|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
co mam robić pomóżcie |
Autor |
Wiadomość |
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Śro 27 Lis, 2013 11:05
|
|
|
alkop2580 napisał/a: | Mam mały problem od w czoraj mam ochote do złego w czoraj jakoś sobie z tym poradziłem chodzi zamną zimne piwo albo seta gorzały łazi jak diabeł za mną ale to chyba już ten czas abstynencja równe dwa tygodnie i dopada głodzik. doradzcie jak sobie z tym radzić jakoś sie trzymam ale dzisiaj masakra jest łapy mi latają jak bym pochlał byłem w czoraj na mitingu i z mitingu prosto do domu jakoś w czoraj przetrwałem gorzej dzisiaj! |
masz ochotę do złego?
zimne piwo za tobą łazi jak diabeł?
seta gorzały za tobą łazi?
Nie kolego, pisz jak się należy. Po dwóch tygodniach niepicia masz ochotę się nachlać. Męczyło Cię to już od wczoraj. Czy na mitingu powiedziałeś, że masz ostrego głoda? Czy powiedziałeś że nie pijesz od dwóch tygodni i potrzebujesz pomocy? Uzyskał byś takie wsparcie, że dzisiaj picie byłoby ostatnim o czym byś pomyślał.
Proponuję miting dzisiaj, i szczerą prośbę o pomoc. A doraźnie dużo wody, herbaty, ostry wysiłek fizyczny. I może parę odcinków "Ja, alkoholik" na youtubie, celem uzmysłowienia sobie z czym masz do czynienia. |
_________________ Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem
|
|
|
|
|
alkop2580
Małomówny alkopaa2580
|
Wysłany: Śro 27 Lis, 2013 11:11
|
|
|
Jonesy napisał/a: | Proponuję miting dzisiaj, i szczerą prośbę o pomoc. A doraźnie dużo wody, herbaty, ostry wysiłek fizyczny. I może parę odcinków "Ja, alkoholik" na youtubie, celem uzmysłowienia sobie z czym masz do czynienia. | Nie w czoraj o tym nie mówiłem ale dzisiaj powiem co jest los może mi pomogą w jakimś stopniu na spotkaniu .A filmik zaraz puszcze |
_________________ alkopaa trzezwy od 13.11.2013 |
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Śro 27 Lis, 2013 11:51
|
|
|
wiesz alkop, z tym alkoholizmem to jest tak, że albo jesteś gotowy nawet przysłowiowe g***o zeżreć z ulicy jak Ci powiedzą że to pomoże, byle już nie pić, albo jesteś na etapie targowania się o swoje niepicie.
Jak uważasz, w której grupie jesteś Ty teraz, skoro nawet Ci do głowy nie przyszło poprosić o pomoc trzeźwiejących alkoholików? Zapamiętaj sobie raz i na zawsze - nie wytrzeźwiejesz samemu. Potrzebujesz porady, wsparcia, opieki i uwagi innego trzeźwiejącego alkoholika. A czasami również szeregu innych zabiegów... |
_________________ Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem
|
|
|
|
|
alkop2580
Małomówny alkopaa2580
|
Wysłany: Śro 27 Lis, 2013 12:22
|
|
|
Jonesy napisał/a: | wiesz alkop, z tym alkoholizmem to jest tak, że albo jesteś gotowy nawet przysłowiowe g***o zeżreć z ulicy jak Ci powiedzą że to pomoże, byle już nie pić, albo jesteś na etapie targowania się o swoje niepicie.
Jak uważasz, w której grupie jesteś Ty teraz, skoro nawet Ci do głowy nie przyszło poprosić o pomoc trzeźwiejących alkoholików? Zapamiętaj sobie raz i na zawsze - nie wytrzeźwiejesz samemu. Potrzebujesz porady, wsparcia, opieki i uwagi innego trzeźwiejącego alkoholika. A czasami również szeregu innych zabiegów... | w grupie początkującej jeśli o to chodzi byłem dopiero trzy razy na mitingu |
_________________ alkopaa trzezwy od 13.11.2013 |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Śro 27 Lis, 2013 13:18
|
|
|
alkop2580 napisał/a: | chodzi zamną zimne piwo albo seta gorzały łazi jak diabeł za mną |
Nóżek alkohol dostał i Cie goni?
alkop2580 napisał/a: | abstynencja równe dwa tygodnie i dopada głodzik. doradzcie jak sobie z tym radzić |
Pij dużo niegazowanej wody i soki, możesz też najeść się lodów to tak doraźnie, a poza tym nie personifikuj alkoholu na dobry początek, a później przypominaj sobie najgorsze rzeczy i stany po piciu. Powinno pomóc ale to tylko doraźne środki.......... |
_________________ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|