Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Moje pierwsze trzezwe Swięta od lat i latwo nie jest
Autor Wiadomość
Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Śro 17 Kwi, 2013 22:32   

Jeśli człowiek w 100% nie jest pewny swojej decyzji o trzeźwieniu to niestety nie mam szansy żeby wytrzezwial,bedzie zawsze zapijal prędzej czy później.Tak było w moim przypadku,wieczny zal ze już nigdy nie wypije ani na dyskotece ani przy grillu,a przecież tak fajnie się przy tym bawiłam upijając się do nie prztytomnosci,robiac awantury,lądujac na policji izbach wytrzezwien po prostu wspaniale jest za czym tesknic,faktycznie ten alkohol to mi sluzyl ale tylko do stoczenia się na same dno.Co ja sobie w ogole wyobrazalam czując zal po stracie alkoholu.a gdzie w tym wszystkim miejsce dla mojej corki.Szkoda ze nie czułam zalu za krzywdy jakie jej wyrzadzilam pijac alkohol.Rzeczywiscie myslenie miałam typowego alkoholika w ciągu książkowy ze mnie przykład.Dobrze ze się w końcu przebudziłam i już nie czuje zalu po staraci tylko wstręt i upodlenie.Dziekuje Ci Panie Boze ze w końcu cos zaiskrzylo i poruszylo moje myslenie w calkiem innym kierunku.Mam teraz zadume i lekka zalobe,bo już nigdy nie będę taka osoba jaka bylam tamta Malgosie pochowam godnie z szacunkiem.ale zawsze będzie w moim sercu tylko po to abym nie zapomniala w zyciu kim jestem i co dzięki temu mogę osiagnac ja nowa i inna.Mam nadzieje ze madrzejsza o nowe bogate doświadczenia .
Ostatnio zmieniony przez Malgosia32 Śro 17 Kwi, 2013 22:36, w całości zmieniany 2 razy  

Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Śro 17 Kwi, 2013 22:41   

Dzisiejszy dzień dużo mnie nauczyl już nie klade się spac i nie mysle uff kolejny dzień bez alkoholu.Dzis poloze się spac mowiac sobie dziś przezylam wspanialy dzień,mimo problemów i trosk jestem wdzieczna za kolejnie godnie przezyty dzień,Za madre słowa jakie dziś uslyszalam i za to ze w końcu zrozumiałam zrozumialm ze nie zyje po to aby odliczać kolejny dzień trzezwosci tylko po to aby zyc pelnia zycia tego normalnego pięknego zycia.Dobranoc wszystkim :skromny:

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Śro 17 Kwi, 2013 22:43   

Malgosia32 napisał/a:
końcu zrozumiałam zrozumialm ze nie zyje po to aby odliczać kolejny dzień trzezwosci tylko po to aby zyc pelnia zycia tego normalnego pięknego zycia

:okok:

Tej wersji też się trzymam............. :tak:

Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Czw 18 Kwi, 2013 05:51   

Dziendobry wszystkim :) Znowu zaczal się piękny dzien.Dzis ogarne urząd pracy .Potem lekarz na 14:30.A po lekarzu jade z corka do reala rowerami odswiezyc jej rower i wycieczka rowerowa jupi :radocha: bo dziś ma być ladna pogoda i bardzo cieplo tak się ciesze :) W końcu wyjade po raz pierwszy moim nowym rowerem :lol2:
Ostatnio zmieniony przez Malgosia32 Czw 18 Kwi, 2013 05:52, w całości zmieniany 1 raz  

szymon 
Uzależniony od netu

Wysłany: Czw 18 Kwi, 2013 05:55   

Malgosia32 napisał/a:
W końcu wyjade po raz pierwszy moim nowym rowerem :lol2:

ile biegów? :D

Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Pią 19 Kwi, 2013 14:43   

szymon napisał/a:
Malgosia32 napisał/a:
W końcu wyjade po raz pierwszy moim nowym rowerem :lol2:

ile biegów? :D

Czesc Szymon tylko się nie smiej heheh ale za to jest rozowy z dużym koszyczkiem.porazka ten rower to jest rower typowo dla mnie trzezwiejacej alkoholiczki on to atrapa naprawdę zapedalujesz się na smierc a daleko nie ujedziesz ale po takiej wycieczce to się pada na pysk i ani myśli o alkoholu heheheh :lol2: pozdawiam :)

Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Pią 19 Kwi, 2013 14:44   

piotr7 napisał/a:
Te nowe rowery to mają podobno nawet wsteczny :wysmiewacz:
he he he ten rower za 1100zl to atrapa ma 3 biegi i nie jeździ hehehe ale przynajmniej jest rozowy z :luzik: duzym koszyczkiem z przodu

Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Pią 19 Kwi, 2013 14:47   

Dzis ide na terapie pogłębioną.Tzn jade 20 sesji po 1h dwa razy w tygodniu u najlepszego terapeuty na swiecie :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Znam go osobiście.Musze pewne rzeczy zrozumieć i ukladanka musi się do końca poukladac.I będę zyla długo i szczęśliwie i na trzezwo :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Pią 19 Kwi, 2013 14:50   

Zycie coraz bardziej zaczyna mi się podobać.Bedzie dobrze ja to wiem.Z takim podejściem i mysleniem jakie mam teraz daleko mogę zajść z moja trzezwoscia ale musze być uwazna jak my wszyscy :rotfl: JUPI!A w lipcu do Lichenia Jupi :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha: :radocha:
Ostatnio zmieniony przez Malgosia32 Pią 19 Kwi, 2013 14:52, w całości zmieniany 1 raz  

rybenka1 
Uzależniony od netu

Pomogła: 92 razy
Wysłany: Pią 19 Kwi, 2013 20:57   

Małgosiu cieszę się z Tobą :radocha: :radocha: :buzki:

pterodaktyll 
Moderator

Wysłany: Pią 19 Kwi, 2013 20:59   

Malgosia32 napisał/a:
będę zyla długo i szczęśliwie i na trzezwo

i co? Zyjesz? :mysli:

Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Pią 19 Kwi, 2013 22:36   

Dopiero usiadłam.Mialam dzisiaj bardzo pracowity i intensywny dzien.Pol dnia latałam po urzędach później na 17 terapia poglebiona...Sprawy organizacyjne ,jak będzie wygladala i co to w ogole jest terapia poglebiona bo do końca nie wiedziałam. :skromny: Ale teraz już wiem. :) I będzie coraz lepiej.Byla tez u mnie klientka na paznokciach i dopiero wyszla w sumie to moja sasiadka.I jestem tak zmeczona ze zaraz padne.Ale dzień udany pelen pozytywnych zdarzeń.Ide już spac bo jutro czeka mnie dluga trasa Elblag,Kwidzyn...Nie chce mi się jechać ale musze.Rano jeszcze tu zajrze bo wyjezdzam dopiero o 10tej.Chyba ze cos się zmieni i nie pojade Zobaczymy jutro rano nie wybiegam tak daleko w przyszlosc jak jutro...heheheh.Dobranoc wszystkim /:)I udanej soboty na forum :)

Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Pią 19 Kwi, 2013 22:37   

rybenka1 napisał/a:
Małgosiu cieszę się z Tobą :radocha: :radocha: :buzki:
Dziekuje Rybenko :buzki: :tak:

pterodaktyll 
Moderator

Wysłany: Pią 19 Kwi, 2013 22:40   

Malgosia32 napisał/a:
.Byla tez u mnie klientka na paznokciach

nie mogła na nogach przyjść? :mysli:

To basen jutro odpada.... :mysli:

Odpowiedz do tematu