Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: strażnik
Pon 29 Kwi, 2013 14:14
Zaczynam wizualizowac moje nowe piękne życie.
Autor Wiadomość
Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 06:49   Zaczynam wizualizowac moje nowe piękne życie.

Piszę nowy temat,bo na tamten już patrzeć nie mogę.Moje pierwsze trzeźwe Święta i nie jest łatwo.Na listość boską skąd mi się ta nazwa wziela,chyba z mojego pijanego myslenia,mimo abstynencji.Chora pogoń za moją trzezwoscią przeslonila mi,moje zycie w którym mam funcjonowac normalnie.Odliczanie godzin,dni,miesiecy trzezwosci to jedna wielka paranoja.Fakt ze jestem alkoholiczka jest jedna z wielu części mojego zycia,ale nie najwazniejsza.Zycie sklada się z wielu kawalkow i każdy z nich jest tak samo wazny jak i inny.Owszem musze być czujna,ze względu na moja chorobę,ale nie dac się przez nia zmanipulować i tylko nia zyc bo to chore i niezdrowe.Moje myslenie w jakiś cudowny sposób zmienilo się i to bardzo.Tak się ciesze z pewnych aspektow swojego zycia.Wierze w to całym sercem.Czuje ze zamierzone przeze mnie plany dojda do skutku i wiem to ze wszystko jest w zasiegu mojej reki.Wystarczy tylko po to siegnac.Podejmowanie decyzji czasami niełatwych i jak się później okazuje nietrafnych jest lepsze niż nierobienie niczego i zastanawianie się nad tym co by było gdyby....Wtedy caly czas jesteśmy w punkcie wyjścia ,bo nie wiemy co by było gdyby,poniewaz nie podejmujemy zadnych decyzji i stoimy w miejscu nie rozwijając się.A zycie biegnie naprzód.Życie lubi tępo i trzeba mu je nadac poprzez swoja wizualizacje,swojego nowego zycia i swojej nowej pięknej przyszłości która mnie czeka. :buzki:
Ostatnio zmieniony przez Malgosia32 Sob 20 Kwi, 2013 06:51, w całości zmieniany 1 raz  

Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 07:04   

Ostatnimi czasy nic w moim zyciu nie dzieje się bez przyczyny.Ja rzucam do wszechświata ''haslo'',a wszechświat mi na nie odpowiada.I daje mi to czego chce.A to wszystko dzięki sekretowi,nie wiem czy wiecie o czym mowie i może myślicie ze nawiedzilo mnie ,ale tak jest,Najwazniejsze ze ja wiem o czym mowie.Osiagne w zyciu wszystko czego pragne i chce,ale musze o tym glosno mowic i siegac odważnie po to reka.Juz nie mysle o mojej chorobie jak o jakims koszmarze,teraz jest inaczej mam do niej szacunek i przyjmuje ja z pokora,ale nie stawiam jej na pierwszym miejscu.Na pierwszym miejscu stawiam swoje nowe zycie i cele które sobie postawiłam.A pierwszym najważniejszym celem jest mój wlasny dom,ktory będę miała w ciągu roku.Juz go widze oczyma wyobraźni.Widze moja corke tanczaca w salonie .mojego psa bawiącego się w ogródku i to jest mój cel.Cel,ktory osiagne.Cel dzięki któremu będę miała stabilizacje zyciowa i poczucie bezpieczeństwa.I to nie sa moje marzenia tylko realne cele w moim zyciu,ktore nastapia w ciągu tego roku.I tego się będę trzymala.Bo wszystko da się osiagnac jeśli się tego bardzo chce.W zuciu nie ma rzeczy niemożliwych. :)

Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 07:38   

Spadam się szykować do wyjazdu.Zycze Wam wszystkim moje drogie koleżanki i koledzy super udanej soboty :) A jeśli chodzi o basen,to może jutro co?Moj drogi przyjacielu :skromny: :buzki:

PSG-1
[Usunięty]

Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 08:59   

http://youtu.be/czGxpeMf0Jo

Eila 
Towarzyski

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 10:03   

Malgosia32 napisał/a:
swojego nowego zycia i swojej nowej pięknej przyszłości która mnie czeka.

Bądż ostrożna Małgoś-życie to nie bajka
Co się stanie kiedy ta piękna wizualizacja Twojej przyszłości runie???
Kiedy coś pójdzie nie tak?????Mam wrażenie ,że żyjesz na pełnych obrotach ,ciągle poszukujesz nowych wrażeń ,stawiasz sobie wyzwania ,cele...cały czas musi się coś dziać...
Ja alkoholiczka musiałam się nauczyć ,że życie bywa czasem nudne ,normalne,takie zwyczajne i aby żyć w zgodzie ze sobą nauczyłam się ciszy ..po prostu bez nadzwyczajnych wrażeń..kiedy dzieje się coś dobrego to się cieszę ale wiem też że za chwilę to może się zmienić..i jestem na to przygotowana
Ja to określam tak ,że nauczyłam się żyć na poziome ''zero''już nie potrzebuję mocnych wrażeń aby czuć się dobrze..
Czego i Tobie życzę
Powodzenia Małgosiu :)

endriu 
(banita)

Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 15:13   

Malgosia32 napisał/a:
A jeśli chodzi o basen,to może jutro co?Moj drogi przyjacielu

związki damsko męskie są niebezpieczne w AA

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 15:14   

endriu napisał/a:
Malgosia32 napisał/a:
A jeśli chodzi o basen,to może jutro co?Moj drogi przyjacielu

związki damsko męskie są niebezpieczne w AA

Baseny też? :p

endriu 
(banita)

Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 15:23   

Też

pterodaktyll 
Moderator

Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 15:30   

endriu napisał/a:
Też

To co mam zrobić Wielki Inkwizytorze Dyplomowany, Tropicielu Głodów Wszelakich? :bezradny:

endriu 
(banita)

Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 15:35   

Ty nic, tu chodzi o Małgosię

pterodaktyll 
Moderator

Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 15:37   

endriu napisał/a:
Ty nic, tu chodzi o Małgosię

Zapewniam Cię, że jest w dobrych rękach...........to nie żart

endriu 
(banita)

Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 15:39   

czas pokaże

GregoRR 
Towarzyski
Więcej ludzi utonęło w kieliszku niż w morzu.

Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 16:46   

Cytat:
Odliczanie godzin,dni,miesiecy trzezwosci to jedna wielka paranoja.

Mnie zawsze gubiło i prowadziło do zapicia liczenie dni swojej trzezwości,więc od dawna tego nie robię.

Cytat:
A to wszystko dzięki sekretowi
-wspaniała książka,pozytywne myślenie przyciąga pozytywną energię :okok:

Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 19:33   

O proszę jedno pytanie co z tym basenem?A wszystkich już zainteresowalo moje pytanie.I wiele odpowiedzi odrazu.Moze drodzy koledzy oprócz glodow alkoholowych maja tez glody seksualne :P ?co?heheheh/Glodnemu zawsze chleb na mysli :P .Jeśli chodzi o moje zycie i damsko-męskie sprawy z kolegami z AA to jestem już duza dziewczynka i nie slyszalam żeby od pojscia na basen ktoś w ciaze zaszedl :P ;) Ale milo ze piszecie.A ja wlasnie chciałabym mieć faceta trzezwgo alkoholika :figielek: :dokuczacz:
Ostatnio zmieniony przez Malgosia32 Sob 20 Kwi, 2013 19:44, w całości zmieniany 1 raz  

Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013 19:42   

A tak poważnie to dzisiejszy dzień to jedna wielka pomylka.Pojechalam z moim znajomym w trase,w sprawie jego firmy i pracy z nia związanej.W najbliższym czasie nigdzie z nim już nie jade,a on i tak powiedział ze ostatni raz z nim jechałam wiec bardzo dobrze.Cala droge sobie na wzajem dogryzalismy,a spowrotem już w ogole się do siebie nie odzywaliśmy.Palant jeden :[ Ale w końcu jestem w moim domku z moja coreczka i jest super pijemy herbatke i oglądamy X-Factor na Tvn.Lubie taki stan rzeczy.Domek,spokoj moja coreczka i mój piesek.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi