Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Mam męża trzeźwiejącego alkoholika
Autor Wiadomość
Klara 
Uzależniony od Dekadencji

Pomogła: 264 razy
Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 21:22   

Anna B napisał/a:
dostałam pisemko że mogę ponadplanowo być obsłużona

Super! To się nazywa skuteczność, no, no...... :okok: :brawo:
Anna B napisał/a:
znasz się na tym jak nikt po co to było ?wiem ze on ma na społeczności odczytać list to jest forma terapii czy jak?a jeszcze powiedział o jakiejś sesji rodzinnej.No to może ja pójdę też na taki oddział i odpocznę sobie od obowiązków domowych

Osobiście się z tym nie zetknęłam, bo akurat tam gdzie przebywał mój mąż albo nie mieli takiego programu, albo on mi o tym nie powiedział, więc nie uczestniczyłam w takiej sesji, natomiast tu na forum któryś alko pisał o czymś takim.
Wydaje mi się, że jest to dobra forma i namawiałabym Cię, żebyś w tej sesji wzięła udział :tak:

Aniu! Mam do Ciebie prośbę:
- Cały czas się zwracasz do mnie i myślę, że dlatego właśnie rzadko się w Twoim wątku odzywają inne dziewczyny.
Byłoby fajnie, gdybyś pisała po prostu DO NAS. Często bywa, że inni mają o wiele lepsze i trafniejsze rady niż tylko ja, więc zachęcam Ciebie do rozmawiania Z NAMI, a nie tylko ze mną :D :buziak:

pietruszka 
Moderator

Pomogła: 232 razy
Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 21:24   

Anna B napisał/a:
Klarko znasz się na tym jak nikt po co to było ?wiem ze on ma na społeczności odczytać list to jest forma terapii czy jak?

Ja co prawda nie Klara, ale słyszałam o takiej formie w OTU stacjonarnej. Zdaje się, że nie jest to obligatoryjne dla rodzin (mogą w tym uczestniczyć lub nie chcieć po prostu. Mój Pietruch robił terapię dochodzącą i nigdy mnie o coś takiego nie prosił. Sama pisałam taki list do niego na swojej terapii, tylko czytałam go mojej terapeutce na indywidualnej, a nie dawałam go Pietruchowi. Ale chyba był inny cel napisania tego listu - pomógł mi pozbyć się w dużej mierze złości, poczucia krzywdy i innych mało przyjemnych uczuć, które miałam wobec alkoholizmu Pietrucha.

Anna B 
Towarzyski
wolna

Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 21:35   

Dziękuję wam wszystkim za to ze jesteście tak jak Pietruszka mi napisała poczułam się wolniejsza od złości wobec alko :lol2: DZIEKI RAZ JESZCZE

Klara 

Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 21:38   

:buziak: :buzki:

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Sob 23 Lis, 2013 22:02   

pietruszka napisał/a:
Zdaje się, że nie jest to obligatoryjne dla rodzin (mogą w tym uczestniczyć lub nie chcieć po prostu.

Fakt, pamiętam, że moja żona odmówiła napisania czegoś takiego........

Anna B 
Towarzyski
wolna

Wysłany: Wto 24 Gru, 2013 21:26   

Witajcie wszyscy spokoju Wam zycze trzeźwości i ludzkiej życzliwości
U mnie spokój alkoholik na przepustce a jesteśmy po sesji rodzinnej co dało mi dużo do myślenia.Doszłam dziś do wniosku ze właśnie po raz pierwszy w życiu obchodzę święta tak jak zawsze chciałam w domu z najbliższymi bez tego latania po rodzinie. Najważniejsze to to ze nie ma grama alkoholu a nawet jak dostaliśmy zaproszenie na wigilie i o dziwo nigdy wcześniej tak nie było powiedzieliśmy wraz z małżonkiem ze nigdzie zgodnie nie idziemy Jest po prostu tak jak być powinno Pozdrawiam wszystkich odpoczywajcie pojadajcie ze stołów dobre rzeczy a spacerujcie tez troszkę i leniuchujcie :sun:

Klara 

Wysłany: Wto 24 Gru, 2013 21:30   

Wszystkiego najlepszego na Święta i Nowy Rok.
Życzę Ci Aniu zdrowia, a Twój mąż albo będzie trzeźwy, albo nie - na to nikt nie ma wpływu.
Najważniejsza jesteś TY :buziak:

Anna B 
Towarzyski
wolna

Wysłany: Wto 24 Gru, 2013 21:33   

Klarko Tobie tez najlepszego wszystkiego na Nowy Rok i Święta odpoczywaj leniuchuj i rób co chcesz.Co do małżonka masz rację wszystko zależy od niego i już :)

Klara 

Wysłany: Wto 24 Gru, 2013 21:39   

Anna B napisał/a:
wszystko zależy od niego i już :)

A Ty sobie swojej pięknej główki tym nie zaprzątaj, tylko ciesz się spokojem.

Co do mojego leniuchowania, to właśnie przed chwilą zaczęłam je uskuteczniać i zamierzam tak trwać dłuuuugo.
Dziękuję Ci Aniu za życzenia. Takie szczere, to na pewno się spełnią :buzki:

Odpowiedz do tematu