Studnia |
Autor |
Wiadomość |
zołza
Upierdliwiec Zołza
|
Wysłany: Śro 03 Lip, 2013 17:54
|
|
|
" A po nocy przychodzi dzień ,a po burzy spokój..."
Powietrze po burzy jest takie świeże i pachnące ,naładowane energią i ozonem. Można odetchnąć pełną piersią ,aż chce się żyć |
|
|
|
|
Maciejka
Uzależniony od netu dawniej perełka
|
Wysłany: Śro 03 Lip, 2013 17:56
|
|
|
Albo trzeba długo sprzątać i osuszać budynki lub przeprowadzać remont |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Śro 03 Lip, 2013 18:05
|
|
|
perełka napisał/a: | Albo trzeba długo sprzątać i osuszać budynki lub przeprowadzać remont |
Bywa i tak, ufam że to się nie stało się Twoim udziałem.
Ludzie potracili absolutnie wszystko. Nic do śmiechu.
zołza napisał/a: | " A po nocy przychodzi dzień ,a po burzy spokój..."
Powietrze po burzy jest takie świeże i pachnące ,naładowane energią i ozonem. Można odetchnąć pełną piersią ,aż chce się żyć |
uwielbiam to powietrze po burzy , jeszcze widoczna tęcza, genialne .
Nic wspanialszego jak kąpiel w jeziorze podczas ulewy i nawet burzy( niebezpieczne ? wiem , i co z tego) |
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
Żyj się wesoło, walcz zawzięcie i z uśmiechem umieraj. J.P. |
Ostatnio zmieniony przez Halloween Śro 03 Lip, 2013 18:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Śro 03 Lip, 2013 18:10
|
|
|
perełka napisał/a: | Burza dziala podobnie do zadawania ran innym albo sobie . Zadasz komuś ból , boli kogoś i ciebie bo masz kaca moralnego jak odda językiem to jeszcze ujdzie ale jak odda ręcznie to boli i psychicznie i fizycznie cierpisz 2 razy.... |
Pewnie tak, ale lepiej dwa razy, jak raz bez odpowiedzi.
Atak to najlepsza obrona, nie dać się zranić, nawet za cenę zranienia kogoś.
To się podobno prewencja nazywa. |
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Śro 03 Lip, 2013 18:11
|
|
|
Stało się polamało pól działki w lesie na szczęście u mnie budynki ocalały ale w wiosce połowa ludzi ucierpiała |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Śro 03 Lip, 2013 18:19
|
|
|
Halloween napisał/a: | Atak to najlepsza obrona, nie dać się zranić, nawet za cenę zranienia kogoś.
Tak robią ludzie słabi , którzy nie radzą sobie ze sobą, napięciem, uczuciami, tak postępują przemocowcy ; jak się boję to atakuję. To sie nazywa agresja płynąca z bezradności. |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Śro 03 Lip, 2013 18:19
|
|
|
perełka napisał/a: | Stało się polamało pól działki w lesie na szczęście u mnie budynki ocalały ale w wiosce połowa ludzi ucierpiała |
to naprawdę katastrofa, tym bardziej rozumiem Twój post odnośnie burzy, byłbym w takim samym nastroju.
W niem, też było całkiem mokro, (Elba do dziś jest całkiem wysoko)Merkel obiecuje cuda , ale nikt w to nie wierzy , obiecana kasa ledwo starczy na naprawę drug i mostów, dla ludzi chyba nic nie pozostanie. Zwykły wyborczy trick.
A Tobie, sam nie wiem co napisać, cokolwiek by to nie było , to i tak gadanina.
Po prostu trzymaj się i przetrzymaj. |
|
|
|
|
krystian12345
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 03 Lip, 2013 18:20
|
|
|
perełka napisał/a: | Stało się polamało pól działki w lesie na szczęście u mnie budynki ocalały ale w wiosce połowa ludzi ucierpiała |
To straszne ja się boje burzy i mój pies też. |
_________________ Poznacie prawdę a prawda was wyswobodzi |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Śro 03 Lip, 2013 18:23
|
|
|
Hall to było 4 lata temu i drzewa jeszcze nie pozbierałam z lasu do końca ale w tym roku to juz to ogarnę a burze miałamna myśli ta domowa trwającą nie raz całymi latami, która działa jak tajfun i niszczy wszystkich członków rodziny. |
|
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
|
Wysłany: Śro 03 Lip, 2013 18:23
|
|
|
perełka,
Przepraszam ,nie chciałam abyś tak to odebrała Pisałam o burzy która oczyszcza powietrze po gorącym ,letnim dniu . Przychodzi i odchodzi...Tak jak i kłótnia -czasem prowadzi do oczyszczenia atmosfery i uspakaja emocje ,wycisza |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Śro 03 Lip, 2013 18:28
|
|
|
Zołza ja to odebrałam jak napisałaś dodałam tylko inny wymiar burzy bo Hall pisze, że lepiej kogoś zranić, sprawić ból jak ten ktoś to zrobi pierwszy, tylko, ze nie mamy pewności , że ta druga osoba chce nam sprawić ból celowo, często jest tak, że człowiek najpierw zrobi a potem pomyśli. Nie masz za co przepraszać zołza |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Śro 03 Lip, 2013 18:29
|
|
|
perełka napisał/a: | Halloween napisał/a: | Atak to najlepsza obrona, nie dać się zranić, nawet za cenę zranienia kogoś.
Tak robią ludzie słabi , którzy nie radzą sobie ze sobą, napięciem, uczuciami, tak postępują przemocowcy ; jak się boję to atakuję. To sie nazywa agresja płynąca z bezradności. |
Z najwyższym szacunkiem, myślę inaczej i znam siebie ( agresja płynąca z bezradności) na ten temat nie napisałem ani jednego słowa. To coś innego.
Nie musimy się zgadzać, nie na tym świat polega aby wszyscy to samo zdanie mieli, jeszcze raz :
przykro mi z powodu tego co się wydarzyło w Twojej okolicy. i trzymam kciuki za nowy początek |
|
|
|
|
Maciejka
|
Wysłany: Śro 03 Lip, 2013 18:34
|
|
|
Tamta trąba pozostała w pamięci a szkody są dawno naprawione oprócz lasu bo tam trzeba sporo pracy jeszcze włożyć ale to prawie w każdym gospodarstwie ucierpiał na tej trąbie las a niektórzy musieli dachy remontować i w naszych emocjach podobnie się dzieje i w niejednej rodzinie też. |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Śro 03 Lip, 2013 18:39
|
|
|
perełka napisał/a: | Tamta trąba pozostała w pamięci a szkody są dawno naprawione oprócz lasu bo tam trzeba sporo pracy jeszcze włożyć ale to prawie w każdym gospodarstwie ucierpiał na tej trąbie las a niektórzy musieli dachy remontować i w naszych emocjach podobnie się dzieje i w niejednej rodzinie też. |
czy ten klimat się naprawdę zmienia? myślę ze to normalny proces , wahania klimatyczne były zawsze.
wiem , gadanie , komu to pomoże .
3ym się Perelka i powodzenia( nawet gdy nie podzielasz mojego zdania) |
|
|
|
|
piotr7
Gaduła
|
Wysłany: Śro 03 Lip, 2013 18:53
|
|
|