Jestem chora na raka piersi. Wyzdrowieję, bo byłam czujna, nie traciłam czasu na strach... Choroba przyszła do mnie w czasie karmienia piersią, w momencie niemożliwym, niespodziewanym, absurdalnym wobec zalecanej profilaktyki tej choroby. Jestem już w połowie drogi do zdrowia i w najszczęśliwszym momencie swojego życia, przepełniona wiarą, nadzieją, miłością, wzajemnością, siłą jaką otrzymuję od wspierających mnie osób. Jestem dziś królową swojego życia
W każdej życiowej sytuacji można szukać czegoś budującego. Nie warto tracić przez wyimaginowany strach czasu na życie. Kochajmy samych siebie, troszczmy się i badajmy. Ta choroba nie boli, nie daje zmian w rutynowych badaniach krwi. Samobadanie piersi, mammografia i usg nie uchronią przed zachorowaniem, ale pozwalają wcześnie wykryć niepokojące zmiany. Badajcie się więc bez lęku. Czasowa utrata włosów, czy utrata piersi to żadna cena za nową jakość życia.
Ja dzięki swojemu podejściu wygrywam każdy dzień życia i ofiarowuję spokój moim bliskim Mam czas i możliwość żyć szczęśliwie i tak jak chcę, mogę też być dobrym człowiekiem. Teraz to ja wybieram!
Agnieszka
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka
Kochani, Wy mi tu kwiatków nie podsyłajcie, bo nie zamieszczam tego, żeby się chwalić, tylko żeby przekazać Wam przesłanie - a Wy się macie posłuchać i dbać o siebie! ciut się pochwalić może też chciałam, ale nie o to chodzi
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka
Jacek Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Wysłany: Nie 13 Paź, 2013 16:28
smokooka napisał/a:
Kochani, Wy mi tu kwiatków nie podsyłajcie,
ja nawet nie śmiałem tego uczynić
Kwiatuszku
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
pterodaktyll Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum