Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Krzywe zwierciadlo....
Autor Wiadomość
Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Czw 20 Cze, 2013 10:29   Krzywe zwierciadlo....

Po trzech miesiącach swojej trzezwosci zaczynam dopiero widzieć jaka dluga droga jeszcze przede mna.Ciesze się z każdego dnia jaki mi daje moja trzezwosc.Zaczynam coraz więcej rzeczy rozumieć,co mnie bardzo cieszy.Coraz więcej rzeczy sprawia mi ogromna radość.Moje ciagle glody i nawroty sa spowodowane tylko i wyłącznie moja osoba,poniewaz przez te 3 miesiące nie zrobiłam nic dla swojej trzezwosci.Caly czas opierałam się na ramieniu innych osob.Swoja trzezwosc i przyszlosc uzaleznialam od innych osob.Oprocz chodzenia na terapie poglebiona i mitingi,nie robiłam nic ze swoim życiem.Ciagle tylko narzekałam,balam się czegos w sumie to wszystkiego.Balam się podjąć jakiejkolwiek decyzji.Wieczna dolina i niezadowolenie oraz strach.Juz tyle osiagnelam,ale w pewnym momencie przestalam dzialac.Otworzylam firme która może mnie zabezpieczyć w przyszłości a przestalam cokolwiek dalej robic,by ja rozwijać. Coraz bliżej staje twarza w twarz ze swoim życiem.Czuje się jakby przedemna stało wielkie lustro do którego boje się podejść ,bo jak tylko zobaczę rabek siebie to się wycofuje.Bo w tym krzywym zwierciadle jestem ja i moje nowe zycie.Czas zacząć podejmowac decyzje i zacząć dzialac.Wyznaczac swoje cele w zyciu i je osiagac.Gdzies pogubiłam się w tym wszystkim,ale teraz już wiem co mam robic dalej ze swoim życiem.Nie mogę ciagle wracac do przeszlosci bo to nie ma najmniejszego sensu.Moze i dobrze ze na początku jest mi tak ciężko trzezwiesc ,dzięki temu w przyszłości będę bardziej dbala i szanowala swoja trzezwosc.Nabralam dużego respektu i szacunku do mojej choroby.Zaczynam przyjmować pewne jej objawy i niemiotac się jak ryba w sieci.Trzeba to wszystko po prostu przeczekać nie ma innego wyjścia.Coraz częściej mysle o Bogu.dziwne to jest ja osoba wierzaca nie praktykujaca,ale tak jest.Wiem ze istnieje jakas sila wyzsza i ona tez pomaga mi na mojej nowej drodze zycia.Bardzo się ciesze ze powoli zmienia się moje myslenie,bo zaczynam robic pewne postępy i dzięki temu ide powoli na przod a nie cofam się..Przeczytalam ostatni ksiazke pewnego kolegi z aa i dużo rzeczy dzięki niej zrozumiałam .Jestem zupełnie inna osoba niż pare miesięcy temu.Chcialam podziekowac wszystkim ,którzy razem ze mna ida w trzezwosci przez zycie i pomagają mi,a szczegolnie jednej osobie mojemu przyjacielowi,ktory dal mi ogromne wsparcie psychiczne i pomogl mi zrozumieć wiele rzeczy Dziekuje CI :)
Ostatnio zmieniony przez Malgosia32 Czw 20 Cze, 2013 10:32, w całości zmieniany 1 raz  

piotr7 
Gaduła

Wysłany: Czw 20 Cze, 2013 10:38   

Super.

I tak dalej , dzień po dniu :okok:

Jo-asia 
Upierdliwiec
miłośniczka

Pomogła: 59 razy
Wysłany: Czw 20 Cze, 2013 11:12   

Malgosia32, myślałam o Tobie..co u Ciebie :)
tak trzymaj :buziak:

eremita 
Gaduła

Wysłany: Czw 20 Cze, 2013 11:15   

Fajnie! Ja (18 dni) nie mam aż tak długiego jak Ty stażu trzeźwości (niektórzy pewnie w tym miejscu wybuchną śmiechem) ale przecież najdłuższa podróż zaczyna się od pierwszego kroku, a wszyscy z forumowiczów ten pierwszy krok uczynili. Dlatego nie ma gorszych lub lepszych (dziękuję Wam, że daliście mi tego doświadczyć). Z chwilą gdy decydujemy się na tę walkę ze samymi sobą już przez to zaczynamy być lepsi, choć droga długa.
Małgosiu - trzymaj się i pisz co Ci w duszy gra, choćby dla takich świeżaczków jak ja!

Eila 
Towarzyski

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Czw 20 Cze, 2013 17:30   

Małgoś :brawo: :buziak:

endriu 
(banita)

Wysłany: Czw 20 Cze, 2013 18:06   

nawroty i terapia pogłębiona po 3 miesiącach niepicia? :shock:
dalej nie czytam...

Jędrek 
Trajkotka
ALKOHOLIK

Wysłany: Pią 21 Cze, 2013 06:58   

Malgosia32 napisał/a:
zaczynam dopiero widzieć jaka dluga droga jeszcze przede mna

Się nie wystrasz.
Ja uważam, że przede mną cała reszta mojego życia. I chcę je spędzic szczęsliwie i pożytecznie. A żeby tak było, to musze robić parę rzeczy przy swoim rozwoju.... Jak się zatrzymuję, to zjeżdżam ruchomymi schodami w dół..... i zaczyna się spadek nastroju, zniechęcenie, rozdrażnienie, niepokój itd ....
Więc "do czynu".

Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Sob 29 Cze, 2013 06:33   

;) Dziekuje wszystkim za wsparcie,fajnie ze jesteście.:)

Odpowiedz do tematu