Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
alko czy nie alko???
Autor Wiadomość
Pastel 
Gaduła

Wysłany: Pon 18 Lut, 2013 22:17   

pterodaktyll napisał/a:
jest czymś w rodzaju terapii.

A więc jednak terapia przez internet jest możliwa? :mgreen:

pterodaktyll napisał/a:
skoro w jakiś sposób te dyskusje pomagają Ci w byciu trzeźwym

Owszem - pomagały mi rozwiać wątpliwości. Z takich dyskusji czerpałem wiedzę. Teraz to już przeszłość - nie robię nic co pomagałoby mi być trzeźwym - ja bym teraz musiał coś zrobić aby się upić, musiałbym się postarać. :p To trzeźwość jest teraz homeostazą.
A forum jest efektem ubocznym mojego uzależnienia. :wysmiewacz:
Tak to sobie tłumaczę. :mgreen:

Pede.

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Pon 18 Lut, 2013 22:21   

pastel napisał/a:
jednak terapia przez internet jest możliwa?

Ja tego nie powiedziałem ;)
pastel napisał/a:
forum jest efektem ubocznym mojego uzależnienia.

Każde lekarstwo ma jakieś skutki uboczne :mgreen:

wolny 
(banita)

Wysłany: Pon 18 Lut, 2013 22:34   

Janioł napisał/a:
wolny napisał/a:
blasku tej etykietce alkoholika, zaśniedziałej zresztą, blasku nie przywróci. Amen.
wolny masz jakiś problem związany z moją skromną osobą ? nie wart jestem zawracania sobie głowy i subiekcji jaką waśc mi czynisz. pozwól że o swój blask lub jego brak zadbam sam a Twoją ocenę pozostawie tam gdzie jej miejsce a prze grzeczność nie napiszę . Racz waśc ze swoimi ocenami nie wychylać się bo jak pomnę regulamin tego forum prosi się o powstrzymanie się przed wystawianiem takowych i dla porządku mało mnie interesuje wróć wogóle mnie to nie interesuje co masz do powiedzenia na mój temat .

Zaraz ,..zaraz koleś to nie ja pierwszy zacząłem , o kurde tłumaczę się jak dziecko, o jakiej ocenie piszesz w co ty mnie wkręcasz ( A to hitrus jeden) , ja nie zbyt inteligentny jestem to nie bardzo i rozumiem co ty tam masz na myśli, ale sprytu i tupetu to ci nie brakuje i ze względu właśnie na regulamin tego forum zwrócę ci uwagę że obrażasz moją godność osobistą, twoje wypowiedzi są dla mojej istoty poniżające i wulgarne, moja godność osobista nie pozwoliłaby na to abym kogokolwiek mógł skrzywdzić, dlatego zwracam uwagę na teksty jakimi sie posługujesz gdyż niestety nie wszyscy są głupcami jak to sugerujesz !!!

wolny 
(banita)

Wysłany: Wto 19 Lut, 2013 04:59   

ptero ,.. jeżeli chodzi o mnie to ja tam sie poddaje , za cienki jestem w te gierki i może zbyt uwrażliwiony, za jasno widzę intencje innych ludzi, którzy w podtekstach wysyłają sygnały : i tak cie zniszczę. Ja doskonale również zdaję sobie sprawę z tego że i twój intelekt nie pozwoli zwieść się tym niby niewinnym, ale jakże sugestywnym manipulacjom mojego adwersarza jak to masz we zwyczaju nazywać ludzi o odmiennych poglądach.
Może i ta moja wypowiedź ma w sobie coś z usprawiedliwienia, lecz czy stosowanie czyjegoś nicku jako przykładu i to przykładu negatywnego nie jest wkładaniem ludzi do worka na śmieci ponieważ różnią się poglądami, może i taka wypowiedź brzmi bardzo niewinnie , i jest może taka pouczająca ( to zasłona dymna która ma zasłonić prawdziwe intencje piszącego) , lecz ma tylko jedno zadanie w swej treści, przestrogę dla innych : uważajcie na tych dwóch, nie zadawajcie sie z nimi, ja jestem ten który was wyzwoli, mnie oddawajcie cześć bo ja głodny jestem podziwu i pochlebstwa. Metody manipulacji bywają nie raz bardzo subtelne, wyrafinowane i bardzo zwodnicze. :mysli:

wolny 
(banita)

Wysłany: Wto 19 Lut, 2013 05:07   

...REGULAMIN

Sierżant na szkoleniu swoich żołnierzy zadaje im pytanie :
Dlaczego kolba karabinu zrobiona jest z orzecha włoskiego??
Bo jest twardy! ..pada odpowiedź
Nie ....
Bo jest lekki
Nie,... mówi sierżant
Bo jest łatwy w obróbce
Nie odpowiada sierżant ,.. wszystkie odpowiedzi są złe!!!
Kolba karabinu jest z orzecha włoskiego dlatego że tak stanowi,... REGULAMIN !!!! ;) ;)

Klara 
Uzależniony od Dekadencji

Pomogła: 264 razy
Wysłany: Wto 19 Lut, 2013 08:58   

wolny napisał/a:
za jasno widzę intencje innych ludzi, którzy w podtekstach wysyłają sygnały : i tak cie zniszczę.

:shock:
Mania prześladowcza? :szok:

Janioł 
Uzależniony od netu
Uśmiech to pół pocałunku

Wysłany: Wto 19 Lut, 2013 09:02   

wolny napisał/a:
twoje wypowiedzi są dla mojej istoty poniżające i wulgarne,
zapomniałeś dodać że szowinistyczne, agresywne i podszyte nienawiścią .
Miłego dnia....mimo wszystko

wolny 
(banita)

Wysłany: Wto 19 Lut, 2013 09:39   

Janioł ,..dziękuje ,.. tobie również życzę samych sukcesów i jakby co,.. to ja tam nie noszę urazy !!! :tak: :tak:

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Wto 19 Lut, 2013 09:58   

wolny napisał/a:
, za jasno widzę intencje innych ludzi, którzy w podtekstach wysyłają sygnały : i tak cie zniszczę.

Nie bądź taki jasnowidz z łaski swojej....
wolny napisał/a:
Metody manipulacji bywają nie raz bardzo subtelne, wyrafinowane i bardzo zwodnicze.

Dlatego uważnie czytam to co piszesz, bacz abyś tej subtelnej granicy nie przekroczył
Miłego dnia :)

wolny 
(banita)

Wysłany: Wto 19 Lut, 2013 14:20   

ptero OK ! OK! OK! :zalamka: :zalamka:

ulena 
Gaduła

Pomogła: 21 razy
Wysłany: Nie 24 Mar, 2013 20:48   

Dzisiaj miałam możliwość skonfrontowania swojego dawnego (zacmionego imprezkami) życia ze swoją pracą nad sobą , swoją akceptacją choroby i swoim podejściem do tego co ścisle wiązało się z moim piciem. Pojechlismy na wycieczkę zobaczyć jaka piękna zima tej wiosny i po drodze spotkalim koleżankę wracającą z gór zmęczoną i głodną więc wstapiliśmy z nią na obiad , wprawdzie mieliśmy zjeść go gdzie indziej no ale koleżanka nie mogła z nami tam pojechać więc do pierwszego lokalu hmmm tego, w którym ciągle balowałam z właścicielem i stałą obsadą . Jak sie okazalo niewiele sie zmieniło i oczywiście zaproszenie do stolika c44vc tyż było , a jednak nie zrobiło na mnie żadnego wrażenia, żadnych wspomnień , wyzwalaczy ot po prostu zanjomi, kórzy nadal piją , a ja szczęsliwa, że juz nie siedzę z nimi przy stoliku c44vc . Dlaczego tak mnie to uderzyło???ponieważ jeszcze rok temu jak tam byłam to był żal za minionym, miłe wspomnienia , a dziś??? kolejne drzwi, które zamknęłam z radością, że juz nie tęsknię, że wspominam ale bez nostalgii ot tak. Cieszę się z tego co się wydarzyło , cieszę sie, że mogłam skonfrontować swoje uczucia i swój stan akceptacji mojego alkoholizmu. :lol2:

endriu 
(banita)

Wysłany: Nie 24 Mar, 2013 20:51   

a po cholere tam właziłaś, jeszcze Cię coś dopadnie
ale nie mogę Ci powiedzieć co bo tego słowa już nie ma w moim słowniku...

staaw 
Uzależniony od Dekadencji

Wysłany: Nie 24 Mar, 2013 20:54   

ulena napisał/a:
. Cieszę się z tego co się wydarzyło , cieszę sie, że mogłam skonfrontować swoje uczucia i swój stan akceptacji mojego alkoholizmu.

Niepopularne co powiem, ale zdrowiejesz...

Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie :)

ulena 
Gaduła

Pomogła: 21 razy
Wysłany: Nie 24 Mar, 2013 20:54   

endriu napisał/a:
jeszcze Cię coś dopadnie

hehehe dopadnie nie dopadnie a co ja jaka strachula urszula cobym wszystkiego bac się miała??? wlazłam , bo innego lokalu w pobliżu 50km nie było, a chciałam spędzic parę chwil z kolezanką

piotr7 
Gaduła

Wysłany: Nie 24 Mar, 2013 21:27   

Ja po takich sytuacjach mam dzień lub dwa dni pózniej sen alko.Nie piję w nim ,ale jest to zawsze taka fabuła , w której jest kawałek mojego poprzedniego życia .

Odpowiedz do tematu