Wysłany: Pią 21 Cze, 2013 21:38
Halloween napisał/a:
praca czyni wolnym.
Taki napis "Arbeit macht frei" kojarzy mi sie tylko i wyłącznie z obozem w Oświecimiu
_________________ To,że płaczę czasem nie znaczy,że jestem słaba. To,że nie zawsze uśmiecham się nie znaczy,że nie jestem szczęśliwa.. To,że często marzę nie znaczy,że nie patrzę na świat realnie...
Taki napis "Arbeit macht frei" kojarzy mi sie tylko i wyłącznie z obozem w Oświecimiu
EE, pierwowzór oznaczał to samo tylko że był po rosyjsku.
Pierwsze tego typu obozy powstały w Rosji
ale pomimo to ... skojarzenie poprawne.
słyszałaś że ktoś skradł ten napis, nawet na tym da się zarobić ( gliny odzyska zaginiona furtkę i przyspawano s powrotem, ( ale czy naprawdę oryginał)
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
Żyj się wesoło, walcz zawzięcie i z uśmiechem umieraj. J.P.
Ostatnio zmieniony przez Halloween Pią 21 Cze, 2013 21:47, w całości zmieniany 1 raz
pterodaktyll Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Wysłany: Pią 21 Cze, 2013 21:50
Uprzedzam szanowne towarzystwo, że tego tematu nie da się moderować, więc pisanie głupot skończy się tym, że wszyscy "załapiecie się" na
W związku z tym te bzdury powygaszałem i proszę o wklejanie muzyki a nie dyskutowanie nad swoimi gustami muzycznymi, wszak "De gustibus est non disputandum". Nicht war?
Wysłany: Pią 21 Cze, 2013 21:50
Halloween napisał/a:
EE, pierwowzór oznaczał to samo tylko że był po rosyjsku.
Pierwsze tego typu obozy powstały w Rosji
Nie neguje tego ale pomimo wszystko źle mi sie ten tekst kojarzy a pora zbyt późna na dyskusje .
_________________ To,że płaczę czasem nie znaczy,że jestem słaba. To,że nie zawsze uśmiecham się nie znaczy,że nie jestem szczęśliwa.. To,że często marzę nie znaczy,że nie patrzę na świat realnie...
Uprzedzam szanowne towarzystwo, że tego tematu nie da się moderować, więc pisanie głupot skończy się tym, że wszyscy "załapiecie się" na
W związku z tym te bzdury powygaszałem i proszę o wklejanie muzyki a nie dyskutowanie nad swoimi gustami muzycznymi, wszak "De gustibus est non disputandum". Nicht war?
Ja nie znaju
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
Żyj się wesoło, walcz zawzięcie i z uśmiechem umieraj. J.P.
Wysłany: Pią 21 Cze, 2013 21:59
Halloween napisał/a:
jeżeli już do spania się szykujesz to mam kołysankę.
Ja Cie kiedyś zastrzelę
Proszę już przestać pisać w tym wątku, zostanie on zamknięty,
bo zrobił się taki ciężki, że nie daje się moderować.
Będzie założony nowy. Idźcie sobie teraz gdzie indziej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum