świętowanie z zaszytym tyłkiem |
Autor |
Wiadomość |
Eila
Towarzyski
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 29 Lis 2012 Posty: 373 Skąd: Poland
|
Wysłany: Pon 08 Lip, 2013 20:53
|
|
|
W moim przypadku wszywkę wykonywał chirurg bardzo znany w Łodzi.Z całą pewnością był to esperal ,ponieważ pokazał nam opakowanie i przy nas je otwierał. |
_________________ Nie sztuką jest nigdy nie upaść
Lecz z każdego upadku zwycięsko się podnosić. |
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Pon 08 Lip, 2013 20:56
|
|
|
Eila napisał/a: | W moim przypadku wszywkę wykonywał chirurg bardzo znany w Łodzi.Z całą pewnością był to esperal ,ponieważ pokazał nam opakowanie i przy nas je otwierał. |
tez rozpakowywal przy mnie i zonie,tylko nazwa byla inna |
_________________ I'm not beaten,I'm just going for a little walk
Magoichi Saika |
|
|
|
|
krystian12345
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 08 Lip, 2013 20:59
|
|
|
wolny napisał/a: | Cytat: | Nie mam wykrywacza trzeźwienia, ani barometru zdrowienia |
Myślę że jest takowy i posłużę się przykładem Yurry,: ilu ludzi w naszym otoczeniu nie płacze przez nas,.. to jest chyba najlepszy barometr zdrowienia , gdzie płacz może być nie łzą ,. a cierpieniem takim lub innym !!! |
Przez internet, na podstawie przykładu zaiteresowanej tematem? No ok. Ja takiego wykrywacza nie mam. |
_________________ Poznacie prawdę a prawda was wyswobodzi |
|
|
|
|
zimna
Gaduła Księżniczka \^^^/
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 06 Gru 2011 Posty: 783
|
Wysłany: Pon 08 Lip, 2013 21:00
|
|
|
baracca napisał/a: | To ten rodzaj cnoty, który sam w sobie jest niczym i może jaśnieć tylko na tle innych. |
Na nic starania Grzegorzu, na tym tle nikt nie zabłyśnie.
.....Oślepiający blask intelektu przyćmi każde światło, jednie klasa mu dorównuje a wyrafinowane prześciga. Lekkość wywodów, zwiewność frazy i rzeczowość argumentów onieśmieli, każdego śmiałka
No niestety.
Czarna dziura mechanizmów chorobach pochłania każdy zdrowy promień.
Hejo
Merytorycznie pozostaje na swoim stanowisku,. tak wiem szokujące.
Jednak dziękuje za zainteresowanie i pięknie rozwijająca się dyskusje. Mam nadzieje że to nie koniec
Zapraszam do dyskusji.
ps.
Bardzo szanowne moderatorstwo proszę o niewywalanie do śmietnika |
_________________ "jestem ciszą między parą tonów,
które niełatwo się ze sobą godzą" R.M.Rilke ..................................... |
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Pon 08 Lip, 2013 21:04
|
|
|
Borus napisał/a: | leon napisał/a: | nazwa byla inna |
Disulfiram - miałem to zaszyte i nawet sam osobiście kupiłem w aptece |
mozliwe,to bylo dawno i nie pamietam,wiem,ze nie esperal... |
_________________ I'm not beaten,I'm just going for a little walk
Magoichi Saika |
|
|
|
|
krystian12345
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 08 Lip, 2013 21:10
|
|
|
pannamigotka napisał/a: | Janioł napisał/a: | bo najczęściej w tyłkach są witaminki |
Tak też się dowiedziałam, że jeśli coś będzie wszyte, to na pewno nie Esperal, nawet już produkowany nie jest od 2009. Dlatego się dziwię, kto wszywa Esperal i czy jest to możliwe. |
Jest produkowana. Pewna warszawska firma wznowiła produkcje w 2010. |
|
|
|
|
pannamigotka
(konto nieaktywne)
Pomogła: 33 razy Wiek: 59 Dołączyła: 14 Lip 2012 Posty: 1416
|
Wysłany: Pon 08 Lip, 2013 21:12
|
|
|
Borus napisał/a: | D - miałem to zaszyte i nawet sam |
Dawkowanie[edytuj]
Doustnie. Początkowo – maksymalnie 500 mg dziennie, rano lub wieczorem (w przypadku nasilenia się efektu uspokajającego), przez 1-2 tygodnie. Następnie zmniejsza się stopniowo do dawki podtrzymującej – 250 mg dziennie (125–500 mg dziennie). Czas trwania leczenia ustala lekarz.
W Polsce w lipcu 2008 Polfa Warszawa zawiesiła produkcję preparatu na bazie disulfiramu do implantacji (wszywki) – lek był stosowany tylko do wyczerpania zapasów[11]. Od listopada 2010 roku przedsiębiorstwo wznowiło produkcję preparatu[12].
aaa czyli wznowili. ok już rozumiem. E nie ma, chyba że ktos miał duże zapasy, a teraz wszywają inne dziadostwo o podobnym działaniu. |
Ostatnio zmieniony przez pannamigotka Pon 08 Lip, 2013 21:25, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
krystian12345
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 08 Lip, 2013 21:16
|
|
|
A tak apropo. Wolno używać nazw leków? |
|
|
|
|
pannamigotka
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Pon 08 Lip, 2013 21:18
|
|
|
Ok moje pragnienie wiedzy zostało zaspokojone, po części odpowiedziałam sobie sama |
|
|
|
|
pannamigotka
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Pon 08 Lip, 2013 21:24
|
|
|
krystian12345 napisał/a: | Wolno używać nazw leków? |
masz rację, nie wolno, zobaczę, czy mogę gdzieś jeszcze pozamieniać nazwy na literki... |
|
|
|
|
baracca
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 08 Lip, 2013 22:18
|
|
|
zimna napisał/a: | Na nic starania Grzegorzu, na tym tle nikt nie zabłyśnie. |
Ależ Ty już błyszczysz, potrzebujesz tylko ciemniejszego nieba aby blask olśniewał.
zimna napisał/a: | .....Oślepiający blask intelektu przyćmi(...) |
W sensie, że o co chodzi??
zimna napisał/a: | Czarna dziura mechanizmów chorobach pochłania każdy zdrowy promień. |
Jakie to praktyczne, nieprawdaż? Wszystko czego nie rozumiemy, co nie mieści się w głowie to mechanizmy. Jaki prosty jest wtedy świat.
zimna napisał/a: | Merytorycznie pozostaje na swoim stanowisku, |
Pozostawaj, skoro dzięki temu czujesz się lepsza i Ci to pomaga to jak najbardziej. zimna napisał/a: | tak wiem szokujące. |
Dlaczego? |
|
|
|
|
piotr7
Gaduła
Pomógł: 9 razy Wiek: 70 Dołączył: 10 Kwi 2012 Posty: 949 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: Wto 09 Lip, 2013 08:37
|
|
|
krystian12345 napisał/a: | A tak apropo. Wolno używać nazw leków? |
spoko moderatorstwo poprawi |
|
|
|
|
krystian12345
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 09 Lip, 2013 09:56
|
|
|
Ok |
|
|
|
|
zimna
Gaduła Księżniczka \^^^/
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 06 Gru 2011 Posty: 783
|
Wysłany: Wto 09 Lip, 2013 13:52
|
|
|
baracca napisał/a: | Ależ Ty już błyszczysz, potrzebujesz tylko ciemniejszego nieba aby blask olśniewał. |
Zdecyduj się jednoznacznie
baracca napisał/a: | W sensie, że o co chodzi?? |
Wybacz ale zakładam choć podstawową sprawność intelektualna swoich adwersarzy. i nie chce mi się
baracca napisał/a: | Jakie to praktyczne, nieprawdaż? Wszystko czego nie rozumiemy, co nie mieści się w głowie to mechanizmy. Jaki prosty jest wtedy świat. |
Nie wiem gdzie to wyczytałeś ,ale ja kompletnie się z tym nie zgadzam.
baracca napisał/a: |
Pozostawaj, skoro dzięki temu czujesz się lepsza i Ci to pomaga to jak najbardziej. |
Skąd pomysł, że czuje się lepsza- może poczułeś się gorszy? Niepotrzebnie
Nie porównuj się itd... Odsyłam do dezderaty.
Posiadanie takich czy innych poglądów w danej kwestii, nie ma wpływu na moją samoocenę, nie przyszło mi do głowy, że może mieć wpływ na czyjąkolwiek samoocenę. W tym świetle to nawet ciekawe doświadczenie.
Mam poglądy jakie mam , czasem je koryguje, gdy ktoś przedstawiając argument a contrario -zmieni moja perspektywę, poszerzy przestrzeń w której jestem w stanie operować własnym, ułomnym intelektem. To właśnie jest bezcenne, przy pomocy innego człowieka pokonuje własne ograniczenia, jako że są w sferze intelektu, w sferze poznawczej właśnie- nie mogą być przedmiotem mojej samoobserwacji. Nie dostrzegę ich dopóty, do puki sa aktywne, jedynie przekroczenie tego ograniczenia powala mi je dostrzec.
Częściej jednak niestety pozostaje na swoim stanowisku.
Jednak wysłuchuje innych, niemalże łapczywie, z wypiekami jak maluch podsłuchujący przyciszone rozmowy.
Jestem ciekawa innych poglądów, innych ludzi.
A w naszej chorobie szczególnie, jestem ciekawa ludzkich historii. Jak to się potoczy? I nie chodzi tu o jakaś formę podglądactwa. Ja naprawdę czerpie z tych doświadczeń, wchłaniam, asymiluje potrafię uczyć się na błędach innych.
Obserwuje - punkt zero, później ewolucje- zmiany, regresy -upadki, wzloty dla mnie to fascynujące, pouczające- piękne. I mam w sobie autentyczną wdzięczność dla każdego kto chce się "sobą podzielić" I szacunek, bez względu na rezultat zmagań.
Ciebie Grzegorzu też pamiętam - pamiętam jak pisałeś pierwszych dniach trzeźwości, na innym forum... pamiętasz ?
Ja przeczytałabym to jeszcze raz.
Ale tak, zrobiłabym ja, a Ty zrobisz, jak zrobisz.
ps.
Zabieram głos, ponieważ post był wybitnie "personalny " i mam duży sentyment do Ciebie, z uwagi na Twoje cytaty starego Pastora...
Wszystkiego dobrego, powodzenia
Kurek zakręcam, na końcu dyskusji jedynie pokuszę się o podsumowanie- ale końca nie widać na razie. (póki co ,będę się realizować w pamietnikach)
Dziękuje za uwagę
Hejo |
_________________ "jestem ciszą między parą tonów,
które niełatwo się ze sobą godzą" R.M.Rilke ..................................... |
|
|
|
|
piotr7
Gaduła
Pomógł: 9 razy Wiek: 70 Dołączył: 10 Kwi 2012 Posty: 949 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: Wto 09 Lip, 2013 18:16
|
|
|
Mam pytanie częściowo związane z tym tematem.
Czy ktoś wie jak długo działa wszyty w/w lek.?
Spotkałem się kilka razy ze szczerością" przepiłem wszywkę " i tu jest podawany termin np po trzech , ......, miesiącach
Więc jak to jest naprawdę?
Z ukłonami czytelnik. |
|
|
|
|
|