Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: pterodaktyll
Śro 28 Sie, 2013 21:48
Czy mozesz mi wybaczyć?
Autor Wiadomość
eremita 
Gaduła

Wysłany: Śro 11 Wrz, 2013 15:54   

:notak:
i co teraz?

Jeżu88 
Towarzyski

Wysłany: Śro 11 Wrz, 2013 16:16   

zołza napisał/a:
Było lepiej jak piłaś ...

Hmm, też usłyszałem coś w tym stylu od paru bliskich osób.
Jak piłem, byłem bardziej ugodowy, na więcej można było sobie pozwolić w stosunku do mnie. Gdy zacząłem trzeźwieć, nie piłem, stałem się asertywny, rozpocząłem
stawianie różnych granic, formułowałem system swoich zasad i reguł, które natychmiast
wprowadzałem w życie i których bardzo sztywno się trzymałem i trzymam. I oczywiście spotkałem się z niezrozumieniem. Spotkałem się też z opiniami że stałem się zimny, jakiś taki poważny, a wcześniej to można było ze mną głupoty robić i było śmiesznie i tak wariacko. I... chyba się troszkę ode mnie odsunęli, spotkania są rzadsze, bo kto będzie siedział z "nudziarzem"? :bezradny: Jest mi bliskie to, co piszesz...

Ann 
Upierdliwiec

Pomogła: 22 razy
Wysłany: Śro 11 Wrz, 2013 16:35   

Jeżu88 napisał/a:
Hmm, też usłyszałem coś w tym stylu od paru bliskich osób.
Jak piłem, byłem bardziej ugodowy, na więcej można było sobie pozwolić w stosunku do mnie. Gdy zacząłem trzeźwieć, nie piłem, stałem się asertywny, rozpocząłem
stawianie różnych granic, formułowałem system swoich zasad i reguł, które natychmiast
wprowadzałem w życie i których bardzo sztywno się trzymałem i trzymam. I oczywiście spotkałem się z niezrozumieniem. Spotkałem się też z opiniami że stałem się zimny, jakiś taki poważny, a wcześniej to można było ze mną głupoty robić i było śmiesznie i tak wariacko. I... chyba się troszkę ode mnie odsunęli, spotkania są rzadsze, bo kto będzie siedział z "nudziarzem"? Jest mi bliskie to, co piszesz
mimo wszystko jak to znajomo brzmi.. :mysli:

Jakub Żulczyk, Ślepnąc od świateł

Jędrek 
Trajkotka
ALKOHOLIK

Wysłany: Czw 12 Wrz, 2013 07:19   

michał6789 napisał/a:
pokazałem wam prawdziwe oblicze AA POLSKA :buzki:

No cóż.
Pokazałeś co umiałeś.
A ja dostałem lekcję swojej naiwności....
No ale nie na darmo słyszę ostatnio, że po owocach się poznaje.
Och moja cierpliwość jest wystawiona na poważną próbę :)
Nie jestem nauczony, że tak powiem, być cierpliwym.
Dlatego sobie znalazłem parę zajęć, żeby nie zajmować się czekaniem.

Jras4 
Docent

Wysłany: Czw 12 Wrz, 2013 12:27   

Solniczka napisał/a:
Tak mysle ze takie podejscie moze powaznie oslabic
takei woli nic nie jest wstanie osłabić tylko ona sama może ja osłabic lub wzmocnic Matka nie powinna zmieniać kirunku jaki wybrała tylko dlatego że komuś z rodziny nie na rękę że jest taka a nie inna Jesli ktos sie foczy czy robi wyrzuty to jego sprawa i to on ma problem

michał6789 
Małomówny

Wysłany: Nie 15 Wrz, 2013 21:27   

I co teraz? teraz puszcze fora aowskie :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki: :buzki:

michał6789 
Małomówny

Wysłany: Nie 15 Wrz, 2013 21:27   

:dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz: :dokuczacz:

michał6789 
Małomówny

Wysłany: Nie 15 Wrz, 2013 21:28   

:papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2: :papa2:

yuraa 
Moderator

Wysłany: Nie 15 Wrz, 2013 21:38   

jeszcze raz cxvcv54g cxvcv54g cxvcv54g

jackowska 
Małomówny

Wysłany: Pon 23 Wrz, 2013 10:13   

zołza napisał/a:
jackowska napisał/a:
Cóż na to poradzić

Przyjać do wiadomości ,ze nie mozesz mu w niczym pomóc- obserwowć ,motywować ale nie udzielać zadnych rad i wskazówek . Przyjąć jego trzeźwienie jako cos co musi sie dziać by związek miał szanse przetrwać ( oczywiście o ile chcecie go uratować ) ;)

Zostawić go tak samemu sobie, nie wspierać w żaden, nawet najmniejszy sposób?

szymon 
Uzależniony od netu

Wysłany: Pon 23 Wrz, 2013 11:25   

jackowska napisał/a:
Zostawić go tak samemu sobie, nie wspierać w żaden, nawet najmniejszy sposób?

a w jaki sposób chcesz mu pomóc? masz jakiś pomysł? masz wiedzę?
czy myślisz o przytulaniu, klepaniu po pleckach, praniu, sprzątaniu, obiadki i takie tam :roll:

wolny 
(banita)

Wysłany: Pon 23 Wrz, 2013 12:19   

szymon napisał/a:
czy myślisz o przytulaniu, klepaniu po pleckach, praniu, sprzątaniu, obiadki i takie tam
zapomniałeś o ...ale co tam :mgreen: :mgreen:

Odpowiedz do tematu