Przywitanie z forum i moja historia |
Autor |
Wiadomość |
Ann
Upierdliwiec
Pomogła: 22 razy Wiek: 35 Dołączyła: 11 Lip 2013 Posty: 2075
|
Wysłany: Wto 14 Sty, 2014 08:16
|
|
|
Sayan, zobacz ilu już tutaj było takich jak Ty.. ilu z nich wróciło do picia.. Ty znów się napiłeś.. bo lepiej się poczułeś.. Gościu, nie szkoda Ci życia? Skoro nie potrafisz odmówić sobie alkoholu to znaczy, że nie jest on dla Ciebie obojętny, a to dalej oznacza, że jesteś od niego uzależniony (jak ja i cała masa innych osób). Poddaj się, wywieś tą flagę. Nie mocuj się.
Jesteś młody! Masz przed sobą całe życie. Zrób coś z nim.
Daj się poprowadzić, zaufaj grupie, cokolwiek.
Samemu nie da się nic.
Wiem po sobie, gdybym w ciągu ostatnich 3 dni była sama i nie miała forum czy wsparcia w osobach z grupy AA, pewnie popłynęłabym.. ba, nie pierwszy raz.
Daj sobie szansę, proszę.
Wiem, że nie udzielamy rad, ale innych słów nie znalazłam.. |
_________________ Być może jest tak, że każda istota musi podlegać jakiemuś uzależnieniu. Że człowiek zupełnie wyzbyty uzależnień jest niekompletny. Że to naturalne jak oddychanie.
Jakub Żulczyk, Ślepnąc od świateł |
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Wto 14 Sty, 2014 09:42
|
|
|
endriu napisał/a: | Sayan napisał/a: | serce ponad 200 na minute ja w ciaglym strachu zaczeło sie jezdzenie po szpitalach wszystkie badania nawet i tk głowy i wyszlo ze wszystkie badania bardzo dobre po jakisms czasie przeszlo az do momentu wigili tego roku pilem rowniez okolo tygodnia teraz od 3 dni nic i sie zaczely dzwine stany przez 2 dni nie moglem spac ciagle jakies koszmary cale lozko zalane w pocie biegunki bol podniebienia i dziwne poddenerwowanie i szumy uszne a dzisiaj w nocy jak zamykałem oczy to chyba cos mi sie przedstawialo do tego goraczka i oczywiscie poty a ja sie trzaslem jakby bylo z minus 20 domyslam sie ze to moze byc zespol abstynencyjny i trzeba wkoncu przyznac ze jestem alkoholikiem i z tym trzeba cos zrobic .. |
hej, następnego ZA możesz nie przeżyć...
zapomniałeś już o tym co niedawno przechodziłeś? |
Oczywiście że zapomniał. Ty nie zapominałeś? W końcu każdy wytrzeźwieje, niektórym nawet za życia się to uda |
_________________ Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem
|
|
|
|
|
Joasia11
Małomówny
Wiek: 40 Dołączyła: 21 Paź 2013 Posty: 76 Skąd: Trojmiasto
|
Wysłany: Wto 14 Sty, 2014 09:59
|
|
|
Sayan ja rozumiem To, bo sama niedawno to przechodzilam... teraz moze myslisz a 2 piwka, nie jest zle.... nie odrazu wypijesz nastepne, nie za szybko...Ale po jakims czasie, sytuacja wroci do normy i znow Cie spotkaja te same rzeczy, dolegliwosci a moze nawet wieksze.. Jesli naprawde bedziesz chcial znow podejmiesz probe wylapujac po cholerke spotkales sie z kumplami, czemu nie pozyczyles na bilet i rozne inne sytuacyjki sciagajace Cie spowrotem na strone chlania pozdrawiam |
|
|
|
|
Sayan
Małomówny
|
Wysłany: Wto 14 Sty, 2014 11:41
|
|
|
teraz to juz czasu nie cofne , pozostaje walczyc dalej |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Wto 14 Sty, 2014 11:46
|
|
|
Sayan napisał/a: | pozostaje walczyc dalej |
I to jest zasadniczy błąd.
Dopóki będziesz walczył - będziesz przegrywał, bo przeciwnik jest silniejszy.
Ty się masz poddać, wtedy jest szansa, że ocalisz d***ę. |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Sayan
Małomówny
|
Wysłany: Wto 14 Sty, 2014 11:59
|
|
|
juz sie poddałem nie walcze z alkoholem tylko sam ze sobą |
|
|
|
|
zołza
Upierdliwiec Zołza
Pomogła: 62 razy Dołączyła: 03 Maj 2013 Posty: 2219 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Wto 14 Sty, 2014 18:08
|
|
|
Cytat: | na dodatek spotkalem sie z kolegami i wypilem 2 piwa |
Fuck !!!!!!!!
Masz do mnie jeszcze jaies pytania Sayan, ? |
|
|
|
|
soundcloud
(banita)
|
Wysłany: Wto 14 Sty, 2014 18:31
|
|
|
za nie dlugo beda kolejne dwa i zas skonczysz jak zwykle. Zobaczysz, ze tak będzie. Nie masz detrminacji w ogole, zobaczysz..... |
|
|
|
|
Halloween
(banita)
|
Wysłany: Wto 14 Sty, 2014 18:48
|
|
|
soundcloud napisał/a: | za nie dlugo beda kolejne dwa i zas skonczysz jak zwykle. Zobaczysz, ze tak będzie. Nie masz detrminacji w ogole, zobaczysz..... |
Ja raczej w tych tematach się nie wypowiadam, myślę że brak mi kompetencji i nie bardzo potrafię pomagać.
Ale w taki sposób to na pewno bym potrafił, pytanko czy już mam zaczynać |
_________________ Fröhlich leben trotzig kämpfen und mit dem Lächeln sterben. J.P.
Żyj się wesoło, walcz zawzięcie i z uśmiechem umieraj. J.P. |
|
|
|
|
damianh83
Małomówny damian
|
Wysłany: Wto 14 Sty, 2014 18:49
|
|
|
A mnie sie dzisiaj snilo zezapijam piwkiem kielicha, nie wierzylem ze takie sny nawiedzaja naprawde, 10 dzien dzis mija, koledzy z kwatery pija jak co dzien, ale mnie juz nawet nie pytaja ja tez bym pewnie w weekend poplynal gdyby nie spotkanie z grupa. Stary wez sie w garsc poki na to czas! |
|
|
|
|
|