Terapia zamknięta otworzyłam mój umysł i duszę. |
Autor |
Wiadomość |
Malgosia32
Gaduła Malgosia32
|
Wysłany: Czw 19 Gru, 2013 12:36 Terapia zamknięta otworzyłam mój umysł i duszę.
|
|
|
W środę odczytałam na zajęciach moją pracę:Konsekwencje jakie poniosłam w wyniku picia.I pękłam.Całą moją dwuletnią walkę z alkoholem , moje przekonania i sposób myślenia obaliłam pisząc i czytając tą pracę.Dwa lata mówiłam ,że walczę.Bardzo często używałam tego słowa a tu nie można walczyć bo po prostu nigdy się nie wygra.Już nie walczę z nikim i z niczym.Nie walczę już sama ze sobą,ponieważ pogodziłam się i wybaczyłam sobie.Nie walczę już z alkoholem ponieważ uznałam swoją bezsilność wobec niego i poddałam się okazując pokorę wobec choroby ,szacunek i zaufanie wobec terapeutów.Na dzień dzisiejszy jestem w pełni świadoma swojej choroby i zdaję sobie sprawę z tego jaka ciężka praca przede mną .Jestem gotowa zacząć trzeżwieć.Dziękuję Wam wszystkim za Wasze posty ,jedne przyjemne ,drugie mniej,ale każde z nich bardzo cenne i wartościowe.Dzięki waszym postom otworzyłam szerzej oczy i z innego punktu widzenia spojrzałam na swoją chorobę,wyciągnęłam wnioski i zajrzałam w głąb siebie.Dziękuje Wam za wasze wsparcie. |
Ostatnio zmieniony przez Malgosia32 Czw 19 Gru, 2013 12:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
endriu
(banita)
Pomógł: 18 razy Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Czw 19 Gru, 2013 14:56
|
|
|
dziwna coś ta terapia zamknięta co można z internetu korzystać |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
|
|
|
|
Eila
Towarzyski
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 29 Lis 2012 Posty: 373 Skąd: Poland
|
Wysłany: Czw 19 Gru, 2013 16:11
|
|
|
Malgosia32 napisał/a: | Już nie walczę z nikim i z niczym.Nie walczę już sama ze sobą,ponieważ pogodziłam się i wybaczyłam sobie.Nie walczę już z alkoholem ponieważ uznałam swoją bezsilność wobec niego i poddałam się okazując pokorę wobec choroby ,szacunek i zaufanie wobec terapeutów. |
Uffffff......nareszcie
Małgosiu |
_________________ Nie sztuką jest nigdy nie upaść
Lecz z każdego upadku zwycięsko się podnosić. |
|
|
|
|
baracca
Towarzyski
|
Wysłany: Czw 19 Gru, 2013 18:58
|
|
|
No to git Małgosia - gratuluję.
No i kolejnych odkryć życzę, bo to otwarcie to dopiero początek.
POwodzenia. |
|
|
|
|
piotr7
Gaduła
Pomógł: 9 razy Wiek: 70 Dołączył: 10 Kwi 2012 Posty: 949 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: Czw 19 Gru, 2013 19:49
|
|
|
Malgosia32 napisał/a: | wyciągnęłam wnioski i zajrzałam w głąb siebie. |
|
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Czw 19 Gru, 2013 20:57
|
|
|
endriu napisał/a: | dziwna coś ta terapia zamknięta co można z internetu korzystać |
Zapewniam Cie, że jak najbardziej prawdziwa |
_________________ |
|
|
|
|
łysy79
Milczek
|
Wysłany: Pią 20 Gru, 2013 15:27
|
|
|
to tak jak mi:) |
|
|
|
|
ant69
Towarzyski ant69
|
Wysłany: Nie 22 Gru, 2013 15:42
|
|
|
|
|
|
Eila
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 29 Gru, 2013 22:36
|
|
|
A co tam Małgoś uciebie słychać????? |
|
|
|
|
Malgosia32
Gaduła Malgosia32
|
Wysłany: Pon 30 Gru, 2013 19:31
|
|
|
Eila napisał/a: | A co tam Małgoś uciebie słychać????? | Hej W piątek wracam do domku.Boję się strasznie.Byłam poza domem 9 tygodni.Dużo strachu ,lęku i obawy,ale z drugiej strony nabrałam sił.Sił po to aby zacząć wprowadzać zmiany.Zaplanowałam najbliższe 24h po wyjściu.I tak codziennie aby mnie nie przybiło i nie przytłoczyło.Małymi kroczkami a nawet bardzo małymi tak bym powiedziała.Z drugiej strony dużo nadziei związanej z moim nowym życiem,ale tak na spokojnie bez nadmiaru radości. |
|
|
|
|
ant69
Towarzyski ant69
|
Wysłany: Pon 30 Gru, 2013 19:50
|
|
|
Malgosia32 napisał/a: | Hej |
Hej
miło Cię widzieć |
|
|
leon
Trajkotka
|
Wysłany: Pon 30 Gru, 2013 21:14
|
|
|
Malgosia32 napisał/a: | Eila napisał/a: | A co tam Małgoś uciebie słychać????? | Hej W piątek wracam do domku.Boję się strasznie.Byłam poza domem 9 tygodni.Dużo strachu ,lęku i obawy,ale z drugiej strony nabrałam sił.Sił po to aby zacząć wprowadzać zmiany.Zaplanowałam najbliższe 24h po wyjściu.I tak codziennie aby mnie nie przybiło i nie przytłoczyło.Małymi kroczkami a nawet bardzo małymi tak bym powiedziała.Z drugiej strony dużo nadziei związanej z moim nowym życiem,ale tak na spokojnie bez nadmiaru radości. |
Bedzie dobrze |
_________________ I'm not beaten,I'm just going for a little walk
Magoichi Saika |
|
|
|
|
Eila
Towarzyski
|
Wysłany: Wto 31 Gru, 2013 09:16
|
|
|
Malgosia32 napisał/a: | Hej W piątek wracam do domku.Boję się straszni |
To normalne ,że odczuwasz strach...ale teraz będzie tylko lepiej ....cieszę się ,że Ci się udało jesteś wspaniała i wyjątkowa...wykonałaś kawał dobrej roboty
Gratuluję i życzę Ci z całego serducha powodzenia i pomyślności na Nowy Rok...niech będzie on dla Ciebie odrodzeniem na nowe trzeżwe życie
Powodzenia Małgoś |
|
|
|
|
Malgosia32
Gaduła Malgosia32
|
Wysłany: Nie 05 Sty, 2014 15:29
|
|
|
Eila napisał/a: | Malgosia32 napisał/a: | Hej W piątek wracam do domku.Boję się straszni |
To normalne ,że odczuwasz strach...ale teraz będzie tylko lepiej ....cieszę się ,że Ci się udało jesteś wspaniała i wyjątkowa...wykonałaś kawał dobrej roboty
Gratuluję i życzę Ci z całego serducha powodzenia i pomyślności na Nowy Rok...niech będzie on dla Ciebie odrodzeniem na nowe trzeżwe życie
Powodzenia Małgoś | Dziękuje:) |
|
|
|
|
Malgosia32
Gaduła Malgosia32
|
Wysłany: Nie 05 Sty, 2014 15:52
|
|
|
Witam wszystkich w piątek wróciłam do domku.Bardzo się z tego powodu cieszę.W sobotę był suchy kac i głód alkoholowy dokuczał mi przez cały dzień,poradziłam sobie.Teraz wiem co się ze mną dzieje i i widzę znaki ostrzegawcze,których wcześniej nie widziałam.Wiem ,że wszystko jest w moich rękach i wszystko zależy ode mnie dopóki nie sięgnę po kieliszek.Zaczęłam od sprzątania mieszkania ,ale pomału codziennie po trochu.Wyznaczyłam granice w stosunku co do znajomych.Nie powiem ,że jest mi miło łatwo i przyjemnie bo bym skłamała.Boję się strasznie,dużo we mnie lęku.Od wtorku mam bardzo dużo spraw do załatwienia.Córkę muszę z powrotem zapisać do szkoły,spotkać się z policją,jechać do opieki itp.Bałaganu narobiłam bardzo dużo ,mam co sprzątać.Wiem,że wszystkiego nie ogarnę na raz.Zrobiłam plan działania.Strach ma wielkie oczy,ale takie jest normalne życie.We wtorek jadę do poradni uzależnień,aby podjąć dalsze leczenie.Mam nadzieję,że od razu wejdę na jakąś grupę.W środę miting.Teraz to trzeżwość jest na pierwszym miejscu i dalsze leczenie.I całe swoje życie podporządkuje dla mnie najważniejszym moim potrzebom aby móc się dalej rozwijać czyli dalszej terapii i mitingom AA.Zastanawiam się jak wygląda dalsze leczenie terapeutyczne po terapii podstawowej.Jaki jest program terapeutyczny?Może ktoś z Was wie?Bo w każdym mieście jest inaczej.W Gdańsku po terapii podstawowej są Nawroty.Zresztą dowiem się we wtorek jak pojadę.Pozdrawiam Was wszystkich:) |
|
|
|
|
|