Atena-Wtam , jestem nowa. |
Autor |
Wiadomość |
Atena
Obserwator
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 11:47
|
|
|
Wtam , jestem nowa . Proszę o pomoc względnie porady . Jestem 1 rok po po odwyku .
wszystko wiem i całą teorię znam , chodzę raz w tygodniu na grupę pogłębiona i jakoś trudno mi się przyznać ze dwa piwa co jakiś czas wypiję . Jestem z reguły nieśmiała i małomówna . Boję się powiedzieć na grupie
Pomocy !!!!! |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 12:04
|
|
|
witaj Ateno |
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 12:04
|
|
|
Czesc |
_________________ I'm not beaten,I'm just going for a little walk
Magoichi Saika |
|
|
|
|
Atena
Obserwator
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 12:06
|
|
|
No Witam Was Wszystkich , |
|
|
|
|
Eila
Towarzyski
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 29 Lis 2012 Posty: 373 Skąd: Poland
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 12:12
|
|
|
Witaj |
_________________ Nie sztuką jest nigdy nie upaść
Lecz z każdego upadku zwycięsko się podnosić. |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 12:29
|
|
|
Witaj i niczego się nie bój.
każdy początek jest trudny. |
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
Żyj się wesoło, walcz zawzięcie i z uśmiechem umieraj. J.P. |
|
|
|
|
Atena
Obserwator
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 12:33
|
|
|
ale Halloween powiedz jak to wszystko ogarnąc !!! RODZINA JEST DO MNIE NA NIE !!! Ze jak ja mogę !!!! ..... Skoro byłam na odwyku ? itd |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 12:53
|
|
|
Atena napisał/a: | ale Halloween powiedz jak to wszystko ogarnąc !!! RODZINA JEST DO MNIE NA NIE !!! Ze jak ja mogę !!!! ..... Skoro byłam na odwyku ? itd |
Tu znajdziesz ekspertów w każdym temacie, ja do nich nie należę, ale też i nie wierze w cudowne właściwości terapii odwykowych.
Każdy początek jest trudny i zwykle wymaga wytrwałości i siły woli.
To że zaliczyłaś odwyk i jesteś tu, już jest jakimś sukcesem i dowodem siły woli, wytrzymaj w tym co robisz i postaraj się nie robić nic połowicznie( te piwka mam na myśli).
Dasz rade , a tu jest sporo osób mogących Cie wspierać, wiedzą czy własnymi doświadczeniami.
Tylko wytrwaj w tym co zaczęłaś. Powodzenia.
A ta rodzina na nie?... nie mają patentu na cala wiedzę, nie przejmuj się nimi, ich zdanie jest i tak zależne od Twojego sukcesu, bez względu na to jak długo/krótko będzie to trwało. |
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
Ostatnio zmieniony przez Halloween Sob 27 Kwi, 2013 12:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 12:55
|
|
|
Atena napisał/a: | wszystko wiem i całą teorię znam , chodzę raz w tygodniu na grupę pogłębiona i jakoś trudno mi się przyznać ze dwa piwa co jakiś czas wypiję . | to może oznaczać że jednak nie wszystko i nie całą |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 12:56
|
|
|
Atena napisał/a: | i jakoś trudno mi się przyznać ze dwa piwa co jakiś czas wypiję . |
Z tego co piszesz,wnioskuje,ze co jakis czas kontrolujesz wypijanie 2-ch piw... |
_________________ I'm not beaten,I'm just going for a little walk
Magoichi Saika |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 13:09
|
|
|
Atena napisał/a: | Wtam , jestem nowa . Proszę o pomoc względnie porady . Jestem 1 rok po po odwyku .
wszystko wiem i całą teorię znam , chodzę raz w tygodniu na grupę pogłębiona i jakoś trudno mi się przyznać ze dwa piwa co jakiś czas wypiję . Jestem z reguły nieśmiała i małomówna . Boję się powiedzieć na grupie
Pomocy !!!!! |
Myślę że powinnaś zdobyć się na odwagę i powiedzieć prawdę o sobie na grupie.
Jak oni inaczej mogą Ci pomoc, nie znając prawdy, tego nie uda Ci się uniknąć.
Inaczej, będziesz się być może pomału coraz głębiej pogrążać
Odwagi . |
|
|
|
|
bunia
Towarzyski
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 26 Maj 2011 Posty: 222
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 13:12
|
|
|
Witaj Ateno |
|
|
|
|
Atena
Obserwator
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 13:16
|
|
|
Dziękuję Wam za pomoc , będzie to trudne . Może kiedyś sie w sobie zbiorę i opowiem wszystko na grupie . Jak na razie mi wstyd samej siebie |
|
|
|
|
Atena
Obserwator
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 13:18
|
|
|
Myślę inacze a robię inaczej nie myśląc. Chociaż całą teorię znam a tak trudno mi w życie ją wprowadzić ? Czy ktoś tak miał ? |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Sob 27 Kwi, 2013 13:49
|
|
|
Atena napisał/a: | Myślę inacze a robię inaczej nie myśląc. Chociaż całą teorię znam a tak trudno mi w życie ją wprowadzić ? Czy ktoś tak miał ? |
Chyba każdy , ale poczekajmy na odważne wypowiedzi. Ja w każdym razie wiem o wiele więcej , aniżeli jestem w stanie do siebie zastosować i już masz to samo. |
|
|
|
|
|