|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Historia Kamila |
Autor |
Wiadomość |
KICAJKA
Trajkotka współuzależniona-stara al-anonka
Pomogła: 101 razy Wiek: 64 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 1555 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Sob 06 Kwi, 2013 13:25
|
|
|
Witaj Kamilu
Złość i nienawiść,odpłacanie tym samym może sprowadzić Cię
na drogę ,na której nie chciałbyś się znaleźć.
Postaraj się pomóc sobie,bo ojca nie zmienisz |
_________________ " Jestem dzieckiem wszechświata nie mniej niż drzewa i gwiazdy,mam prawo być tutaj..."
http://www.youtube.com/wa...feature=related
|
|
|
|
|
PSG-1 [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 06 Kwi, 2013 18:15
|
|
|
Podobna historia do mojej. Też nie dbałem o życie i skończyłem jako alkoholik. Daruj sobie walkę z tym kolesiem, zwłaszcza że jesteś kozłem ofiarnym DDA (jak ja). Najlepiej skończyć walkę z wszystkim i poddać się. Bezsilność otwiera oczy.
Teraz tak. Jeśli chodzi o Ciebie gnaj na terapię jak najszybciej. Ratuj siebie.
Jeśli chodzi o Twojego "ojca" to jeśli cokolwiek ma go ruszyć to wyprowadźcie się, *p**** go dosłownie, nic mu nie gadajcie, tylko zostawcie go samego. W niczym mu nie pomagajcie. Pewnie zacznie staczać się na dno, w tym momencie albo zapije się albo zacznie coś ze sobą robić. To już jego wybór. Innej rady nie ma. Piszę jako alkoholik. Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Sob 06 Kwi, 2013 18:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ulena
Gaduła
Pomogła: 21 razy Wiek: 53 Dołączyła: 16 Gru 2011 Posty: 674 Skąd: dzikie ostępy
|
Wysłany: Wto 09 Kwi, 2013 15:22
|
|
|
Witaj Kamil!!! Czytając Ciebie stanęła mi przed oczyma dziewczynka, która poprzez swoje cięzkie dzieciństwo ( pijany ojciec, bicie, wyrzucanie z domu w mroźną noc własnego dziecka, bluzgi i wiele innych zlych rzeczy) znalazła się w pułapce własnej nienawiści, poprzez złośc, żal stała się zupelnie podobna do tego, którego tak bardzo nienawidziła, zaczął się alkohol, zaczęły się problemy emocjonalne, a w dorosłym życiu nijak sobie nie umiała ułożyć życia, nie umiała kochać, nieumiała płakać, nie umiała... własciwie żyć oskarżając o wszystko ojca,i cieszyła się, że właśnie go chowa. Minęło wiele lat, złych, pustych, przepełnionych agresją i nienawiścią do całego świata, (a miala być tylko zła dla ojca), aż doszło do tego, że trafiła na podobnych sobie- poranione dzieci- dorosłe dzieci alkoholików, az zaczęła swoje całe życie rozdrapywać, bolało ją jak cholera,aż kiedyś poszła na grob ojca i powiedziała - Tato Wybacz mi- i życie dziewczynki zaczęło sie zmieniać, zaczęła widzieć świat, słońce, zaczęła czuć i z dziewczynki zaklętej w skałę stala się kobietą czującą, umiejącą zaplakać, uczącą sie kochać i jej życie stalo się piękne, radosne pozbawione ropiejącej rany, a tą dziewczynką byłam ja i tą kobietą jestem ja. Kamil życzę Ci byś zaoszczędził sobie wiele lat spędzonych w mrokach nienawiśći, która wykończy przede wszystkim Ciebie , a ojciec??? on ma to wszystko i tka głęboko w du*** , byle tylko napić się mógł |
_________________ MOJA SŁABOŚĆ JEST MOJĄ SIŁĄ |
|
|
|
|
Scarlet O'Hara
Gaduła Uzależniona od dekadencji
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 05 Lis 2012 Posty: 630 Skąd: dwanaście dębów
|
Wysłany: Czw 11 Kwi, 2013 09:58
|
|
|
ulena, rozczuliłaś mnie
Kamilu życzę Ci wszystkiego dobrego. |
_________________ Jeśli masz problem, poznaj jego przyczynę a będziesz szczęśliwszy. |
|
|
|
|
pietruszka
Moderator
Pomogła: 232 razy Wiek: 54 Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 5442
|
Wysłany: Czw 11 Kwi, 2013 18:18
|
|
|
Co słychać u Ciebie Kamil? |
|
|
ulena
Gaduła
Pomogła: 21 razy Wiek: 53 Dołączyła: 16 Gru 2011 Posty: 674 Skąd: dzikie ostępy
|
Wysłany: Pią 12 Kwi, 2013 04:55
|
|
|
pietruszka napisał/a: | Co słychać u Ciebie Kamil? |
no właśnie przepadł jakoś , mam nadzieję, że jednak się pojawi i coś mu zaświta |
_________________ MOJA SŁABOŚĆ JEST MOJĄ SIŁĄ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|