zamieszczane w celu pomocy bądź porady.
- linki do zasobów (artykułów, plików muzycznych i filmowych, grafiki)
o ile nie zostaną one podstępnie użyte w celu przemycenia reklamy, bo wtedy biada
W przypadku wątpliwości moderatorów, które linki noszą znamiona nieregulaminowych,
decyzję o ich usunięciu lub pozostawieniu będzie podejmowała autorytatywnie adminka Wiedźma.
Od jej decyzji można odwoływać się do najwyższej instancji, czyli do niej samej
przedstawiając przekonujące argumenty.
Dopisano dnia 25 września 2012r.
W związku z coraz bezczelniejszym atakiem spamerów zdecydowałam,
że konta, w których podczas rejestracji umieszczono linki do zewnętrznych stron
będą natychmiast usuwane, a ich adresy IP blokowane "
Edit: hehe Klara była szybsza |
Ostatnio zmieniony przez Dziubas Pią 22 Mar, 2013 15:28, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
Pomogła: 100 razy Wiek: 52 Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 4059
|
Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 15:28
|
|
|
Linka napisał/a: | megamocni napisał/a: | chcieliśmy |
megamocni napisał/a: | nam wyszło | jakoś tak dziwnie mi to zabrzmiało na forum, na którym każdy z nas mówi o sobie , w liczbie pojedynczej |
Ale ich jest iluś Megamocnych Mocne to mi się kojarzy, chociaż nie piłam mocnych |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 15:44
|
|
|
hej megamoce
wasz link na mocy mojej decyzji nie działa
sytuacja jest odwracalna po zastosowaniu sie do regulaminu
a i ja potwierdzam; z alkoholizmem się nie walczy , nikt nie ma mocy by z nim wygrać.
ja swoj zaakceptowalem, przestałem go karmić ale zdechnąć zaraza nie chce, wystarczy niewiele by sie odrodzil i mnie zniszczył |
|
|
|
Krzysztof 41
Gaduła krzysztof
|
Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 15:53
|
|
|
Linka napisał/a: | megamocni napisał/a: | chcieliśmy |
Sekta |
_________________ Dziś dam radę wreszcie wstać,dzisiaj wreszcie ruszę w świat,własną ścieżką, jeszcze nie znaną,
zobaczyć chce co jest za ścianą. |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Pią 22 Mar, 2013 16:01
|
|
|
megamocni napisał/a: | gdybyśmy byli - nie przymierzając - klubem AA (spełniającym CHYBA jakąś ważną rolę) i dali znać o swoim istnieniu na tym forum, też byś nas posądziła o robienie sobie reklamy? |
jesteście zieloni w temacie zupełnie
nie ma czegoś takiego jak klub AA , jak znajdziesz choc jeden w PL w książce telefonicznej dowolnej sieci, wyslę ci pizzę na wskazany adres.
a dalej
tradycja jedenasta mówi:
Nasze oddziaływanie na zewnątrz opiera się na przyciąganiu, a nie na reklamowaniu.....
juz zaczęło sie wertowanie internetu w poszukiwaniu klubów AA |
|
|
|
|