|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Zmieniam swoje życie :-) |
Autor |
Wiadomość |
feeblesoldier
Małomówny
|
Wysłany: Sob 23 Mar, 2013 00:34
|
|
|
w każdym razie, rybenka1, nie brałam pod uwagę całkowitego zaprzestania picia... to, że to niebezpieczne, jest dla mnie o tyle względnym pojęciem, ze nawet teraz zauważam, że raz rzeczywiście to widzę, a innym razem usprawiedliwiam..
ja mam teraz bałagan w głowie i mówię rzeczy, które na zmianę sobie zaprzeczają... nie chcę znowuż usprawiedliwiać swojego nieogarnięcia, ale naprawdę, jeszcze ten początek terapii, wszystko mi w głowie miesza..
leon, to forum (które w sumie wyzwoliło po części impuls zgłoszenia się do CIK), może być dla mnie zbawcze, chociaż wszystkimi rękami i nogami się zapieram i coś tam we mnie chce brnąć w złe.. ale mam nadzieję, że wszystko jakoś dobrze pójdzie.. |
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Sob 23 Mar, 2013 00:38
|
|
|
Cytat: | leon, to forum (które w sumie wyzwoliło po części impuls zgłoszenia się do CIK), może być dla mnie zbawcze, chociaż wszystkimi rękami i nogami się zapieram i coś tam we mnie chce brnąć w złe.. ale mam nadzieję, że wszystko jakoś dobrze pójdzie.. |
Powodzenia zycze |
_________________ I'm not beaten,I'm just going for a little walk
Magoichi Saika |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Sob 23 Mar, 2013 06:31
|
|
|
leon napisał/a: | feeblesoldier napisał/a: | niemniej, trudno mi o tym jakoś poważnie pomyśleć, mętlik w głowie... |
Wiem,ze nie jest latwo w mlodym wieku taka decyzje podjac |
oj tam, nie zgadzam się
myślę, że to nie od jednostki zależy a od przeżyć jakie nas dotykają
celowo tutaj pisze o dnie w alkoholizmie, bo każdy ma inne
trudno jest zrozumieć dno drugiego, trudno jest porównywać doświadczenia drugiego i dopasować do swoich...
czasami zdarza się, że przeżycia i doświadczenia są prawie identyczne z tymi wyczytanymi tutaj
wiele zależy właśnie od tych przeżyć, mniej od wieku petenta
o wiele łatwiej jest "obudzić sie" ze snu alkoholowego osiągając tzw dno,
niż czytając jakieś teksty w internecie, czy zasięgając poradę u specjalisty od alkoholizmu
a jeżeli ktos ma mętlik w głowie, to oznacza, że jeszcze nie jego pora, mechanizmy iluzji pracują,
może jeszcze jest przed podjęciem decyzji,
przed tym wielkim chceniem bycia trzeźwym
a gdzie można poczytać o mechanizmach? a tutaj
a gdzie mozna porozmawiać o mechanizmach? a z drugim alkoholikiem, m.in na terapii lub mitingu |
Ostatnio zmieniony przez szymon Sob 23 Mar, 2013 06:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
aniaania
Małomówny
|
Wysłany: Śro 03 Kwi, 2013 04:36
|
|
|
Witajcie kochani!
Wybaczcie moją nieobecność, wszystkie wpisy czytam :-)
Chodze sobie na terapie i stwierdzam, że to jedna z lepszych przygód w moim życiu Wczoraj byłam na indywidualnej i możliwość przegadania problemów spowodowała, że wróciłam lekka i szczęśliwa :-)
Co do świąt - było cholernie cięzko Zawsze przy sprzataniu polewałam sobie dla dodania energii a tu sucho...a chałpe trzeba sprzątać..a chłop i dzieci kręcą sie po domu i irytują..No ale udało się przeżyc i mam nadzieję, że kolejne będą lepsze. Że nie będę sie już tak skupiała na niepiciu, tylko cieszyła życiem.
Życzę cudownego dnia ochani!!
ps - dziękuję, że jesteście :-) |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Śro 03 Kwi, 2013 07:49
|
|
|
aniaania napisał/a: | a chłop i dzieci kręcą sie po domu i irytują.. |
neuu sama się nakręcasz,to jest w twojej głowie - Ty tak to nerwowo odbierasz
podobnie odbierasz
aniaania napisał/a: | No ale udało się przeżyc i mam nadzieję, że kolejne będą lepsze. |
podpowiem ,,następne będą takie jakimi swoją główkę będziesz karmić
trzymaj się Aneczko |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
aniaania
Małomówny
|
Wysłany: Śro 03 Kwi, 2013 08:55
|
|
|
To prawda Jacku :-) " TO" siedzi w mojej głowie. Wczoraj terapeutka na indywidualnej pozbyła mnie złudzeń - to głód alkoholowy. Pisząc, że mam nadzieje, że kolejne świeta bedą lepsze mam na myśli, że zacznę sie cieszyć trzeżwością. jeszcze radości nie odczuwam, bo gdzieś tam to pijane myslenie wciąż krąży. Dlatego pomimo śniegu po pas, który nie przestaje sypać , walę dziś na mityng, jutro mam grupową .
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
piotr7
Gaduła
Pomógł: 9 razy Wiek: 70 Dołączył: 10 Kwi 2012 Posty: 949 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: Śro 03 Kwi, 2013 19:29
|
|
|
Nic dodać |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|