Sylwester... |
Autor |
Wiadomość |
echoplex
Milczek
|
Wysłany: Nie 29 Gru, 2013 18:54 Sylwester...
|
|
|
Boje się Sylwka. Że zachlam... I mam wybór: wpaść na imprezę do starych znajomych i patrzeć jak piją, ale nie być samiusienkim czy siedzieć w tę noc samemu w domu i iść spać. Albo w zasadzie nie móc zasnąć z powodu natłoku myśli i emocji, rozpamiętywania ostatniego miesiąca, kiedy to odeszła ode mnie moja kobieta ( bo piłem i widziała tylko moje plecy )...
Pomóżcie. Na mityngu nie byłem, terapię zaczynam 9 stycznia. Po prostu nie piję. |
|
|
|
|
cool
Gaduła
Pomógł: 16 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Sty 2012 Posty: 920 Skąd: warm.-mazu.
|
Wysłany: Nie 29 Gru, 2013 18:59
|
|
|
echoplex napisał/a: | wpaść na imprezę do starych znajomych i patrzeć jak piją, ale nie być samiusienkim czy siedzieć w tę noc samemu w domu i iść spać. Albo w zasadzie nie móc zasnąć z powodu natłoku myśli i emocji, rozpamiętywania ostatniego miesiąca, kiedy to odeszła ode mnie moja kobieta ( bo piłem i widziała tylko moje plecy )... |
wyboru zawsze ty dokonujesz ja na początku trzeźwienia wolałem siedzieć w domu sam aby tylko nie zapić ,zabezpieczyłem się w wodę i przy telewizji go spędzałem wiadomo samotnie nie jest fajnie ,warto też poszukać grup mityngowych one też czasami organizują coś na sylwestra |
_________________ I jest szóstka ;-) |
|
|
|
|
pannaJot
Trajkotka alkoholiczka,bulimiczka, DDA
Pomogła: 14 razy Wiek: 43 Dołączyła: 08 Mar 2012 Posty: 1153
|
Wysłany: Nie 29 Gru, 2013 19:00
|
|
|
No to może jednak czas na taki miting pójść? Poznasz nowych, trzeźwych ludzi, nie będziesz czuł się samotny |
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Nie 29 Gru, 2013 19:00 Re: Sylwester...
|
|
|
echoplex napisał/a: | Boje się Sylwka. Że zachlam... I mam wybór: wpaść na imprezę do starych znajomych i patrzeć jak piją, ale nie być samiusienkim czy siedzieć w tę noc samemu w domu i iść spać. Albo w zasadzie nie móc zasnąć z powodu natłoku myśli i emocji, rozpamiętywania ostatniego miesiąca, kiedy to odeszła ode mnie moja kobieta ( bo piłem i widziała tylko moje plecy )...
Pomóżcie. Na mityngu nie byłem, terapię zaczynam 9 stycznia. Po prostu nie piję. |
Zostan w domu...,jak pojdziesz na impreze alkoholowa,to sie zameczysz samym patrzeniem,lub sie napijesz w sylwestra,albo ta strate sobie zrekompensujesz troche pozniej...,tak mysle,jesli nie chcesz sie napic |
_________________ I'm not beaten,I'm just going for a little walk
Magoichi Saika |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Nie 29 Gru, 2013 19:05
|
|
|
echoplex napisał/a: | Boje się Sylwka. Że zachlam. | z tego co wiem nie brakuje imprez w klubach abstynenckich |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Nie 29 Gru, 2013 19:12
|
|
|
echoplex napisał/a: | mam wybór: wpaść na imprezę do starych znajomych i patrzeć jak piją, ale nie być samiusienkim czy siedzieć w tę noc samemu w domu i iść spać. |
Mam wrażenie, że trzeźwi alkoholicy w Twoim mieście urządzają w ten wieczór spotkania i nie są to bynajmniej mityngi...... |
_________________ |
|
|
|
|
szika
Trajkotka Uzależniona i DDA
Pomogła: 39 razy Wiek: 53 Dołączyła: 30 Sie 2013 Posty: 1649
|
Wysłany: Nie 29 Gru, 2013 19:21
|
|
|
u nas jest normalnie regularny miting we wtorek ... a co do imprez to na pewno by sie coś znalazło bezalkoholowego... jesli dopiero zaczynasz to lepiej zostac w domu jak cool napisał - duzo wody, jakies jedzenie, słodycze i dobre filmy na dvd... lub telewizja... zaplanuj jakos ten wieczór, może zaproś kogos z rodziny kto pobyłby z Tobą? oczywiście na trzeźwo... |
|
|
ant69
Towarzyski ant69
|
Wysłany: Nie 29 Gru, 2013 19:39
|
|
|
Wybór zawsze będzie Twój...
W ostateczności możesz iść do lekarza pierwszego kontaktu (tym bardziej że jesteś przed terapią i niektórych mechanizmów nie znasz) i po wyjaśnieniu istoty rzeczy, poprosić o coś na sen lub na uspokojenie
Z własnego doświadczenia wiem że lepiej takich specyfików nie trzymać w domu w ilości więcej niż 2 szt.
Może pielęgniarki w przychodni mają na sztuki, albo jak kupisz to resztę gdzieś zostaw (np. w ambulatorium)
Ja na pewno nie wybrałbym się na imperezę z alkoholem... tym bardziej w sylwestra i to 8 dni przed terapią |
|
|
echoplex
Milczek
|
Wysłany: Nie 29 Gru, 2013 20:17
|
|
|
Z tymi lekami to nie jest głupi pomysł. Mam w domu pewien lek, najwyżej mnie zamuli i zasnę przed fajerwerkami |
Ostatnio zmieniony przez echoplex Nie 29 Gru, 2013 20:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
Pomogła: 77 razy Dołączyła: 01 Wrz 2011 Posty: 4353 Skąd: Hagen
|
Wysłany: Nie 29 Gru, 2013 20:23
|
|
|
ja nie wiem dlaczego alkoholicy maja taki wielki problem z sylwestrem
czy koniecznie trzeba go celebrowac? przeciez to zwykly dzien (noc) jak kazda inna |
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Nie 29 Gru, 2013 20:24
|
|
|
olga napisał/a: | ja nie wiem dlaczego alkoholicy maja taki wielki problem z sylwestrem
czy koniecznie trzeba go celebrowac? przeciez to zwykly dzien (noc) jak kazda inna | Caly swiat to celebruje,nie tylko alkoholicy... |
Magoichi Saika |
|
|
|
|
endriu
(banita)
Pomógł: 18 razy Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Nie 29 Gru, 2013 20:25
|
|
|
ja nie mam problemu, TV, fajerwerki z dziećmi, łóżko z żoną... |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Nie 29 Gru, 2013 20:27
|
|
|
Tez w domu zostaje...,tv,komp... |
Magoichi Saika |
|
|
|
|
olga
Uzależniony od netu
Pomogła: 77 razy Dołączyła: 01 Wrz 2011 Posty: 4353 Skąd: Hagen
|
Wysłany: Nie 29 Gru, 2013 20:28
|
|
|
leon napisał/a: | Caly swiat to celebruje,nie tylko alkoholicy.. |
nie caly jak pracowalam ciezko w sylwestra, przychodzilam skonana to szlam spac i mialam zabawe w nosie, rano wstawalam, bralam psa na spacer, glowa mnie nie bolala, bylam wyspana i szczesliwa |
|
|
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Nie 29 Gru, 2013 20:29
|
|
|
olga napisał/a: | leon napisał/a: | Caly swiat to celebruje,nie tylko alkoholicy.. |
nie caly jak pracowalam ciezko w sylwestra, przychodzilam skonana to szlam spac i mialam zabawe w nosie, rano wstawalam, bralam psa na spacer, glowa mnie nie bolala, bylam wyspana i szczesliwa |
Zatem ujme to inaczej...,wiekszosc swiata oprocz ciebie i mnie... |
Magoichi Saika |
|
|
|
|
|