Kraków stał się pijackim zagłębiem |
Autor |
Wiadomość |
endriu
(banita)
Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
|
|
|
|
Majkelo
Małomówny chcący przestać
|
Wysłany: Wto 19 Lis, 2013 00:36
|
|
|
Czytałem o tym właśnie kilka dni temu, a pomyśleć ze byłem w kraju gdzie na 50.000 mieszkańców jest jeden sklep monopolowy, tylko wybrane sklepy z alkoholami do 10% ... piwo, drinki. |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Wto 19 Lis, 2013 11:07
|
|
|
Majkelo napisał/a: | ze byłem w kraju gdzie na 50.000 mieszkańców jest jeden sklep monopolowy, tylko wybrane sklepy z alkoholami do 10% ... piwo, drinki. | a gdzie ta cudowna kraina? |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
|
Wysłany: Wto 19 Lis, 2013 18:03
|
|
|
Whiplash napisał/a: |
Endriu, a kiedy przyjdzie czas, że zajmiesz się sobą a nie innymi? | e tam trzeźwienie na innych mniej boli i jest łatwiejsze ...wiem bo to przerabiałem |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
Majkelo
|
Wysłany: Wto 19 Lis, 2013 18:03
|
|
|
smokooka napisał/a: | a gdzie ta cudowna kraina? |
W Norwegii, mieszkałem w takim mieście ze 30.000 ludzi no i pobliskie "osady" ze 20.000 ludzi, na ten cały rejon tylko jeden monopol w mieście był. Do tego w tygodniu całkiem pusty zawsze. Flaszka 0,5 czystej kosztuje 120zł najtaniej. Piwo w pubie 40 zł. w sklepie 15 zł. Państwo strasznie stara się żeby uprzykrzyć skutecznie życie wszystkim alkoholikom. Ogólnie to nie ma takiego przyzwolenia społecznego na picie. Alkohol jest sprzedawany tylko w wybranych godzinach, wtedy kiedy najwięcej się pije sprzedaż jest zakazana, czyli w dni powszednie do 20.00 a w Sobotę do 18.00 . Państwo od lat prowadzi ostrą politykę antyalkoholową. Wódkę od 20 lat sprzedają. Dobrze podejrzewam ze to będzie pierwszy kraj w Europie który kiedyś zakaże sprzedaży alkoholu, ale to pewnie za 100 lat |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Wto 19 Lis, 2013 18:05
|
|
|
Cuudowna kraina, naprawdę |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
Majkelo
|
Wysłany: Wto 19 Lis, 2013 18:06
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Na Spitzbergen |
tam to pewnie sami pędzą ksieżycówkę, śnieżynkę |
Ostatnio zmieniony przez Majkelo Wto 19 Lis, 2013 18:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Wto 19 Lis, 2013 18:07
|
|
|
Majkelo napisał/a: | ą. Dobrze podejrzewam ze to będzie pierwszy kraj w Europie który kiedyś zakaże sprzedaży alkoholu, ale to pewnie za 100 lat | amerykanie spróbowali i jedyne co dostali w zamian to mafia tu ze względu na bliskość przewiduje konkurencję między rosyjskim samogonem a polską księzycówką |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
Whiplash
Admin Techniczny
Wiek: 46 Dołączył: 01 Lip 2011 Posty: 1340 Skąd: White Undercane
|
Wysłany: Wto 19 Lis, 2013 18:08
|
|
|
Janioł napisał/a: | e tam trzeźwienie na innych mniej boli i jest łatwiejsze ...wiem bo to przerabiałem
|
Janiele, po twoim wieczorno nocnym pisaniu to nie wiem, czy faktycznie mniej boli |
_________________ Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia.
Szczęście nie jest celem... Jest środkiem transportu. |
|
|
|
|
Majkelo
|
Wysłany: Wto 19 Lis, 2013 18:09
|
|
|
smokooka napisał/a: | Cuudowna kraina, naprawdę |
Wa Arabii Saudyjskiej podobno jest kara śmierci za sprzedaż alkoholu To dopiero jest raj dla abstynenta ! |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Wto 19 Lis, 2013 18:10
|
|
|
Whiplash napisał/a: | czy faktycznie mniej boli | musisz wierzyć na słowo ....mniej bo poprzednim razem a było to jakieś 5 lat temu piłemi to dopiero bolało , zresztą pobolewa do dziś |
|
|
|
|
Janioł
|
Wysłany: Wto 19 Lis, 2013 18:10
|
|
|
Majkelo napisał/a: | To dopiero jest raj dla abstynenta ! | dlatego zeszli do podziemi tam Allach nie widzi i pić można |
|
|
|
|
Majkelo
|
Wysłany: Wto 19 Lis, 2013 18:17
|
|
|
Janioł napisał/a: | jedyne co dostali w zamian to mafia |
Najprawdopodobniej tak by dzisiaj było, ale kto wie co będzie za kilka pokoleń. To samo jest w Polsce z marihuaną teraz, zakazana, ale wszyscy kto chce to pali, i to na potęgę gdzie się nie wyjdzie to czuć. Kto zarabia ? Grupy przestępcze, które są potem i tak rozbijane, członkowie za kraty idą, drobni sadownicy, dilerzy, palacze i podatnicy płacą na ich utrzymanie. Bezsensu. Nie jestem zwolennikiem i nie palę marihuany ale wg mnie powinna być dozwolona skoro alkohol jest. |
|
|
|
|
Majkelo
|
Wysłany: Wto 19 Lis, 2013 18:19
|
|
|
Janioł napisał/a: | Allach nie widzi |
hahaha pamiętam jak dałem kiedyś Turkowi kiełbasę polską, też mówił że Allah nie widzi ze to ze świni hehehe |
|
|
|
|
|