|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Zamknięty przez: yuraa Nie 04 Sie, 2013 14:48 |
Co to znaczy wytrzeźwieć, trzeźwe myślenie? |
Autor |
Wiadomość |
PSG-1 [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 07 Lip, 2013 09:11
|
|
|
Jędrek napisał/a: | PSG-1 napisał/a: | I tak przynajmniej do końca roku :help: |
"twój cyrk i twoje małpy"...
To Ty decydujesz.... czy chcesz mieć dalej powód (-ody) do narzekania, czy do dumy i satysfakcji z siebie. |
No nie ja o tym do końca decyduję, sąd już zdecydował za mnie. Moja sytuacja materialno-bytowa nie jest na chwilę obecną jakaś ekstra.
I tu jest pułapka, mam się cieszyć chwilą obecną według założeń. Czyli musiałbym się cieszyć z rzeczy, które mnie denerwują. Mieszkam w 10 osób w mieszkanku z różnymi alkoholikami. Ok, dopóki sprawa nie dotyczy mnie to potrafię to znieść, gorzej jak zaczynają się akcje w stylu: naj***ł się dzień wcześniej i budzik rano dzwoni 10 minut zanim taki na***any się obudzi, a ja zdążę się już 2 razy obudzić w tym czasie. Albo syfu po sobie nie posprzątają. Grrrrrrrrrrr |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Nie 07 Lip, 2013 09:12
|
|
|
na wszystkie pytania jakie pojawiają Ci się w głowie,
znajedziesz odpowiedź w google
ja równiez, nie wiedziałem, co to jest miłosć, śmiech, dobro, szacunek, spokój itd...
wszystko jest w Tobie
nie umiem odpowiedzieć Ci jednoznacznie na pytanie co to jest
wiem, ze to masz w środku
poczytaj sobie jakąś książkę, troszke w google o tym co chcesz |
|
|
|
|
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Nie 07 Lip, 2013 09:18
|
|
|
PSG-1 napisał/a: | No nie ja o tym do końca decyduję, sąd już zdecydował za mnie. Moja sytuacja materialno-bytowa nie jest na chwilę obecną jakaś ekstra. |
Konsekwencje mojego picia 19- letniego ponoszę i ponosił będę do końca życia... między innymi spłata kredytu hipotecznego.
Cytat: | I tu jest pułapka, mam się cieszyć chwilą obecną według założeń |
ja uważam, że należy się rozwijać. Radość i satysfakcja przyszła, gdy pojawiły się w moim życiu pozytywne zmiany wynikające z rozwoju. PSG-1 napisał/a: | Czyli musiałbym się cieszyć z rzeczy, które mnie denerwują |
"Co cię dotyka, to cię dotyczy"- mnie drażniły i denerwowały z reguły moje własne wady widziane u innych ludzi. Np. wredna i upierdliwa żona podczas, gdy sam do tej pory jestem cynicznym obłudnikiem.... ale pracuję nad tym
PSG-1 napisał/a: | Albo syfu po sobie nie posprzątają |
ja wczoraj posprzątałem po sobie syf z paru miesięcy...
pozostał mi jeszcze kawał syfu do uprzątnięcia z 11 lat małżeństwa... to trochę potrwa ... |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
Ostatnio zmieniony przez Jędrek Nie 07 Lip, 2013 09:21, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Jeżu88
Towarzyski
Wiek: 36 Dołączył: 24 Sie 2011 Posty: 327 Skąd: Miasto Stołeczne
|
Wysłany: Nie 07 Lip, 2013 19:11
|
|
|
Kiedy bierzesz odpowiedzialność za swoje życie i nie zwalasz niepowodzeń na wszystkich dookoła, tylko broń Boże nie na siebie samego... |
_________________ Maszeruj albo Giń. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|