Moj temat - Moja droga z Wami |
Autor |
Wiadomość |
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Sob 23 Mar, 2013 11:13
|
|
|
endriu napisał/a: | ja jak miałem głody to lubiłem słuchać ostrej muzyki, heavy metal, pomagało, |
nawet drobne zmiany zachowań są korzystne,
ja np po zaprzestaniu picia zacząłem chodzić piechotą do pracy- sześć kilometrów , godzina marszu i tyleż czasu na układanie sobie w głowie.
do tego korzyści z dodatkowego ruchu fizycznego |
|
|
|
bea 70
Małomówny
|
Wysłany: Sob 23 Mar, 2013 15:06
|
|
|
.Witajcie :-) ..Endriu dziekuje ze we mnie wierzysz daje mi to pewien komfort psychiczny ..ja sluham Hause :-) nazywam to moja muzykoterapia ..fajnie ze tobie tez pomagalo i dobrze wiedziec ze ide w dobrym kierunku ...
Grzesiek dziekuje ...jestes bardzo madrym AA ktory zyje zgodnie ze wstepem Wielkiej Ksiegi AA – „zdrowienie zaczyna się wtedy kiedy jeden alkoholik rozmawia z drugim dzieląc się doświadczeniem, siłą i nadzieją”...dziekuje ze jestes :-)
Yuraa mammamia 6 km ja bym chyba nie dala rady ,ale jak mowisz kazda zmiana zachowan jest korzystna dla nas ....ja zaczelam cwiczyc .
Jesli chodzi o mnie czytam oprocz programow kroki i tradycje AA ...wiem juz i jestem o tym przekonana ze ja bea wobec alkoholu jestem bezsilna , ze w mojej walce z nim zawsze wygra on chocbym zmienila lamke na zakretke ,chocbym zienila rodzaj trunku on zawsze zwyciezy !!!!....Wiem juz ze bez mojej Sily Wyzszej nie dam rady dlatego powierzylam jej moja chorobe i zdrowienie ( nie wazne kto jest ta moja Sila wyzsza ja w nia wierze bo w dziecinstwie ogromnie mi pomogla tylko ja z czasem o tym zapomnialam ,a refleksje nad moim zyciem przypomnialy mi o tym ) . Ciesze sie kazdym dniem choc nie popadam w euforie ,ale wiem ze kazdy moj trzezwy i radosny dzien jest moj i nikt mi go nie moze zabrac i popsuc jesli nie zrobie tego ja sama ...Codziennie wieczorem dziekuje mojej Sile Wyzszej za opieke nademna a przed snem pracyje z moja podswiadomoscia ktorej za pomoca sugestii przekazuje to co mam do przekazania ....Opisalam troszke jak stawiam te moje male kroczki i zdaje sobie sprawe ze moga one wywolac aplauz albo ironie przyjme i jedno i drugie bo dzis wiem ze kazdy ma prawo do wypowiedzi nawet jesli ta wypowiedz nie jest zgodna z moja powinnam jej wysluchac bo jak mowia slowa desiderate ...."Prawdę swą głoś spokojnie i jasno, słuchaj też tego co mówią inni, nawet głupcy i ignoranci, oni też mają swoją opowieść."
Zycze wam milego dnia i kolejnych 24 H ...u mnie juz wiosna zagoscila na dobre czego i wam zycze dosc tej zimy czasna zmiane :-) .... |
_________________ Zasada jest prosta ..Nigdy nie klam kogos kto Ci ufa ,i nigdy nie ufaj komus kto Cie oklamal... |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Sob 23 Mar, 2013 15:21
|
|
|
bea 70 napisał/a: | zytam oprocz programow kroki i tradycje AA .. |
dobrze, ale na początek każdemu zaczynającemu drogę trzeźwości polecam
czyli
Co robią Anonimowi Alkoholicy, żeby nie pić. Praktyczne sposoby, jak żyć w trzeźwości godzina po godzinie, dzień po dniu, łatwe do realizacji w domu, pracy czy na spotkaniach towarzyskich.
możesz zamówić na stronie www.aa.org.pl |
|
|
|
bea 70
Małomówny
|
Wysłany: Nie 24 Mar, 2013 13:33
|
|
|
dziekuje Yuraa ....napewno ja sobie zakupie ..bo wiem ze w necie nie bedzie ich w pdf ..jest to zasada chyba AA...choc ja chciala bym ja juz miec ( mowie o ksiazce ) ..musze nauczyc sie cierpliwosci to nastepny kroczek ....milego dnia dla wszystkich ...ja bea dzis nie pije :-) |
_________________ Zasada jest prosta ..Nigdy nie klam kogos kto Ci ufa ,i nigdy nie ufaj komus kto Cie oklamal... |
Ostatnio zmieniony przez bea 70 Nie 24 Mar, 2013 13:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
rybenka1
Uzależniony od netu
Pomogła: 92 razy Dołączyła: 19 Wrz 2010 Posty: 3751
|
Wysłany: Nie 24 Mar, 2013 13:40
|
|
|
BEA ta ksiazka pomogłą mi na poczatku mojej trzezwosci ,choc teraz też czesto z niej korzystam ,warto ją miec.Są tam odpowiedzi na Nasze pytania . |
|
|
|
|
endriu
(banita)
Pomógł: 18 razy Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Nie 24 Mar, 2013 19:07
|
|
|
pamiętam jak byłem taki niecierpliwy
wszystko chciałem mieć już, od razy, natentychmiast
tak to można flaszke mieć, lecisz do sklepu i już
na inne rzeczy wiem, że trzeba cierpliwie czekać
np. od paru tygodni chodzi mi po głowie TV 60 cali
i w sumie mógłbym iść do sklepu i kupić
ale mam jeszcze parę ważniejszych spraw do rozstrzygnięcia
poczekam jak się wyjaśnią |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
|
|
|
|
endriu
(banita)
|
Wysłany: Śro 27 Mar, 2013 20:10
|
|
|
bea 70, co słychać w słonecznej Italii? |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
|
|
|
|
bea 70
Małomówny
|
Wysłany: Sob 06 Kwi, 2013 22:20
|
|
|
Heloooooo piekni ludzie :-) ...nie bylo mnie troszke ale to z powodow bardzo waznych d ...Otwieram nowa dzialalnosc ,i to ona pochlania wiekszosc mojego czasu co korzystnie na mnie wplywa...jesli chodzi o mnie to nie pije dzis 19 dzien i bardzo sie z tego ciesze ...przyszla juz ksiazeczka ktora polecil mi Yuraa ....polknelam ja w 2 wieczory bardzo madra i bardzo przydatna ksiazka ...w wolnych chwilach medytuje ,biegam ,czyli wszystko co zdrowe ...ciagow do picia juz nie mam choc zdaje sobie sprawe ze moga sie kiedys pojawic ale juz mam na nich sposob :-) jest to muzyka ..to tyle ..czuje sie wspaniale !!!! A Endriu p[rzyjacielu moj mily pytales jak u mnie pogoda ...wiec juz Ci mowie ...JEST WIOSNA NA CALEGO ..DZIS JUZ W KOSZULCE WYSZLAM SOBIE NA SOPACER Z PIESKIEM ..kocham ta pore roku wszystko sie budzi do zycia i ja tez :-) pozdrawiam was cieplo i dzieki ze jestescie |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Sob 06 Kwi, 2013 22:58
|
|
|
bea 70 napisał/a: | Heloooooo piekni ludzie :-) |
nie wiem dlaczego piszesz w liczbie mnogiej...
wystarczy napisac: czesc szymek |
|
|
|
|
bea 70
Małomówny
|
Wysłany: Sob 06 Kwi, 2013 23:33
|
|
|
Szymku napisalam w liczbie mnogiej tylko dlatego abys nie popadl w narcyzm |
|
|
|
|
endriu
(banita)
|
Wysłany: Nie 07 Kwi, 2013 15:02
|
|
|