|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Zamknięty przez: Klara Nie 07 Lip, 2013 08:23 |
Biedny, biedny alkoholik... |
Autor |
Wiadomość |
wolny
(banita)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lut 2013 Posty: 1198 Skąd: Kresy wschodnie
|
Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 09:15 Biedny, biedny alkoholik...
|
|
|
Najwyraźniej sie nie rozumiemy ,.. ja przecież napisałem że przyczynę strachu należy wyeliminować, tak napisałem,.. czy nie ????
I z łaski swojej proszę o nie reinterpretowanie moich wypowiedzi które niczemu nie przeczą.
Sednem mojego pytanie było czy to co dzieje się w rodzinach alkoholików jest jakimś ewenementem na skalę światowa czy raczej takie skrajności i zaburzenia w funkcjonowaniu rodziny występują nagminnie i to nie tylko i wyłącznie we wspomnianych rodzinach alkoholowych, powiem więcej nawet w rodzinach o zerowym nazwijmy to uzależnieniu od używek jakich by to nie było,.. występują i to na wielką skalę takie destrukcyjne sytuacje. i w żadnym wypadku przyczyną nie jest używka taka jak chociażby alkohol, przyczyna tkwi o wiele głębiej ??? Tak że nie należy tu chyba stawiać siebie na piedestale krzywdy bo nie o to w tym wszystkim chodzi !! A ja mam wrażenie że czytam jakichś sekciarzy co to se ubździli wew głowach że są narodem wybranym !!!
Ale to ja mam takie wrażenie, mogę je mieć i nie ma w tym krzty złośliwości , chodzi raczej o obiektywizm bym rzekł |
_________________ Ci, którzy mnie nie rozumieją,.. uwielbiają mnie,.. a ci którzy mi urągają,.. też mnie nie rozumieją !! |
Ostatnio zmieniony przez Klara Sob 06 Lip, 2013 07:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
Pomogła: 77 razy Dołączyła: 01 Wrz 2011 Posty: 4353 Skąd: Hagen
|
Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 09:19
|
|
|
W tym temacie sprawa dotyczy współuzależnionej i alkoholika więc nie wiem nad czym Ty dywagujesz?.......... |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 09:25
|
|
|
olga napisał/a: | nie wiem nad czym Ty dywagujesz?.... |
Podpowiem Ci..........nad patologiami życia w rodzinie |
_________________ |
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 09:27
|
|
|
wolny napisał/a: | Najwyraźniej sie nie rozumiemy ,.. ja przecież napisałem że przyczynę strachu należy wyeliminować, tak napisałem,.. czy nie ????
I z łaski swojej proszę o nie reinterpretowanie moich wypowiedzi które niczemu nie przeczą.
Sednem mojego pytanie było czy to co dzieje się w rodzinach alkoholików jest jakimś ewenementem na skalę światowa czy raczej takie skrajności i zaburzenia w funkcjonowaniu rodziny występują nagminnie i to nie tylko i wyłącznie we wspomnianych rodzinach alkoholowych, powiem więcej nawet w rodzinach o zerowym nazwijmy to uzależnieniu od używek jakich by to nie było,.. występują i to na wielką skalę takie destrukcyjne sytuacje. i w żadnym wypadku przyczyną nie jest używka taka jak chociażby alkohol, przyczyna tkwi o wiele głębiej ??? Tak że nie należy tu chyba stawiać siebie na piedestale krzywdy bo nie o to w tym wszystkim chodzi !! A ja mam wrażenie że czytam jakichś sekciarzy co to se ubździli wew głowach że są narodem wybranym !!!
Ale to ja mam takie wrażenie, mogę je mieć i nie ma w tym krzty złośliwości , chodzi raczej o obiektywizm bym rzekł |
Cos w tym jest,o czym napomknales wolny...,moj stary kiedys ganial matke z siekiera i wcale mu do tego nie byl potrzebny alkohol,czy inny doping,mial naturalnie pieknie uksztaltowany umysl |
_________________ I'm not beaten,I'm just going for a little walk
Magoichi Saika |
Ostatnio zmieniony przez leon Pią 05 Lip, 2013 09:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 09:29
|
|
|
A no droga Olciu nad tym że może każda z was tych skrzywdzonych przez tych debilnych alkoholików mężów zadała by sobie pytanie a może to ja byłam przyczyną strachu jaki pojawił sie w głowinie mężusia , może bał sie że zostanie odkryte jego malusie Ego ,że nie podoła byciu mężem i ojcem może sie was bał a jak sie bał uwolnił zło czyli czepił sie picia dla zabicia tego uczucia strachu, uwolnił zło tkwiące wew jego mózgownicy uwolnił despotę i dyktatora aby być tym który to niby niczego się nie boi a po trzeźwemu srrrra w gacie. Nie twierdzę również że to akurat współpartnerka jest tego przyczyną ale może ich być wiele,..wiele fikcyjnych wyobrażeń,.. które w zetknięciu z rzeczywistością wywołają strach i agresje?? |
_________________ Ci, którzy mnie nie rozumieją,.. uwielbiają mnie,.. a ci którzy mi urągają,.. też mnie nie rozumieją !! |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 09:42
|
|
|
wolny napisał/a: | każda z was tych skrzywdzonych przez tych debilnych |
a może byś tak popytał te współuzależnione czy czują się skrzywdzone.....bo ja na ten przykład sie nie czuje, a nawet wręcz przeciwnie |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 09:44
|
|
|
nie czuje złości, nie cierpie urazy i nawet bym go debilem nie nazwała..... |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 09:50
|
|
|
olga napisał/a: |
nie czuje złości, nie cierpie urazy i nawet bym go debilem nie nazwała.... |
Ależ Olciu Ciebie bym nawet nie podejrzewał o cosik takiego bo ty jesteś ta naj więc reszta słów jest zbędna !! |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 09:52
|
|
|
olga napisał/a: |
a może byś tak popytał te współuzależnione czy czują się skrzywdzone.. |
A myślisz że mi prawdę powiedzą, a po drugie ja nawet sobie nie wierze to o czym tu gadać i tak wszystko jest bez znaczenia |
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 09:55
|
|
|
olga napisał/a: | nie czuje złości, nie cierpie urazy i nawet bym go debilem nie nazwała..... |
Tez wierze,ze dobrym czlowiekiem jestes,jak rowniez nie uwierzylbym,ze stawialas mu za wysoko poprzeczke,zbyt mocno go laczkiem przyciskalas,co slaby element moze teoretycznie doprowadzic do desperackich poczynan |
Magoichi Saika |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 10:06
|
|
|
leon, leon napisał/a: | Tez wierze,ze dobrym czlowiekiem jestes,jak rowniez nie uwierzylbym,ze stawialas mu za wysoko poprzeczke,zbyt mocno go laczkiem przyciskalas,co slaby element moze teoretycznie doprowadzic do desperackich poczynan |
Znowu pokrętnie myślisz i mam nadzieje że sie nie obruszysz jak to piszę , ale nie chodzi o to jakim ona jest człowiekiem tylko o to jakie wyobrażenia o niej i o życiu miał jej partner, i właśniej jej doskonałość ,..załóżmy,.. mogła być przyczyną strachu,. a nie jakieś ku*** laczki,. czy to tak trudno pojąć |
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 10:13
|
|
|
wolny napisał/a: | Znowu pokrętnie myślisz i mam nadzieje że sie nie obruszysz jak to piszę , ale nie chodzi o to jakim ona jest człowiekiem tylko o to jakie wyobrażenia o niej i o życiu miał jej partner, i właśniej jej doskonałość |
W zamysle mialem obraz,sylwetke,osobowosc olgi widziany oczyma jej exa...,a pokretnie pisze,bo prawidlowy pijak jestem |
Magoichi Saika |
Ostatnio zmieniony przez leon Pią 05 Lip, 2013 10:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 10:24
|
|
|
myślisz wolny, że niemożliwym jest nie czuć urazy?
zbyt wiele wody w Wiśle i mojej głowie upłynęło abym miała pielęgnować jakieś negatywne uczucia
czy jestem bez winy? tego nie wiem ale po co mi to wiedzieć, to jest przeszłość, która nigdy się nie wróci |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 10:29
|
|
|
olga, Oluś dalej mnie nie rozumiesz ,.. ja nie twierdze że masz nosić urazę lub winę to nie tędy droga , nie jesteś przecież odpowiedzialna z czyjeś myślenie lub wyobrażenia, to nie twój problem , problem powstał w głowie partnera na skutek jego błędnych interpretacji własnych wyobrażeń o sobie o tobie o życiu , i kiedy te jego wyobrażenia zetknęły się z rzeczywistością , świat mu sie zawalił , więc zaczął się leczyć ...alkoholem ,.. może teraz zrozumiesz o czym piszę ??? |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Pią 05 Lip, 2013 10:30
|
|
|
to co tu piszę to moje własne doświadczenia więc nie musi w nie nikt wierzyć ani ich stosować w życiu !!! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|