Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Mam męża trzeźwiejącego alkoholika
Autor Wiadomość
Anna B 
Towarzyski
wolna

Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 14:52   

A pożegnanie chyba Lata z Radiem dla mnie to może już nie wracać dam sobie radę bez niego A idzie na to leczenie do OTU w Otwocku na 42 dni.Ten policjant co zakładał kartę i ze mną rozmawiam to powiedział że szkoda ze idzie tam na to leczenie bo jak się komisja jakaś od alkoholików za takich bierze to jak sam mi wytłumaczył to detoks to raz i z automatu maja miejsce w OTU Nie bardzo wierzę że on chce tam iść choć tak gada Tak po prawdzie to jakiś czas przed pewnie powinien zaprzestać chlać a tu gucio. Ale to jego problem nie mój .Ja gada nie wpuszczę tak już postanowiłam.A jego tatusia to się nie boję Jeszcze jedno sam kiedyś do mnie powiedział ze chciałby móc na urodzinach wypić coś a potem następnego dnia już nie chcieć i Paweł szybciutko mi powiedział marzenia pijaka wiec sama Aga rozumiesz dlaczego nie wierze w chęć zaprzestania picia :uoee:

Klara 
Uzależniony od Dekadencji

Pomogła: 264 razy
Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 14:54   

Aniu, pod tym co napisała Smoka podpisuję się obydwiema rękami i nogami.
Pamiętaj tylko, BĄDŹ KONSEKWENTNA! :buziak:

smokooka 
Uzależniony od netu

Pomogła: 100 razy
Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 15:00   

Ania, gdybyś naprawdę trzymała się dziś i wczoraj podjętych decyzji, zrobiłabyś dla siebie i swojego zdrowia najważniejszy prezent w życiu. Taki którego nikt Ci nie odbierze - niezależność i spokój. Konsekwencja i wiara w siebie - to jest to czego najbardziej Ci teraz życzę, poza zdrowiem oczywiście. Samo jednak nic się nie zrobi....

Anna B 
Towarzyski
wolna

Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 15:00   

Jak kiedyś mu powiedziałam że za każdym razem jak tylko źle czy nie ładnie się do mnie odezwie to wzywam chłopaków z komendy to nie wierzył i w końcu musiał bo za każdym razem jak tylko mi cokolwiek w jego zachowaniu w stosunku do mnie się nie podoba to ich wzywam a on ucieka przed nimi .Jest wszystko odnotowane ja mam spokój i zawsze tak robię .I tym razem tez tak będzie .Nauczyła mnie tego Dekadencja i ludzie którzy tu zasiadają radzą i pomagają i tego się trzymam.Jestem przez to wszystko tak umęczona ze więcej nie dam rady znosić tym bardziej ze wczoraj już i syn powiedział ze jak ten alkoholik wróci i berdzie pod wpływem sam go rozniesie po schodach jeśli dobrowolnie nie wyjdzie.Nie mam jakiś tam wahań wcale w tej chwili a gdyby co to zawsze mogę uciec na forum fsdf43t

olga 
Uzależniony od netu

Pomogła: 77 razy
Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 15:30   

Nie wycofuj sie z raz podjetych decyzji a nie bedziesz zalowac. Mowie Ci to ja - byla zona alkoholika. Ja pozegnalam swojego eksa w lutym zeszlego roku. Owszem, mam rozne sprawy na glowie ale juz zgola innego rodzaju, takiego zwyklego, normalnego, jak to w zyciu. Zapomnialam juz co to pijany maz, brak wyplaty, obiecanki, manipulacje, klamstwa. Czego i Tobie z calego serducha zycze.

Zagubiona 
Trajkotka

Pomogła: 21 razy
Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 15:41   

Aniu, teraz bądź konsekwentna, a odzyskasz spokój, czego Ci z całego serca życzę :pocieszacz: :buziak:

Anna B 
Towarzyski
wolna

Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 15:49   

Dziękuję Wam bardzo nawet nie wiecie ile ważą takie słowa otuchy.Jak się wie że ktoś to już przeszedł i dał sobie radę i jakoś posklejał połamane to życie na nowo ale bez alkoholika czyli na trzeźwo z całym domem to jakoś tak mi lepiej się zrobiło.Tylko zastanawiam się dlaczego ja nie głupia baba ogarnięta jak to mówi młodzież i wykształcona i obyta w święcie wybrałam takiego człowieka?Teraz wiem mój ojciec jest strasznie apodyktyczny taki typowy patriarchat wyniosłam z domu.mogłam go nie brać ale wzięłam i co?Właśnie .............

olga 
Uzależniony od netu

Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 16:03   

Anna B napisał/a:
wybrałam takiego człowieka?

Na te chwile nie zawracaj sobie tym glowy bo zaczniesz siebie obwiniac. Przyjdzie kiedys czas na to zeby sie zastanowic dlaczego wlasnie takiego a nie innego wybralas. Teraz wykaraskaj sie z tego zwiazku i naucz sie byc sama ze soba.

Anna B 
Towarzyski
wolna

Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 17:02   

Olga bardzo Ci dziękuje ja rzeczywiście tak mam że wiecznie się zastanawiam a po co? a dlaczego ?a właściwie po co się zastanawiać prawda?Ja już wiem ze bez Was tutaj nie dałabym rady a jak nie dam rady to płakać najwyżej będę trudno ale trzymam się.Jeszcze jedno do tych pijanych ludzi i taki jest mój mąż dziś zresztą nie dociera raz powiedzenie że jak będziesz trzeźwy to porozmawiamy .Wyciszyłam telefon bo bez przerwy wydzwaniał no cholery można dostać :nerwus:

Klara 

Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 17:14   

Anna B napisał/a:
Wyciszyłam telefon bo bez przerwy wydzwaniał

Aniu, a wytrzymałabyś tak, żeby WCALE nie odbierać od niego telefonów?

Anna B 
Towarzyski
wolna

Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 17:17   

Wytrzymam już kiedyś tak zrobiłam jak się na niego obraziłam a i wczoraj nie odbierałam To mam nie odbierać ?tak będzie najlepiej?tak masz rację będzie najlepiej

smokooka 
Uzależniony od netu

Pomogła: 100 razy
Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 17:19   

Nie odbieraj, zajmij się sobą, czymś miłym :) telefon wrzuć gdzieś, gdzie nie będziesz go widzieć.

Klara 

Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 17:19   

Przecież z pijanym nie ma o czym rozmawiać, a piszesz, że jest pijany?
Poza tym on w ten sposób próbuje Tobą manipulować. Nie daje Ci o sobie zapomnieć, a przecież zdaje sobie sprawę z tego, że Ci ciężko po wczorajszym zajściu. Wie też, że zawsze zmieniałaś zdanie, więc czemu tym razem nie miałby spróbować, coś Ci obiecać.
Może zmiękniesz?

olga 
Uzależniony od netu

Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 17:28   

Tak jest. Telefon wyłącz, schowaj i nie myśl o nim. Zajmij się czymś.

Anna B 
Towarzyski
wolna

Wysłany: Wto 29 Paź, 2013 17:33   

Mam co robić czekam na dzieci jak wrócą z pracy a poza tym dziecko wnuczkę musiałam nakarmić a telefon już wyłączam .........wyłączyłam :manicure: i z małą pobawię się Dziękuję za wsparcie :buzki:

Odpowiedz do tematu