Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przebywanie w towarzystwie pijących..
Autor Wiadomość
wampirzyca 
Trajkotka
praca nad samym sobą jest najtrudniejsza

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Wto 20 Sie, 2013 21:31   

masz rację....Rybko to prawda...niech se gadają tyle ich...lecę spać pa :buzki: :buzki: :buzki:

Jędrek 
Trajkotka
ALKOHOLIK

Wysłany: Śro 21 Sie, 2013 06:00   

wampirzyca napisał/a:
.........ale ciągnąć mnie będą na colę chociaż a ja nie jestem gotowa żeby iść w takie miejsce...i nie pójdę...

Hough

kj100pn 
Towarzyski
Początkujący alkoholik

Wysłany: Śro 21 Sie, 2013 10:09   

A nie mozesz isc i po prostu nie pic alkoholu? Ja jakos daje rade

piotr7 
Gaduła

Wysłany: Śro 21 Sie, 2013 10:15   

Wampi , po prostu nie idź.

A jeżeli będą pytali dlaczego nie byłaś ? to proste , zatrzymały Cie ważne sprawy.

Twoja trzeźwość jest przecież BARDZO ważną sprawą

Jędrek 
Trajkotka
ALKOHOLIK

Wysłany: Śro 21 Sie, 2013 10:26   

kj100pn napisał/a:
Ja jakos daje rade

Dziwne że używasz słowa "jakoś"....
Czy to oznaka niepewności?? Powątpiewania??
Tak pytam, bo ciekaw jestem :) ja doszedłem do wniosku, że nie chcę się męczyć z konsekwencjami takiego postępowania. Oczywiście jak już sobie zdałem sprawę, że wszystkie doły, frustracje i rozdrażnienia, wszystkie wybuchowe moje zapędy były nasilone, gdy nie przestrzegałem zaleceń terapeutów i między innymi chodziłem tam gdzie moi dawni kumple pili. Ja nie piłem. Ale tak dziś myślę, że nawet tam nie pasowałem i mogłem nawet krępować swoją osobą innych.... Może dlatego nie odzywają się do mnie odkąd ja się z nimi przestałem kontaktować?
I cieszę się że nie jestem masochistą. Bo dwa lata d*** mi w zupełności wystarczą.
Ostatnio zmieniony przez Jędrek Śro 21 Sie, 2013 10:28, w całości zmieniany 1 raz  

kj100pn 
Towarzyski
Początkujący alkoholik

Wysłany: Śro 21 Sie, 2013 17:19   

Powątpiewania w siebie, objaw depresji niestety

wampirzyca 
Trajkotka
praca nad samym sobą jest najtrudniejsza

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Śro 21 Sie, 2013 17:43   

hej wszystko w normie....ja mogłabym tam iść i siedzieć i niepić z nimi....ale po co nie bawi mnie to już wolę inaczej czas spędzić..........no chyba że bym miała nóż na gardle to bym pojechała autkiem i wymknęła się szybko....idą tacy co lubią sobie wypić....a te osoby co nie piją a są takie chyba nie idą...z tego co dziś pytałam...a ja z nimi się trzymam więc luzik...to ja za bardzo sobie chyba w głowie mieszam i projektuje ....ot i co... :)
Ostatnio zmieniony przez wampirzyca Śro 21 Sie, 2013 17:45, w całości zmieniany 1 raz  

zołza 
Upierdliwiec
Zołza

Pomogła: 62 razy
Wysłany: Śro 21 Sie, 2013 17:45   

wampirzyca napisał/a:
to ja za bardzo sobie chyba w głowie mieszam....ot i co...

Bo zawsze najwieksze problemy rodza sie tylko w naszej głowie :bezradny:

Ann 
Upierdliwiec

Pomogła: 22 razy
Wysłany: Czw 22 Sie, 2013 08:24   

No i zapowiada się kolejna niedziela z imprezą plenerową..

Jakub Żulczyk, Ślepnąc od świateł

Jeżu88 
Towarzyski

Wysłany: Sob 24 Sie, 2013 14:03   

Przebywanie wśród pijących? Hmm, temat- rzeka... Alkohol, osoby pijące są obok nas, i będą zawsze, pogodziłem się z tym, jednak ode mnie zależy, jak zachowam się w sytuacji, gdy ktoś obok pije, lub proponuje kieliszek. U mnie w pracy też są organizowane "imprezy integracyjne". Kompletnie mnie nie obchodzi to, ze "wypada się pokazać", kompletnie nie interesuje mnie to, że ktoś pomyśli że jestem jakiś dziwak, kosmita, czy mało rozrywkowy gość. Nie interesują mnie czyjeś kryteria "normalności", tym bardziej ze często są one wręcz patologicznie nienormalne. Nawalisz się, urwie Ci się film, zarzygasz kolegę- spoko, przecież każdemu może się zdarzyć, jest później co wspominać z balangi... Nie przejmuję się czyimś zdaniem, gdy wiem, że jestem wierny sobie, swoim zasadom. A jak to odbiorą ludzie z pracy to ich problem. Przez swoje niepicie jestem w pracy uważany przez niektórych za konfidenta. Cóż, ich sprawa co myślą... Po prostu nie przebywam gdzie się pije, a jak ktoś już zaczyna, to odchodzę. Po prostu...

smokooka 
Uzależniony od netu

Pomogła: 100 razy
Wysłany: Sob 24 Sie, 2013 17:21   

mam do Ciebie Jeżu dużo sympatii i szacunku. Chciałabym, żebym choć w przyszłym wcieleni była taka mądra jak Ty w wieku 25 lat. :kwiatek:

Ann 
Upierdliwiec

Wysłany: Sob 24 Sie, 2013 20:21   

Dziś też byłam w pracy.
Zrobiłam co moje i uciekłam stamtąd, (po 3 godzinach) choć wiem, że mogę mieć przez to problemy. Jutro nie jadę do pracy, będą musieli poradzić sobie beze mnie. Mam to gdzieś. :[ Jeśli pojadę to wiem, co będzie. Ja to po prostu wiem. A szczerze pić nie chcę.
Dzisiejsza impreza, była bezalkoholowa. Tzn nie było na niej stolików z parasolami i piwem. Nigdzie na placu nie było piwa czy innego alko. O tyle dobrze.
Wk*rwienie, we mnie narastało od południa.

Jutro planuję wreszcie odpocząć, bo od półtora miesiąca albo i więcej nie miałam chwili wolnego. Czuję się zmęczona.. fizycznie i psychicznie. Marzę, aby się wyspać. :idespac: Polenić.
Wytrzymać do poniedziałku i iść na swoją grupę AA.

Siedzę i ryczę. A ja nie lubię ryczeć. Jestem babą, która się nie łamie.. a tu taki psikus, że czuję słabość, której nie dopuszczałam do siebie od kilku lat. :bezradny:

Ann 
Upierdliwiec

Wysłany: Sob 24 Sie, 2013 20:21   

smokooka napisał/a:
mam do Ciebie Jeżu dużo sympatii i szacunku. Chciałabym, żebym choć w przyszłym wcieleni była taka mądra jak Ty w wieku 25 lat.

Jeżu to mądry chłop... i umie z tej mądrości korzystać :brawo:

staaw 
Uzależniony od Dekadencji

Wysłany: Sob 24 Sie, 2013 20:39   

Ann napisał/a:

Siedzę i ryczę. A ja nie lubię ryczeć. Jestem babą, która się nie łamie.. a tu taki psikus, że czuję słabość, której nie dopuszczałam do siebie od kilku lat.

Płacz maleńka płacz... :muza:

Po płaczu z pewnością lżej Ci będzie... :pocieszacz:

Ann 
Upierdliwiec

Wysłany: Sob 24 Sie, 2013 22:11   

już do mnie dzwonią z pracy... :mysli: :mysli: :bezradny:

Odpowiedz do tematu