Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Popłynąłem :((
Autor Wiadomość
Agusia 31 
Towarzyski

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Śro 14 Sie, 2013 22:02   

Jras4 napisał/a:
Cytat:

popłynąłem ? zaliczyłem wpadkę ? rozumiem że wpadłeś z jakąś panienką i żeby uciec od konsekwencji popłynąłeś na Karaiby
ojej on popłyną jak tytanik hahaha dobre miał wpadke hehehe zawsze mnie ubawią haha

Iras jaki Ty mądry jesteś...Powiem ci że podczas mojej drogi ktora jest dluga i kręta w trzezwienu spotkaląm wielu cwaniaków takich jak Ty. Wszyscy oni piją teraz....

Janioł 
Uzależniony od netu
Uśmiech to pół pocałunku

Wysłany: Śro 14 Sie, 2013 22:35   

Agusia 31 napisał/a:
as jaki Ty mądry jesteś...
Agusia !!! zły dzionek ? ...minie i nikt tu się nie wymądrza co najwyżej nazywa rzeczy po imieniu

wolny 
(banita)

Wysłany: Czw 15 Sie, 2013 06:21   

No dobra pójdzie se chłopina na tego mitinga , ale pytanie do wszystkich , po jake cholere tam lizie ?/// :bezradny:
Zapewne posypią się różne odpowiedzi,.. ale tylko jedna jest prawidłowa ..tak myślę,.. i nie jest to trzeźwość.... :mysli:
I nie chodzi mi tu o to abym zgrywał mundrusia , ale interesuje mnie właśnie to... po co ???? 8|

grzesiek 
Gaduła

Wysłany: Czw 15 Sie, 2013 14:58   

Wolny,chodzisz na mitingi? Ja chodzę,dla mnie SW jest grupa trzezwych ludzi,,od których dostaje sile by też trzezwiec. Tam słuchając wypowiedzi innych,dowiaduje się jakich błędów nie popełniać by być trzeźwym. Lejek się napił i teraz czas na wnioski.

wolny 
(banita)

Wysłany: Czw 15 Sie, 2013 15:14   

grzesiek, Oczywiście że chodzę na mitingi , przez 2,5 roku myślałem podobnie jak Ty z tą różnicą że nigdy SW nie kojarzyłem z grupą, ale to bez znaczenia jest w tej chwili , prawdziwy sens grupy ujrzałem jakieś dwa tygodnie temu,. no może trzy tygodnie , to dziwne prawda ??? Podobnie jak Ty wsłuchiwałem się a informacje przekazywane przez innych i zapewne są one bardzo ważne dla trzeźwiejących ludzi , ale prawdziwy sens bycia na mitingu jest ukryty znacznie głębiej tak myślę lecz nie chce mi sie o tym pisać gdyż nie lubię ostatnio konfrontacji słowno muzycznych , czyli bicia piany !!! Moglibyśmy pogadać ale czy to ma sens skoro w trakcie wymiany poglądów zostaniemy wyśmiani i zdewaluowani przez ortodoksyjne gremium wszechwiedzących,.. wyksztalunych terapeutycznie alkoholików !! Nie chce mi się przepychanek gdyż nie moja to rola aby cokolwiek komukolwiek udowadniać lub do czegoś tam przekonywać ,każden ma swoją drogę do szczęścia. Choć temat jest warty prawdziwej dyskusji !! :mysli:

Jacek 
Uzależniony od Dekadencji
...jestem alkoholikiem...

Wysłany: Czw 15 Sie, 2013 16:05   

wolny napisał/a:
prawdziwy sens grupy ujrzałem jakieś dwa tygodnie temu,. no może trzy tygodnie , to dziwne prawda ??? Podobnie jak Ty wsłuchiwałem się a informacje przekazywane przez innych i zapewne są one bardzo ważne dla trzeźwiejących ludzi , ale prawdziwy sens bycia na mitingu jest ukryty znacznie głębiej tak myślę lecz nie chce mi sie o tym pisać

gdy byś jednak napisał był bym wdzięczny
no cheba że ten prawdziwy sens chowa się w żołądkowej ,, to słuszna decyzja podjęta o nie pisaniu

wolny 
(banita)

Wysłany: Czw 15 Sie, 2013 16:09   

Jacek, na temat żołądkowej objaśnienie odnajdziesz w orlim gnieździe jakby co ! :mgreen:

wolny 
(banita)

Wysłany: Czw 15 Sie, 2013 16:18   

Jacek napisał/a:

gdy byś jednak napisał był bym wdzięczny

Nie sądzę abyś był wdzięczny( a ja takowej nawet i nie oczekuje ) gdyż zdążyłem zauważyć iż jedynym twoim celem jakiejkolwiek dysputy jest nic innego jak zwyczajna konfrontacja a mnie to nie zbyt bawi jakby co !! :bezradny:

Jacek 

Wysłany: Czw 15 Sie, 2013 16:50   

wolny napisał/a:
Nie sądzę abyś był wdzięczny

oczywiście że nie mogę ci przyznać że na pewno ,gdyż to by zależało od opisu jakowyś byś zrobił
ale może zauważyłeś,w życiu najlepiej nas uczą doświadczenia
są to również te co nazywamy wymianą zdań
rozmowy,dyskusje itd
no cheba nie chcesz powiedzieć że poklepywanie po ramieniu jest najlepsze i dużo kształci
no właściwie i też,,ale zazwyczaj gdy jest za późno gdy poklepywany się zorientuje że to fałsz był

yeti 
Towarzyski
off-road 4x4

Wysłany: Czw 15 Sie, 2013 17:25   

Cześ Pietrek - Krzysiek alkoholik od czasu do czasu wracający do nawyków tronkowych.
Powiem Ci tak gdybym obecnie zaliczył krzywą alkoholowego szaleństwa ,to z tego co tu dzisiej poczytałem polazł bym chlać dalej ,no bo se poczytaj tak na spokojnie nie koniecznie na trzeźwo i co wyczytasz??? porachunki co poszczególnych "ważniaków"co to pewien czas nie piją.No i dobrze im tak ,chwalmy Pana i Bóg wie jeszcze kogo za ten dar jaki mają.Ani Ty ani Ja ani wielu cichych POKORNYCH będących tu na tym forum takiego daru jeszcze nie doznali ,ale są tu nie po to by czytać jakieś bzdety i porachunki osobiste ,ale by czerpać wiarę i nadzieję ,że jak jemu/jej udało się z tą zarazą żyć to może i mnie się uda.postaraj się ich tu wyłowić i czerp z ich doświadczeń siłę by nauczyć się z tą chorobą żyć a zwłaszcza nauczyć się zastąpić lukę jaka powstaje w twojej psychice po usunięciu alkoholu czymś pożytecznym obojętnie czym byle byś ją wypełnił i tego Ci życzę : :prosi:
Ostatnio zmieniony przez yeti Czw 15 Sie, 2013 17:28, w całości zmieniany 1 raz  

wolny 
(banita)

Wysłany: Czw 15 Sie, 2013 17:54   

Jacek napisał/a:
są to również te co nazywamy wymianą zdań
rozmowy,dyskusje itd

Tak i tu bym się zgodził,. ale tylko w przypadku gdy jest to wymiana poglądów na temat własnych doświadczeń a nie snucie jakichś wydumanych teorii wytworzonych na podstawie przejęcia czyichś dogmatów lub poglądów nie koniecznie mądrych lub prawdziwych , takie pierdy teoretycznego filozofowania,..lub akademickiej wiedzy,... rozumiesz chyba o czym piszę ???? :mysli:

wolny 
(banita)

Wysłany: Czw 15 Sie, 2013 18:10   

yeti napisał/a:
gdybym obecnie zaliczył krzywą alkoholowego szaleństwa

Ładnie to opisane jest :wysmiewacz:

Jacek 

Wysłany: Czw 15 Sie, 2013 19:10   

wolny napisał/a:
Tak i tu bym się zgodził,. ale tylko w przypadku gdy jest to wymiana poglądów na temat własnych doświadczeń a nie snucie jakichś wydumanych teorii wytworzonych na podstawie przejęcia czyichś dogmatów

noo,, to po jakie licho przejmujesz te dogmaty czyjeś ??? 8|

grzesiek 
Gaduła

Wysłany: Czw 15 Sie, 2013 19:23   

Wolny mi też nie zależy na przepychance kto ma rację. Ja utożsamiam się z autorem wątku,bo robiłem podobnie, Piłem,terapeutyzowałem się,nabierałem "mocy"i butny,pewny siebie wracałem do kieliszka.Prędzej czy później,a skutki picia były coraz bardziej bolesne. Od pięciu lat chodzę na mitingi,a oprócz tego robię wiele,by trzeźwieć ,a nie tylko powiększać licznik uczestnictwa w grupie.
Pisząc,że SW dla mnie to grupa , robię to celowo,by uświadomić co poniektórym,że potrafię odróżnić WIARĘ od RELIGII i choć często naa mitingach pojawia się słowo BÓG, to też mi to nie przeszkadza jakkolwiek to pojmujesz. Jestem wierzącym,ale mam własne zdanie i dla tego przyjaźnię się z pewnym o. franciszkaninem,bo on potrafi zrozumieć o czym mówię i o co mi chodzi w wypowiedziach.Każdy ma swoją dro.gę trzeźwienia,a ci którzy jej poszukują niech mają szanse spróbować i wybrać

yeti 
Towarzyski
off-road 4x4

Wysłany: Pią 16 Sie, 2013 10:15   

grzesiek napisał/a:
a ci którzy jej poszukują niech mają szanse spróbować i wybrać
Witaj Grzechu,to co napisałeś jest NOBLA warte ,bo w tym caly jest ambaras kiedy wszyscy radza na raz ,a tak po prawdzie to jedynie Piotra selektywny wybór wniesie do jego trzezwienia jakąś nutę nadziei ,że podola tym wszystki dołom i wyrwą jakie na niego w trzeźwym życiu się zaczna pojawiać. Ponad to aby powstać należy wpierw upaść a już ile razy to jest osobistą cechą karzdego z nas i w tym momęcie może być niezbędna ta SW jak napisałeś obojętnie jak ja pojmujemy nawet gdyby była to samotna topola stojaca w polu jeżeli w jej cieniu znajdę wolność to odnoszę sukces bo pod nią stanałem i jej się oddałem powierzając jej swoje rozterki i bole - z autopsii wiem ,że to dziala :)

Odpowiedz do tematu