|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Przesunięty przez: Klara Wto 29 Paź, 2013 22:06 |
dda - wstyd, bezradność, upokorzenie |
Autor |
Wiadomość |
szika
Trajkotka Uzależniona i DDA
Pomogła: 39 razy Wiek: 53 Dołączyła: 30 Sie 2013 Posty: 1649
|
Wysłany: Pią 01 Lis, 2013 11:32
|
|
|
mmonika napisał/a: | ale mam nadzieję, że nie jestem stracona |
uśmiechnęłam się jesteś słodka no sorki
powiem Ci tak: na grupę terapeutyczną dla uzaleznionych chodziłam a takimi (przepraszam) sztajmesami, że głowa mała, tacy co to spiryt lotniczy juz pili, jeden stracił przez to wzrok... różni byli, ci poobszczywani z rowów tez i spod sklepów, ci co żebrali pod kauflandem również... ludzie ze społecznego dna... dziś wielu z nich nie pije, wspaniale sobie radzą, pracują, elegancki garniturek, samochód...
nie ma znaczenia jak nisko ktoś upadł, ważne jak bardzo chce się podnieść i o swoje życie zawalczyć... nie ma beznadziejnych przypadków, miałam okazję wiele razy sie o tym przekonać
no i bardzo Cie proszę, nie mów, że Ci dowaliłam, starałam się być łagodna... napisałam o swoich wrażeniach tylko...
taki pomysł mi się pojawił, zachowaj te swoje wypowiedzi gdzieś, a za parę miesięcy przeczytasz jeszcze raz i zobaczysz, sama to będziesz widziała |
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Pią 01 Lis, 2013 17:49
|
|
|
mmonika napisał/a: | mam nadzieję, że nie jestem stracona |
Moniko, nie jesteś stracona!
Na pewno zaczniesz z tego wychodzić - gratuluję Ci tak szybkiej decyzji podjęcia leczenia. Nad jedną z naszych koleżanek z forum "pracowałyśmy"...... trzy lata zanim zgłosiła się na terapię, tak że Ty jesteś przy niej jak (hmmm....) Pendolino przy wąskotorówce
Co do reszty, zgadzam się ze wszystkim co napisano przede mną, także z tym, że nie jesteś teraz alkoholikowi do niczego potrzebna. Niech on wreszcie zrzuci krótkie spodenki wiecznego chłopca i nałoży spodnie. NIECH SIĘ ZAJMIE SOBĄ, a Ty też WYŁĄCZNIE SOBĄ.
Być może za jakiś czas obydwoje będziecie gotowi do dorosłej rozmowy. |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
Ostatnio zmieniony przez Klara Pią 01 Lis, 2013 17:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|