|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Popłynąłem :(( |
Autor |
Wiadomość |
wolny
(banita)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lut 2013 Posty: 1198 Skąd: Kresy wschodnie
|
Wysłany: Pią 16 Sie, 2013 10:21
|
|
|
Cytat: | noo,, to po jakie licho przejmujesz te dogmaty czyjeś ??? |
Proszę o wykaz tychże ???? |
_________________ Ci, którzy mnie nie rozumieją,.. uwielbiają mnie,.. a ci którzy mi urągają,.. też mnie nie rozumieją !! |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Pią 16 Sie, 2013 10:26
|
|
|
Cytat: | Każdy ma swoją dro.gę trzeźwienia,a ci którzy jej poszukują niech mają szanse spróbować i wybrać
_________________ | To się szacunek nazywa !!! Moim zdaniem oczywiście !!! Mądre słowa!!!
grzesiek napisał/a: | Od pięciu lat chodzę na mitingi,a oprócz tego robię wiele |
to wiele jest bardziej istotne od tego.. chodzenia ,... tak myślę ?? |
_________________ Ci, którzy mnie nie rozumieją,.. uwielbiają mnie,.. a ci którzy mi urągają,.. też mnie nie rozumieją !! |
|
|
|
|
wolny
(banita)
|
Wysłany: Pią 16 Sie, 2013 10:34
|
|
|
yeti napisał/a: | jeżeli w jej cieniu znajdę wolność to odnoszę sukces bo pod nią stanałem i jej się oddałem powierzając jej swoje rozterki i bole |
Krzysiu jak ty to ładnie ująłeś chyba se to zapisze,.. czyżby wena twórcza opanował twe obolałe serducho ?? |
|
|
|
|
yeti
Towarzyski off-road 4x4
Wiek: 72 Dołączył: 05 Sty 2012 Posty: 168 Skąd: czarna górna
|
Wysłany: Pią 16 Sie, 2013 17:03
|
|
|
wolny napisał/a: | czyżby wena twórcza opanował twe obolałe serducho ?? | BRACIE jerzy to nie WENA TWÓRCZA ino [POKORA ,której sie TU uczę czytając wszystko i o wszystkich lecz nie ze wszystkich "WSPANIAŁYCH " porad i nauk korzystam i taka właśnie formę polecam Piotrowi niech czyta ,czyta ,czyta i wysysa te soki ,które przywróca mu nadzieję na zmianę swego za.........ranego przez gorzałę życia i wiare w pomocną ludzką szczerą dłoń.Nie taką na afisz ,ale taką jakie TU się znajduje i ,ktore do refleksii nad samym soba zachęcają.Wiem to również z autopsii bo sam z takich pomocy korzystam i - DZIAŁA !!! tylko musisz się Piotrze otworzyć i nie bać się dziwacznych dywagacji na temat twojej choroby tylko szukaj ,szukaj ,szukaj bo w starych księgach napisano SZUKAJCIE A ZNAJDZIECIE ino chciejcie znaleźć |
_________________ nadal trzeźwy,ale słaby!!! |
|
|
|
|
grzesiek
Gaduła
Pomógł: 15 razy Wiek: 57 Dołączył: 16 Lip 2011 Posty: 850 Skąd: Kłodzko
|
Wysłany: Pią 16 Sie, 2013 19:44
|
|
|
mi nie o poklask chodzi,a o to by człowiek szukający pomocy znalazł swój punkt zaczepienia.Yeti brachu ta topola to może być niezły filar. Ja ,gdy nikt i nic nie było mi wstanie pomóc posłuchałem trzeźwego alkoholika z prawie 20-letnim stażem.Powiedział,że jak przez dobę się nie napiję ,to zabierze mnie na miting.Zabrał,bo ja wytrzymałem tą dobę,a dla czego? bo już miałem dość chlania i niemocy,z której sam nie potrafiłem się wyrwać.Posłuchałem,bo nikt mi nic nie kazal, on dał mi tylko wybór,a ja byłem już na takim dnie,że zrobiłbym wszystko żeby tylko przestać pić, cierpieć i paplać się we własnym gównie |
_________________ dzisiaj nie pije
Każdy człowiek może wejść na lepszą drogę, do puki żyje |
|
|
|
|
grzesiek
Gaduła
Pomógł: 15 razy Wiek: 57 Dołączył: 16 Lip 2011 Posty: 850 Skąd: Kłodzko
|
Wysłany: Sob 17 Sie, 2013 07:53
|
|
|
MYŚL PRZEWODNIA NA DZISIAJ i nie tylko.....Konieczność wyboru pomiędzy nieuchronną śmiercią
spowodowaną nałogiem, a możliwością otwarcia się
na duchowy wymiar istnienia jest, niewątpliwie,
doświadczeniem trudnym. Musimy jednak spojrzeć
prawdzie w oczy - albo oprzemy swe życie na duchowości,
albo zginiemy.
Naszym podstawowym problemem jest brak źródła mocy.
Musimy znaleźć coś niezawodnego, co nas uskrzydli
i nada właściwy sens i kierunek naszemu życiu
- jakąś Siłę Większą od nas samych. |
_________________ dzisiaj nie pije
Każdy człowiek może wejść na lepszą drogę, do puki żyje |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|