Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Wiedźma
Nie 15 Gru, 2013 20:57
Jestem, jaki jestem
Autor Wiadomość
Maciejka 
Uzależniony od netu
dawniej perełka

Wysłany: Pon 25 Lis, 2013 08:50   Jestem, jaki jestem

„Rozbijam związki, bo pochodzę z rozbitej rodziny”, „Nie ułożę sobie życia, ponieważ mój ojciec był alkoholikiem”, „Nie potrafię okazywać uczuć, bo nikt u mnie w domu tego nie robił”. Trudne dzieciństwo jest wielkim obciążeniem, ale bywa też… wygodnym alibi.

http://www.kobieta.pl/ucz...-wina-rodzicow/

leon 
Trajkotka

Wysłany: Pon 25 Lis, 2013 08:55   Re: Jestem, jaki jestem

perełka napisał/a:
„Rozbijam związki, bo pochodzę z rozbitej rodziny”, „Nie ułożę sobie życia, ponieważ mój ojciec był alkoholikiem”, „Nie potrafię okazywać uczuć, bo nikt u mnie w domu tego nie robił”. Trudne dzieciństwo jest wielkim obciążeniem, ale bywa też… wygodnym alibi.

http://www.kobieta.pl/ucz...-wina-rodzicow/

Bylem przez mojego ojca wychowywany brutalnie,za pomoca,pasa,kabla kija i innych przedluzen reki,nie jest alkoholikiem...,jest taki jakim go zrobil jego ojciec,bo taka byla tradycja w tej wschodniej wsi...,oczywiscie mam problem z agresja,stary zrobil swoje,tez czasami brutalny jestem i nad tym nie panuje...

leon 
Trajkotka

Wysłany: Pon 25 Lis, 2013 09:54   

Mysle,ze konsekwencja systemu wychowawczego mwgo ojce bylo to,ze agresywny jestem...,nawet jesli wezme pod uwage sluzbe wojskowa..,nie moglem jej normalnie odbyc..,wyslali mnie do ustki i w zwiazku z wiekiem(zawodowke i technikum konczylem,czyli w wieku 22 lat powolali..) po odbyciu pol rocznego kursu radiotelegrafistow na 2 lata mnie przydzielili,na stacje brzegowa...,ale na pozegnaniewodki sie napic musielismy..,no i pobilem przewodniczacego zsmp,ktorego nikt nie lubil,bo meda byl,zatem nikt nie wyspowiadal sie prokuratorowi...,ale z 2 na 3 lata na okrety mnie wyslali...,po 14 dniech aresztu,za udzial w libacji i zejscie ze sluzby...,areszty mi sie spodobaly i finalnie okolo pol roku w nich spedzilem,nire liczac 2 miesiecy w orzyszu,ale nie zlamali mnie...,jak wrocilem z mazur,politruk mnie wezwal i zapytal,jak bylo...,oczekiwal placzu,ale otrzymal odpowiedz"wzorowa jednostka,regulaminu sie tam przestrzega,itd"do czego daze,zawsze adrenaliny,emocji potrzebowalem,musialem odwiedzic wszystkie ciemne miejsca armi..,nawet do "czubowa" mnie wyslali,jak sie nachlalem dykty i zjadlem 2 blachy xxx...,no i po 2 tyg bez klamki,diagnoza.."symuluje alkoholizm",ja juz dawno uzalezniony bylem,ale nie chcieli mnie wypuscic,zatem zaraz na wczasy na mazury wyslali w ramach podniesienia gotowosci bojowej...,po co to pisze...,dziecinstwo,mialo i ma wplyw na doroslosc...i tego zrytego beretu nic nie naprawi...,zlalem ojca za caloksztalt,nawet kosc na nim zlamalem...strzalkowa...,ale po wielu latach znow gadamy...,nie wspominamy tamtych lat...,chora matka sie opiekuje,radia maryja slucha...,codziennie w kosciele jest...,do nieba chce...

Nie używamy nazw leków!
Ostatnio zmieniony przez strażnik Pon 25 Lis, 2013 10:07, w całości zmieniany 1 raz  

leon 
Trajkotka

Wysłany: Pon 25 Lis, 2013 10:13   

Wybacz straznik,zapomnialem sie...

staaw 
Uzależniony od Dekadencji

Wysłany: Pon 25 Lis, 2013 10:29   

no Leonie... zaimponowałeś mi. nareszcie o sobie a nie o wymyślonych wrogach... :okok:

Nie martw się, jeżeli nie rozumiesz tego posta, nie był do Ciebie :)

leon 
Trajkotka

Wysłany: Pon 25 Lis, 2013 10:32   

staaw napisał/a:
no Leonie... zaimponowałeś mi. nareszcie o sobie a nie o wymyślonych wrogach... :okok:

nie wiem czym...,to konsekwencje dziacinstwa...,wszystkie areszty i orzysz za pijackie numery...

Maciejka 
Uzależniony od netu
dawniej perełka

Wysłany: Pon 25 Lis, 2013 10:35   

JA zaobserwowałam taką postawe ; Jestem jaki jestem lub inaczej bo taki już jestem czyli znaczy po co nad tym pracowac i ocś zmieniac mi to wygodne bo przecież taki juz jestem. Tam mówiła jedna z moich córek i ja w końcu odpuściłam mówiąc skoro ci z tym dobrze to w porządku. :bezradny:

leon 
Trajkotka

Wysłany: Pon 25 Lis, 2013 10:40   

perełka napisał/a:
JA zaobserwowałam taką postawe ; Jestem jaki jestem lub inaczej bo taki już jestem czyli znaczy po co nad tym pracowac i ocś zmieniac mi to wygodne bo przecież taki juz jestem. Tam mówiła jedna z moich córek i ja w końcu odpuściłam mówiąc skoro ci z tym dobrze to w porządku. :bezradny:

Moj beret jest zryty zbyt doglebnie,zeby ten proces odwrocic,to o czym pisze to namiastka tego, zrycia...,uwierz...,sedno nie nadaje sie na forum publiczne...

Maciejka 
Uzależniony od netu
dawniej perełka

Wysłany: Pon 25 Lis, 2013 10:42   

Leon ja tylko napisałam o swoich doświadczeniach , obserwacjach , nikogo do niczego nie namawiam.....

leon 
Trajkotka

Wysłany: Pon 25 Lis, 2013 10:43   

perełka napisał/a:
Leon ja tylko napisałam o swoich doświadczeniach , obserwacjach , nikogo do niczego nie namawiam.....

Rozumiem... :okok:

Dziubas 
(konto nieaktywne)

Wysłany: Pon 25 Lis, 2013 10:53   

leon napisał/a:
Moj beret jest zryty zbyt doglebnie,zeby ten proces odwrocic

Ejjj... chyba nie jest aż tak źle? ;)
Skoro dostrzegasz "problem", to znaczy,że coś tam jeszcze "świta" ;)
Uświadomienie,dostrzeżenie"problemu" może być początkiem zmian ;)

leon 
Trajkotka

Wysłany: Pon 25 Lis, 2013 11:00   

Dziubas napisał/a:
leon napisał/a:
Moj beret jest zryty zbyt doglebnie,zeby ten proces odwrocic

Ejjj... chyba nie jest aż tak źle? ;)
Skoro dostrzegasz "problem", to znaczy,że coś tam jeszcze "świta" ;)
Uświadomienie,dostrzeżenie"problemu" może być początkiem zmian ;)

Za stary na to jestem...,czas leczy rany,w to wierze...,z ojcem gadamy choc nie jestesmy przyjaciolmi,on ortoks..,katolik,ale nie widzi w tym zarzadzaniu rodzina nic zlego,tak go ojciec wychowal,ganial moja matke z siekiera kiedys i nie przypuszczam,zeby mial moralniaka z tego powodu...,mial wzorzec od swego ojca i nie przypuszczam,aby myslal,ze to zle bylo...,pisalem kiedys,ze jego stary w niedziele przy nas,zlal babke,czyli swa zone pasem...,w ramach utrzymania dyscypliny w rodzinie...

Maciejka 
Uzależniony od netu
dawniej perełka

Wysłany: Pon 25 Lis, 2013 11:02   

To co opisujesz to jest przemoc i kiedys ludzie niestety uważali to za normalne :(

leon 
Trajkotka

Wysłany: Pon 25 Lis, 2013 11:06   

perełka napisał/a:
To co opisujesz to jest przemoc i kiedys ludzie niestety uważali to za normalne :(

O tym pisze,tamto pokolenie,a w szczegolnosci z wschodniej wsi za norme to uwazalo...,

Maciejka 
Uzależniony od netu
dawniej perełka

Wysłany: Pon 25 Lis, 2013 11:09   

Moi przodkowie i ja tez jestem z wschodniej wsi a raczej północno- wschodniej wsi i myślę , że to nie było regułą bo mój wujek mieszka w okolicach Szczecina i tam tez to było normą opowiadał rózne historie o swoim teściu też :bezradny:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi