Z kazdym dniem bez alkoholu umacniam sie. |
Autor |
Wiadomość |
Marcel
(banita)
|
Wysłany: Wto 03 Wrz, 2013 20:17 Z kazdym dniem bez alkoholu umacniam sie.
|
|
|
Nie pije caly 3 dzien. W ciagu tych trzech dni odczuwalem silne ssanie w zoladku i brak skupienia sie. Dzis rekordowo jadlem bardzo duzo. Nie wiedzialem, ze alkoholizm moze sie objawic w tak nieoczekiwanym momencie. Dzisiaj jestem 100% pewny, ze jestem alkoholikiem silnie uzalezniionym od alkoholu slabego w postaci piwa. Jest to straszna choroba, ktora powoduje, ze siegam po alkohol, kiedy mi nie wolno. Np. w pracy w piatek przed poludniem mysle aby sie napic. Bywalo tak, ze zwalnialem sioe z pracy i bieglem do sklepu i zaczynalem weekend na rauszu. Jest to straszna choroba uczuc i emocji. Wiem, ze sam sobie z tym nie poradze i potrzebuje narzedzi aby nie poddac sie nalogowi. |
|
|
|
|
wolny
(banita)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lut 2013 Posty: 1198 Skąd: Kresy wschodnie
|
Wysłany: Wto 03 Wrz, 2013 20:20
|
|
|
Marcel, I Ty sądzisz że tu narzędziownia jest ??? |
_________________ Ci, którzy mnie nie rozumieją,.. uwielbiają mnie,.. a ci którzy mi urągają,.. też mnie nie rozumieją !! |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Wto 03 Wrz, 2013 20:21 Re: Z kazdym dniem bez alkoholu umacniam sie.
|
|
|
Marcel napisał/a: | Nie pije caly 3 dzien. W ciagu tych trzech dni odczuwalem silne ssanie w zoladku i brak skupienia sie. Dzis rekordowo jadlem bardzo duzo. Nie wiedzialem, ze alkoholizm moze sie objawic w tak nieoczekiwanym momencie. Dzisiaj jestem 100% pewny, ze jestem alkoholikiem silnie uzalezniionym od alkoholu slabego w postaci piwa. Jest to straszna choroba, ktora powoduje, ze siegam po alkohol, kiedy mi nie wolno. Np. w pracy w piatek przed poludniem mysle aby sie napic. Bywalo tak, ze zwalnialem sioe z pracy i bieglem do sklepu i zaczynalem weekend na rauszu. Jest to straszna choroba uczuc i emocji. Wiem, ze sam sobie z tym nie poradze i potrzebuje narzedzi aby nie poddac sie nalogowi. |
może młotek? |
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
Żyj się wesoło, walcz zawzięcie i z uśmiechem umieraj. J.P. |
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
Pomogła: 22 razy Wiek: 35 Dołączyła: 11 Lip 2013 Posty: 2075
|
Wysłany: Wto 03 Wrz, 2013 20:27
|
|
|
Halloween napisał/a: | może młotek? | nie pomoże..
Bracia i Siostry zjednoczmy się..
|
_________________ Być może jest tak, że każda istota musi podlegać jakiemuś uzależnieniu. Że człowiek zupełnie wyzbyty uzależnień jest niekompletny. Że to naturalne jak oddychanie.
Jakub Żulczyk, Ślepnąc od świateł |
|
|
|
|
Marcel
(banita)
|
Wysłany: Wto 03 Wrz, 2013 20:33
|
|
|
Bo zalozylem temat to jestem trolem? Jasne, ze bede pisal sam. Szukalem miejsca gdzie bede mogl pisac cos co mi pomoze w utrzymaniu trzezwosci. Na starcie mi to utrudniacie. Nie uda wam sie doprowadzic mnie do zapicia. Kolejne dni umacniaja mnie w postanowieniu trzezwosci. |
|
|
|
|
Whiplash
Admin Techniczny
Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Lip 2011 Posty: 1340 Skąd: White Undercane
|
Wysłany: Wto 03 Wrz, 2013 20:35
|
|
|
Marcel napisał/a: | Bo zalozylem temat to jestem trolem? Jasne, ze bede pisal sam. Szukalem miejsca gdzie bede mogl pisac cos co mi pomoze w utrzymaniu trzezwosci. Na starcie mi to utrudniacie. Nie uda wam sie doprowadzic mnie do zapicia. Kolejne dni umacniaja mnie w postanowieniu trzezwosci. |
Na złość mamie odmrożę sobie uszy?
Jak tak to pij na zdrowie |
_________________ Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia.
Szczęście nie jest celem... Jest środkiem transportu. |
|
|
|
|
Marcel
(banita)
|
Wysłany: Wto 03 Wrz, 2013 20:38
|
|
|
Nic tu po mnie. |
|
|
|
|
JaKaJA
Trajkotka Niespodzianka!-ja czuję!! ;)
Pomogła: 53 razy Wiek: 46 Dołączyła: 18 Wrz 2010 Posty: 1650 Skąd: Moje miasto
|
Wysłany: Wto 03 Wrz, 2013 20:40
|
|
|
Marcel napisał/a: | Nic tu po mnie. | |
_________________ Cała jestem z miłości |
|
|
|
|
matiwaldi
[*][*][*]
|
Wysłany: Wto 03 Wrz, 2013 20:40
|
|
|
Marcel napisał/a: | Nic tu po mnie. |
nie przesadzaj.......przecież to pijaki są przeważnie ........
ja czytam Cię z zaciekawieniem !!!!!
|
_________________ To be, or not to be, that is the question:... |
|
|
|
|
Marcel
(banita)
|
Wysłany: Wto 03 Wrz, 2013 20:44
|
|
|
No pewnie, ze pijaki. masz racje matiwaldi. Co mnie obchodzi ich opinia. Najwazniejsze, zeby nie zasmiecali mojego tematu. Przylaza tu jak muchy do $%^& i sieja zamet. Zapraszam ludzi, ktorzy maja cos do powiedzenia a reszta niech idzie na nasza klase albo fejsbuka. |
Ostatnio zmieniony przez Marcel Wto 03 Wrz, 2013 20:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
matiwaldi
[*][*][*]
|
Wysłany: Wto 03 Wrz, 2013 20:46
|
|
|
Marcel napisał/a: | Zapraszam ludzi, ktorzy maja cos do powiedzenia |
jestem!!!
a o czym będziemy rozmawiali/pisali ? |
|
|
|
|
Marcel
(banita)
|
Wysłany: Wto 03 Wrz, 2013 20:49
|
|
|
oczywiscie na temat alkoholizmu. tylko to mnie interesuje. przypominam, ze to nie jest temat dla lansowiczow. nie jestescie tu mile widziani. |
|
|
|
|
matiwaldi
[*][*][*]
|
Wysłany: Wto 03 Wrz, 2013 20:53
|
|
|
Marcel napisał/a: | oczywiscie na temat alkoholizmu. |
super!!!
ja,żeby nie pić chodzę na mitingi AA.....
a Ty jak sobie radzisz ??? |
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
Pomogła: 22 razy Wiek: 35 Dołączyła: 11 Lip 2013 Posty: 2075
|
Wysłany: Wto 03 Wrz, 2013 20:55
|
|
|
|
_________________ Być może jest tak, że każda istota musi podlegać jakiemuś uzależnieniu. Że człowiek zupełnie wyzbyty uzależnień jest niekompletny. Że to naturalne jak oddychanie.
Jakub Żulczyk, Ślepnąc od świateł |
|
|
|
|
Marcel
(banita)
|
Wysłany: Wto 03 Wrz, 2013 21:02
|
|
|
Jak narazie radze sobie sam ale planuje pojsc na miting. Unikam kolegow, z ktorymi pilem i staram sie jakos przezyc kolejne godziny. |
|
|
|
|
|