Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Poniżanie alkoholików przez słuzbę zdrowia
Autor Wiadomość
leon 
Trajkotka

Wysłany: Wto 07 Maj, 2013 18:57   

Czesc luc :>
Ja to sie nikomu nie przyznaje,czy bylem alko,czy jestem,czy tez bede...,to moja prywatna sprawa,a na temat prawa jazdy to sie chyba przepisy zmienily,ale szczegolow nie znam...
http://moto.wp.pl/kat,551...l?ticaid=1108bb z tego co czytam,to nowe jeszcze nie weszlo w zycie...,wiec nie moge Ci pomoc kompetentna na 100% odpowiedzia...
Ostatnio zmieniony przez leon Wto 07 Maj, 2013 19:07, w całości zmieniany 1 raz  

Luc 
Małomówny

Wysłany: Wto 07 Maj, 2013 19:11   

Dziubas napisał/a:
Luc napisał/a:
Nie byłem wogólę świętym i nie wiem co bede robił za rok..

I dla tego pójdziesz grzecznie za pięć latek się przebadać ;)

Witaj :)

Jasne, urządzić alkoholika,po tym co wyprawiał niech pokorny grzecznie znosi wszelkie kontrole:) (płatne kontrole)

Przepisy się cały czas zmieniają,obecnie to chyba są tylko terminowe prawka na 15 lat

smokooka 
Uzależniony od netu

Pomogła: 100 razy
Wysłany: Wto 07 Maj, 2013 19:13   

Luc, nie ma życia bez konsekwencji tego co się robiło wcześniej. Witaj :skromny:

leon 
Trajkotka

Wysłany: Wto 07 Maj, 2013 19:14   

Luc napisał/a:
Przepisy się cały czas zmieniają,obecnie to chyba są tylko terminowe prawka na 15 lat

wyslalem Ci linka na ten temat...,senatorowie zaskarzyli ustawe,wiec chyba nie weszla w zycie...,a za swoja szczerosc,byc moze zaplacisz pare groszy co kilka lat...

Luc 
Małomówny

Wysłany: Wto 07 Maj, 2013 19:50   

Ja bym takiego kontrolował owszem,ale z drugiej strony to pogwałcenie moich praw i spokoju.

Niech już mnie kontrolują,byleby zezwolili na kategorię C.

Sporo zawodowych kierowców się leczyło i nikt im prawka nie odbiera teraz, na pewno są trzeźwymi szanowanymi kierowcami zawodowymi.

Tak alkoholizm jak i inne niektóre mało popularne choroby są nieznane lekarzom 1 kontaktu i czasem lepiej z nimi nawet nie gadać:) bo zdarza sie że jeszcze głupoty opowiadają człowiekowi. Oczywiście nie mówie tego o wszystkich.

leon 
Trajkotka

Wysłany: Wto 07 Maj, 2013 20:17   

Cytat:
Niech już mnie kontrolują,byleby zezwolili na kategorię C.

Mam kat C bezrerminowe od 92-go...,nigdy nikomu zwiazanemu z prawkami nie opowiadalem o moich przygodach z alkoholizmem,bo oni i tak prawdopodobnie nie rozrozniaja,co to alkoholik czynny,czy niepijacy...

Don kichot 
Małomówny
alkoholik nie nawiedzony

Wysłany: Wto 07 Maj, 2013 20:36   

Leon,te przepisy o terminowej wymianie jednak weszły,córka zdała prawko po 19 stycznia czyli po nowemu i choć na badaniach lekarskich które robiła ma napisane bezterminowo to na blankiecie pisze wyraźnie data wymiany dokumentu.nie wiąże się to z koniecznością kolejnych badań lekarskich tylko sama wymiana plastyku.
a co do mówienia o alkoholizmie podczas badań na prawko to z wiadomości otrzymanych od innych alko wiem że lepiej ugryźć się w język.przyjaciel z aa mając dobrze ponad 10 lat stażu postanowił sobie zrobić kurs na kat A i szczerze powiedział przed lekarzem co i jak.nie opłaciło mu sie,potraktowano go jakby wczoraj wyszedł z baru,zlecono komplet badań,skierowano na testy psychotechniczne i na koniec dostał na 5 lat.do tego na ten sam okres przyznano mu na kat "b" którą miał od lat bezterminowo.a to nie jedyny przypadek że szczerość w kontaktach z lekarzami od prawa jazdy czy medycyny pracy nie popłaca.

leon 
Trajkotka

Wysłany: Wto 07 Maj, 2013 20:42   

Don kichot napisał/a:
Leon,te przepisy o terminowej wymianie jednak weszły,córka zdała prawko po 19 stycznia czyli po nowemu i choć na badaniach lekarskich które robiła ma napisane bezterminowo to na blankiecie pisze wyraźnie data wymiany dokumentu.nie wiąże się to z koniecznością kolejnych badań lekarskich tylko sama wymiana plastyku.

Dzieki za info,czyli wszystkie bezterminowe do wymiany za 15 lat od daty wejscia ustawy,chyba,ze zaskarzenie senatorow bedzie skuteczne...,to sie moze zmienic,o ile to zaskarzenie nie zostalo juz odrzucone,bo nie znaam finalu sprawy...

GregoRR 
Towarzyski
Więcej ludzi utonęło w kieliszku niż w morzu.

Wysłany: Wto 07 Maj, 2013 20:54   

Witaj :)

Cytat:
Najgorsze w tym wszystkim jest to , że człowiek świadomy swojej choroby, leczący się w poradni odwykowej, przez lekarzy w szpitalu jest traktowany jak najgorszy śmieć i menel, podejrzewany o kłamstwa i konfabulacje, a każde jego słowo używane jest przeciwko niemu.

Zgadzam się z tym w stu %,doświadczyłem tego będąc na terapii zamkniętej,nie będę pisa gdzie,napiszę tylko tyle,że po tygodniu się wypisałem z wielkimi problemami bo nie skasowali 7 tyś mniej,bo tyle jest od człowieka,a ja już miałem dosyć tego chamstwa :nerwus:
Ostatnio zmieniony przez GregoRR Wto 07 Maj, 2013 20:55, w całości zmieniany 1 raz  

Luc 
Małomówny

Wysłany: Wto 07 Maj, 2013 20:56   

Nawet instruktorzy prawka nie są zorientowani. Pewnie rok dwa,zanim sie ustabilizują i utrwalą przepisy,albo bedą mieszać w nieskończoność jak wszędzie :)

A tak na marginesie,własnie kto jest mądry i na spokojnie pomyśli to sie nie wychyla niepotrzebnie.

Takie życie jest,nieproste moim zdaniem, uczciwość i prawość to podstawa trzeźwości ale w życiu różne sprawy trzeba przemilczeć przed różnymi służbami aby nie zaszkodzić ani sobie,ani nikomu innemu.

Odpowiedz do tematu