Akceptacja |
Autor |
Wiadomość |
sroczka
Małomówny sroczka
Wiek: 45 Dołączyła: 08 Kwi 2013 Posty: 48 Skąd: warmińsko mazurskie
|
Wysłany: Czw 11 Kwi, 2013 20:09
|
|
|
Pomocy tak wiem o tym ale tu gdzie mieszkam to alkoholik to margines smiec nikt nie rozumie ze potrzebuje wparcia i rozmowy akceptacji i zrozumienia
Jestem kobieta na którą sie spojrzy to nikt by nie powiedział że ma jakis problem \ z alkoholem, a ja mam i to duzy walcze walcze i walczę i czasmi bitwy przegrywam a jak przegram wojne czyli własne zycie....................... |
_________________ Wiara, nadzieja , miłość |
|
|
|
|
emigrantka
Gaduła a ja jestem prosze pana na zakrecie ...
Pomogła: 12 razy Wiek: 56 Dołączyła: 09 Lut 2010 Posty: 706
|
Wysłany: Czw 11 Kwi, 2013 20:17
|
|
|
SROCZKA nie walcz uznaj bezsilnosc ,,to pierwszy najważniejszy z 12 kroków |
_________________ "Alkoholicy mają wspólne drzewo genealogiczne: wszystkim im odbija palma" :-D. |
Ostatnio zmieniony przez emigrantka Czw 11 Kwi, 2013 20:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
emigrantka
|
Wysłany: Czw 11 Kwi, 2013 20:24
|
|
|
sroczka napisał/a: | Pomocy tak wiem o tym ale tu gdzie mieszkam to alkoholik to margines smiec nikt nie rozumie | nie ma co sie użalać
piłaś bo chciałas pic ,piłaś az sie uzaleznilas nie szukaj winy u innych skup sie na sobie
jestes w terapii ?? jak dług nie pijesz ?/ czy pijesz >??? |
_________________ "Alkoholicy mają wspólne drzewo genealogiczne: wszystkim im odbija palma" :-D. |
Ostatnio zmieniony przez emigrantka Czw 11 Kwi, 2013 20:26, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
sroczka
Małomówny sroczka
|
Wysłany: Czw 11 Kwi, 2013 20:30
|
|
|
Chciałabym powiedzieć, że kontroluję bo tak jest ale jestem alkoholiczka i tyle, tylko,że z nie mam nikogo, kto mógłby mnie w chwilach zwątpienia wysłuchać np zadzwonic i powiedzieć, że jestem w sklepie i widzę wszedzie alkohol alkohol alkohol etc etc, potrzebuję poczucia,że ktos mnie wspiera,że wierzy we mnie, że jestem komuś potrzebna |
|
|
|
|
sroczka
Małomówny sroczka
|
Wysłany: Czw 11 Kwi, 2013 20:32
|
|
|
Chodziłam w Warszawie ale teraz mieszkam na tym zadupiu i walczę sama, jest trudno , a jak TY dajesz sobie radę powiedz\///////////// |
|
|
|
|
pannamigotka
(konto nieaktywne)
Pomogła: 33 razy Wiek: 59 Dołączyła: 14 Lip 2012 Posty: 1416
|
Wysłany: Czw 11 Kwi, 2013 20:33
|
|
|
sroczka napisał/a: | nie mam nikogo, kto mógłby mnie w chwilach zwątpienia wysłuchać |
od tego jest AA |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Czw 11 Kwi, 2013 20:34
|
|
|
sroczka napisał/a: | potrzebuję poczucia,że ktos mnie wspiera,że wierzy we mnie |
a Ty wierzysz w siebie?
sroczka napisał/a: | jestem komuś potrzebna |
Sobie jesteś potrzebna i zapewniam Cię, że to jest najważniejsze, "reszta świata" jakoby nieco mniej..... |
_________________ |
|
|
|
|
emigrantka
|
Wysłany: Czw 11 Kwi, 2013 20:36
|
|
|
sroczka napisał/a: | a jak TY dajesz sobie radę powiedz\//////// | łatwo nie jest ,ale wiem jedno trzeba chcieć niepić,
wszedzie widzisz alkohol ? masz nawrot , |
|
|
|
|
sroczka
Małomówny sroczka
|
Wysłany: Czw 11 Kwi, 2013 20:39
|
|
|
Sobie potrzebna po co????????????????
Lepiej (***) sie najeść popić i goodbay, i nie wierzę w siebie nigdy nie wierzyłam,pomimo iz jako niechciane dziecko walczyłam z sama sobą.... pomimo studiów pracy urody charakteru stałam sie nikim ten mały wzór chemiczny spowodowała że stałam sie pierwotniakiem
Edit -
Usunęłam nazwę leku |
Ostatnio zmieniony przez Wiedźma Sob 13 Kwi, 2013 14:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
emigrantka
|
Wysłany: Czw 11 Kwi, 2013 20:41
|
|
|
sroczka, teraz tak mówisz ,ale daj czas czasowi i wszystko przyjmie inny obraz
i dowiesz się ,że da się żyć bez wzoru chmicznego jak to '' ładnie'' nzwałaś |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Czw 11 Kwi, 2013 20:44
|
|
|
Sroka!!! Odbierz PW!!! |
_________________ |
|
|
|
|
GregoRR
Towarzyski Więcej ludzi utonęło w kieliszku niż w morzu.
Pomógł: 2 razy Wiek: 47 Dołączył: 24 Mar 2013 Posty: 145 Skąd: Warmia-Mazury
|
Wysłany: Czw 11 Kwi, 2013 20:52
|
|
|
A czy uważacie,że ja jestem dumny z tego że jestem alkoholikiem,przecież nie mogę imprezować z kolesiami/koleżankami,nie nie jestem z tego dumny,Jestem dumny z tego że nie budzę się na kacu i jestem trzezwy,nigdy nie umiałem załatwić żadnego interesu w urzędzie lub gdzie kolwieg po trzezwemu,a teraz to potrafię i to z większym skutkiem,bo nie dam sobą pomiatać i zgadzać się na chore decyzje tak jak to robiłem po pijanemu. |
_________________ Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić_Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nadążyć_Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem. |
Ostatnio zmieniony przez GregoRR Czw 11 Kwi, 2013 20:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
sroczka
Małomówny sroczka
|
Wysłany: Czw 11 Kwi, 2013 21:01
|
|
|
To moje gratulacje
Dumna jestem z Ciebie, że umiesz powiedzieć stanowczo |Ja potrafię i że umiesz powiedzieć słowa na trzeżwi brawo, ja nie umiem musze samoocenę podrasować i to poważnie, ale jak kochanka kolejnego sobie znależc hmmm niebardzo chyba, i ciagle ten alko alko alko w sklepie reklamach pracy .... jakie to jest trudne |
|
|
|
|
emigrantka
|
Wysłany: Czw 11 Kwi, 2013 21:10
|
|
|
sroczka, no dzieki nie mysl ze jestem taka mocna po rocznym leczeniu ,abstnencji
zapiłam
przeszłam ciężką depresje ,jednak wróciłam na tory trzeźwości i nie płacze już nad rozlanym mlekiem ,,,
Tobie też tego życzę |
|
|
|
|
rufio
Uzależniony od netu rozkojarzony
Pomógł: 57 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3387 Skąd: Wyższy Śląsk
|
Wysłany: Czw 11 Kwi, 2013 21:26
|
|
|
Czujesz się zagubiona ?
Chcesz być znaleziona ?
Stań przy oknie
Popatrz jak drzewo moknie
W oddali słońce płonie
Zaciśnij w pięści dłonie
Za oknem zawsze coś się dzieje
Jeden płacze , drugi się śmieje. |
_________________ I tak wszyscy skończymy w zupie .
|
|
|
|
|
|