pomocy |
Autor |
Wiadomość |
staaw
Uzależniony od Dekadencji
Pomógł: 125 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Sie 2010 Posty: 9025
|
Wysłany: Śro 17 Kwi, 2013 10:34
|
|
|
Jaki jest sens bycia uczestnikiem jeżeli nie zgadzam się z sugestiami? |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Śro 17 Kwi, 2013 10:38
|
|
|
staaw napisał/a: | Jaki jest sens bycia uczestnikiem jeżeli nie zgadzam się z sugestiami? |
Idąc za Twoim tokiem rozumowania, na dobrą sprawę, jeśli się z czyimiś tezami nie zgadzam, powinienem wyjść. To chciałeś powiedzieć? |
_________________ |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Śro 17 Kwi, 2013 10:44
|
|
|
staaw napisał/a: | Jaki jest sens bycia uczestnikiem jeżeli nie zgadzam się z sugestiami? |
a taką że jedynym warunkiem przynależności,jest wyrażenie chęci bycia trzeźwym
Stasiu czy ty byłeś kiedyś na grupie AA,,że mnie o to pytasz???
idąc twoim tokiem myślenia ,,, każdy by musiał za siłę wyższą obrać Boga
a na wstępie wszyscy by musieli się przedstawiać - mam na imię Stanisław,(przyjmując że tak by miał na imię prowadzący)
nie wspomnę o tym że "ja" uczestnik grupy AA-owskiej,,,musiał bym wybrać na pieszą pielgrzymkę do Częstochowy |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Śro 17 Kwi, 2013 11:12
|
|
|
W zasadzie tak. Dopuki AA mi mogło pomóc zalecenia traktowałem jak dogmat. Kiedy zacząłem samodzielnie myśleć... Przecież nie będę reformował czegoś co pomaga milionom... |
_________________ Wielbi dusza moja Pana, i raduje się duch mój w Bogu, moim Zbawcy.
|
|
|
|
Jacek
|
Wysłany: Śro 17 Kwi, 2013 11:21
|
|
|
staaw napisał/a: | Dopuki AA mi mogło pomóc zalecenia traktowałem jak dogmat. Kiedy zacząłem samodzielnie myśleć... |
gdy ja zacząłem jak by myśleć na własny rozrachunek,,to zrozumiałem że nie AA mnie pomaga - a "ja" sam
a AA traktuje jak coś co pozwala mnie pamiętać kim jestem
dlatego choć rzadziej ale tam zaglądam |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
|
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Śro 17 Kwi, 2013 12:08
|
|
|
Jacek napisał/a: | Wiedźma napisał/a: | Nie wyznaję zasady trzeźwienia jako nieustającego procesu, jak chce AA. | nie ma czegoś takiego w AA
są jedynie sugestie,wypowiadane przez uczestnika w AA
drugi uczestnik nie ma obowiązku się z tym zgodzić |
Dziękuję, Jacuś, za tę drobną korektę
Drobną - bo w rezultacie wyszło na to samo, mogłam jedynie wypowiedzieć się bardziej precyzyjne:
- Nie wyznaję zasady trzeźwienia jako nieustającego procesu, jak sugerują uczestnicy AA.
Teraz lepiej? |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Jras4
Docent
Pomógł: 11 razy Wiek: 52 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 3302 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: Śro 17 Kwi, 2013 12:08
|
|
|
AA jest potrzebne ..ale przychodzi czas kiedy staie sie szkodliwe i dalsze bardzo częste uczestnictwo pszeslania inne dziedziny życia |
_________________ KATOLIK CZARNY PEDOFIL |
|
|
|
|
PSG-1 [Usunięty]
|
Wysłany: Śro 17 Kwi, 2013 12:19
|
|
|
Jras4 napisał/a: | idzie taki na terapie tylko dlatego ze śąd każe a potem znowu jedzie nachlany aż wreszcie kogoś zabjie
najczęściej giną dzieci ..a nawet matki z dziecmi giną ludzie niczemu nie winni ludzie nie mający nic wspulnego z alkoholizmem czy inną patologią a bydle dopiero wtedy idzie siedzieć i żre za ludzkie pieniążki pomidorki w zimie bo ma prawa człowieka a czy ci których zabił nie byli ludzmi ? Czego tak naprawde żal alkoholikowi ludzi czy papierka upowazniającego do dalszej jazdy po pjiaku ? |
Taki system...
Swoją drogą, uważasz że ludzie nie mają prawa do drugiej szansy?
Cytat: | Napisz chociaż Mike'owi ile nie pijesz, co do tego czasu zrobiłeś i co nawywijałeś po pijaku, żeby wiedział kto mu "dobre rady" daje. |
Niedługo stukną pełne 4 miesiące. A ile nawywijałem to mógłbym książkę napisać! |
|
|
|
|
rejek
Towarzyski Wyleczony przez NFZ-Alko nie nawiedzony-bez misji
|
Wysłany: Śro 17 Kwi, 2013 18:12
|
|
|
Cytat: | Ja wypełniałem ankietę ABW ostatnio, co z tego wyjdzie? Nie wiem, jak się dowiem na pewno napiszę. Na pytanie czy ostatnio zdarzyło mi się nadużywać alkoholu odpowiedziałem szczerze że nie |
A te tampunkty o tym ze sie leczysz i ze spożywałes i masz problemy z alkoholem a co za tym idzie ze zdrowiem psychicznym (pare pkt wyżej) to też wypełniłeś szczerze czyli na Tak?
A ten twój major to pewnie ma poświadczenie do scisle tajnego co ?
I pewnie mu to też w karierze nigdy nie staneło na przeszkodzie np w skoku na wyższe stanowisko?
Ja wiem że w ABW sa ludzie co tez sie obijają jak każdy ale jak walniesz te punkty na Tak to chyba tego nie przeoczą .
http://wyborcza.pl/1,7684..._ABW_czuwa.html
Czarny napisał/a: | A wracając do wyimaginowanych szykan, inwigilacji, zdiagnozowanych , nie pijących alkoholików to po prostu są bzdury. No ale po co się leczyć, jak tylko sobie w ten sposób zaszkodzę??? To jest szukanie powodów na nic nie robienie i narzekanie że nic się nie da. Mechanizmy, poparte nie pełną wiedzą, lub jej brakiem. Ale może jednak powiem kolegą, bo są do tego stopnia nieostrożni że po wyjściu z mityngu...wsiadają do samochodów i odjeżdżają...pewniej by było autobusem??? |
Czarny nie bredz przecież to nie o to chodzi tylko o to że taki punkt jest w prawie-ze każdy w nim kłamie to inna sprawa.
A wogóle chyba mało się o rózne sprawy ocierałeś skoro mówisz tu o braku wiedzy.
Jest wiele różnych aspektów życia gdzie musisz podjąc decyzje przyznać się do alkoholizmu i coś stracić lub nie przyznać i kłamać narazając się czasem na konsekwencje karne.Więc nie sciemniaj tu że wiesz wszystko .
Ja oczywiście nie namawiam do ukrywania i nie leczenia się -ale podałem możliwe konsekwencje .Wybór należy do tych co rozum swój mają.
PSG a ty nie kombinuj tylko nie zakreślisz tego punktu czyli skłamiesz i tyle.
Przecież jesteś alkoholikiem a alkoholizm to podobno "choroba zakłamania"
Zobacz jak Ptero radośnie dał do zrozumienia że to samo skłamie .
W koncu alkoholik pełną gębą |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Śro 17 Kwi, 2013 19:38
|
|
|
PSG-1 napisał/a: | A ile nawywijałem to mógłbym książkę napisać! |
Problem w tym że ta książka byłaby potwornie nudna...
Myślisz że zrobiłeś coś oryginalnego?
Może lepiej zacząć pisać księgę trzeźwego życia... |
|
|
|
|
Jacek
|
Wysłany: Śro 17 Kwi, 2013 20:21
|
|
|
Wiedźma napisał/a: | Dziękuję, Jacuś, za tę drobną korektę
Drobną - bo w rezultacie wyszło na to samo, |
nie Ewuniu,,nie wyszło tak samo
ja również nie wyznaję zasady trzeźwienia jako nieustającego procesu, jak sugerują uczestnicy AA.
a gdy by AA tego chciało to pewnie bym nie wytrzymał za długo takowego przymusu |
|
|
|
|
|
wolny
(banita)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lut 2013 Posty: 1198 Skąd: Kresy wschodnie
|
Wysłany: Śro 17 Kwi, 2013 20:36
|
|
|
staaw napisał/a: | Może lepiej zacząć pisać księgę trzeźwego życia... |
Ja pierdziule , Stasiu chyba nie piszesz tego poważnie ?? Bo jeżeli tak to ja ide spać !!
No tego jeszcze nie grali coby abstynent o trzeźwości pisał , no ale z drugiej strony patrząc to czemu nie , jeden wiersze do gorzały pitoli drugi o miłości do związku chemicznego to niby dlaczego akurat abstynent o trzeźwości nie może chlasnąć jakiegoś bestselera !! |
_________________ Ci, którzy mnie nie rozumieją,.. uwielbiają mnie,.. a ci którzy mi urągają,.. też mnie nie rozumieją !! |
|
|
|
|
staaw
|
Wysłany: Śro 17 Kwi, 2013 20:46
|
|
|
Każdy z nas pisze księgę swojego żywota...
Na elektryce to może się i znasz ale o poezji wiesz tyle co mrówki o padołku Telimeny...
(moim zdaniem oczywiście) |
|
|
|
|
PSG-1 [Usunięty]
|
Wysłany: Śro 17 Kwi, 2013 20:54
|
|
|
Ta nowa księga życia... Heh. Sporo wyimaginowanych marzeń muszę wypędzić z głowy... |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Śro 17 Kwi, 2013 21:14
|
|
|
rejek napisał/a: | Zobacz jak Ptero radośnie dał do zrozumienia że to samo skłamie . |
Ty jesteś zwolennikiem podcinania gałęzi, na której siedzisz?
rejek napisał/a: | alkoholik pełną gębą |
co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości |
_________________ |
|
|
|
|
|