Pierwszy raz probuje na powaznie. Powitanie na Forum. |
Autor |
Wiadomość |
endriu
(banita)
Pomógł: 18 razy Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Śro 08 Sty, 2014 21:22
|
|
|
Cześć damianh83, |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
|
|
|
|
damianh83
Małomówny damian
|
Wysłany: Śro 08 Sty, 2014 21:31
|
|
|
zdaje sobie sprawe ze koledzy w pracy sa do przeskoczenie, ze ta przerwa w piciu moze nigdy sie nie skonczyc, ale zeby moc to wszystko realizowac potrzebuje was ludzie w realu, sobotnie spotkanie AA dostarczylo mi tylu wrazen i emocji ze dopiero w poniedzialek rano zaczalem myslec o czyms innym tj pracy, byc moze dlatego ze bylem na nim z Tata ktory tez jest alkoholikiem... ale z nim jakos nie potrafie otwarcie o tym rozmawiac...jeszcze |
|
|
|
|
piotr7
Gaduła
Pomógł: 9 razy Wiek: 70 Dołączył: 10 Kwi 2012 Posty: 949 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: Śro 08 Sty, 2014 21:37
|
|
|
damianh83 napisał/a: | Oni nie rozumieja |
Myśle że wszyscy odstawiajacy alkohol mają podobnie . Ale to się zmienia . Troche czasu i zdecydowanych deklaracji z Twojej strony |
|
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Śro 08 Sty, 2014 21:43
|
|
|
damianh83 napisał/a: | ale z nim jakos nie potrafie otwarcie o tym rozmawiac...jeszcze |
Nic na siłę ,spokojnie i krok po kroczku...Nic nie przyspieszaj ...Czas i otwarta (trzeźwa )głowa to droga do celu . Trzymam kciuki
Na dobry początek-pewnie juz znasz ale.......
DESIDERATA
Krocz spokojnie wśród zgiełku i pośpiechu - pamiętaj, jaki pokój może być w ciszy. Tak dalece, jak to możliwe, nie wyrzekając się siebie, bądź w dobrych stosunkach z innymi ludźmi. Prawdę swą głoś spokojnie i jasno, słuchaj też tego, co mówią inni, nawet głupcy i ignoranci, oni też mają swoją opowieść.
Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha. Jeśli porównujesz się z innymi, możesz stać się próżny lub zgorzkniały, albowiem zawsze będą lepsi i gorsi od Ciebie. Ciesz się zarówno swoimi osiągnięciami jak i planami.
Wykonuj z sercem swą pracę, jakkolwiek by była skromna. Jest ona trwałą wartością w zmiennych kolejach losu. Zachowaj ostrożność w swych przedsięwzięciach - świat bowiem pełen jest oszustwa. Lecz niech Ci to nie przesłania prawdziwej cnoty, wielu ludzi dąży do wzniosłych ideałów i wszędzie życie pełne jest heroizmu.
Bądź sobą, a zwłaszcza nie zwalczaj uczuć: nie bądź cyniczny wobec miłości, albowiem w obliczu wszelkiej oschłości i rozczarowań jest ona wieczna jak trawa.
Przyjmuj pogodnie to, co lata niosą, bez goryczy wyrzekając się przymiotów młodości. Rozwijaj siłę ducha, by w nagłym nieszczęściu mogła być tarczą dla Ciebie. Lecz nie dręcz się tworami wyobraźni. Wiele obaw rodzi się ze znużenia i samotności. Obok zdrowej dyscypliny bądź łagodny dla siebie.
Jesteś dzieckiem wszechświata, nie mniej niż gwiazdy i drzewa masz prawo być tutaj i czy Ci to jest dla Ciebie jasne czy nie, nie wątp, że wszechświat jest taki, jaki być powinien.
Tak więc bądź w pokoju z Bogiem, cokolwiek myślisz o jego istnieniu i czymkolwiek się zajmujesz i jakiekolwiek są Twoje pragnienia: w zgiełku ulicznym, w zamęcie życia zachowaj pokój ze swą duszą.
Z całym swym zakłamaniem, znojem i rozwianymi marzeniami ciągle jeszcze ten świat jest piękny. Bądź uważny, staraj się być szczęśliwy.
Note: Tekst ten znany jest szeroko jako anonim znaleziony w starym kościele w Baltimore w 1692. W rzeczywistości został on napisany w 1927 przez Maxa Ehrmanna (1872+1945). |
Ostatnio zmieniony przez zołza Śro 08 Sty, 2014 21:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
damianh83
Małomówny damian
|
Wysłany: Śro 08 Sty, 2014 21:51
|
|
|
Dzieki za dzisiejsza konwersacje, moge powiedziec ze to kolejny "kroczek" jaki dzis zrobilem, czekam z niecierpliwoscia na odp w sprawie grup w mojej okolicy, a tymczasem zbliza sie czas kolejnych 8h mojego dnia czyli spania spokojnej nocy zycze wszystkim i do jutra |
|
|
|
|
rybenka1
Uzależniony od netu
Pomogła: 92 razy Dołączyła: 19 Wrz 2010 Posty: 3751
|
Wysłany: Śro 08 Sty, 2014 21:54
|
|
|
Witaj . |
|
|
|
|
Krzysztof 41
Gaduła krzysztof
|
Wysłany: Śro 08 Sty, 2014 22:16
|
|
|
Witaj |
_________________ Dziś dam radę wreszcie wstać,dzisiaj wreszcie ruszę w świat,własną ścieżką, jeszcze nie znaną,
zobaczyć chce co jest za ścianą. |
|
|
|
|
matiwaldi
[*][*][*]
|
Wysłany: Śro 08 Sty, 2014 22:17
|
|
|
cześć |
_________________ To be, or not to be, that is the question:... |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Śro 08 Sty, 2014 22:20
|
|
|
damianh83 napisał/a: | czekam z niecierpliwoscia na odp w sprawie grup w mojej okolicy |
Sądziłam, że Yuraa dostarczył Ci linka, ale jeśli nie było w nim grup blisko Ciebie, to mam tu adresy grup Al-Anon w Niemczech, a z tego co wiem, zwykle bywają one w tych samych miejscach, co AA
Na wszelki wypadek sprawdź, bo może akurat:
Niemcy
Gierkezeile 39 - 10585 Berlin - Charlottenburg
U-Bahn: Richard-Wagner-Plaz,
sobota - 1700
Hannover-Lahe, Stillweg 12b,
Polska Misja Katolicka
Monachium, Heßstrasse 26, Stacja metra U2: Theresienstrasse,
Polska Misja Katolicka
68156 Mannheim, D6 9-11,
Sala parafialna przy Polskiej Misji Katolickiej
Offenbach, Berlinerstrasse 274 - Nähe Kaiserlei, Polnishe Gemeinde
Speckenreye 41 - 22119 Hamburg - Horn,
(przy Kościele "Sankt-Olaf")
Carlsberg Międzynarodowe Centrum Ewangelizacji Ruchu Światło-Zycie "Marianum" D-67-316 Carlsberg, Kreuzweg 28,
Grupa przy polskiej Misji katolickiej, 65189 Wiesbaden, Lessingstr.19
rejon (Bad Kreuznach / Wiesbaden) |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
Ostatnio zmieniony przez Klara Śro 08 Sty, 2014 22:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Śro 08 Sty, 2014 22:59
|
|
|
Klara napisał/a: | Sądziłam, że Yuraa |
yuraa dał namiary na człowieka który koordynuje działalność polskojęzycznych grup AA
w tzw 14 Regionie AA czyli poza granicami kraju |
|
|
|
damianh83
Małomówny damian
|
Wysłany: Czw 09 Sty, 2014 19:46
|
|
|
Dzieki za szcere checi, doceniam to no i witam serdecznie w kolejnym trzezwym dniu |
|
|
|
|
piotr7
Gaduła
Pomógł: 9 razy Wiek: 70 Dołączył: 10 Kwi 2012 Posty: 949 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: Czw 09 Sty, 2014 19:49
|
|
|
Super Damian
Pamiętaj podstawowa zasada ; Dzisiaj nie piję
I tak każdego ranka |
|
|
|
|
damianh83
Małomówny damian
|
Wysłany: Czw 09 Sty, 2014 20:45
|
|
|
Staram sie i mam zamiar nie przestawac no i dzis wreszcie z pomoca kolegi yuraa - za co wielkie dzieki - udalo sie zlokalizowac polskojezyczna grupe zaledwie 40km odemnie i kolejny maly kroczek do przodu |
|
|
|
|
Joasia11
Małomówny
Wiek: 40 Dołączyła: 21 Paź 2013 Posty: 76 Skąd: Trojmiasto
|
Wysłany: Pią 10 Sty, 2014 09:00
|
|
|
Witaj Bardzo fajnie zycze coraz wiecej tych małych kroczkow |
|
|
|
|
esaneta
Moderator
Pomogła: 94 razy Wiek: 52 Dołączyła: 12 Lip 2011 Posty: 3397
|
Wysłany: Pią 10 Sty, 2014 23:30
|
|
|
Klara napisał/a: | mam tu adresy grup Al-Anon w Niemczech, a z tego co wiem, zwykle bywają one w tych samych miejscach, co AA |
Klara napisał/a: | Gierkezeile 39 - 10585 Berlin - Charlottenburg |
Na Alanonie tam nie byłam, ale mąż na mityngu AA bywał. |
_________________ I Love gołąbki Klarci.
|
|
|
|
|
|