mityngi? |
Autor |
Wiadomość |
wolny
(banita)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Lut 2013 Posty: 1198 Skąd: Kresy wschodnie
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 13:32
|
|
|
Masakra napisał/a: | Religijnosc to wiara w Boga, duchowosc to nasze zycie wewnetrzne i o jego rozwoj wlasnie dba aa poprzez meetingi, program 12 krokow, literature itp |
Mam rozumieć że to Twoja definicja , bo chyba nie twierdzisz że jest PRAWDĄ |
_________________ Ci, którzy mnie nie rozumieją,.. uwielbiają mnie,.. a ci którzy mi urągają,.. też mnie nie rozumieją !! |
|
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 13:36
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | bo i Tobie przecież wiadomo, że za nikogo owa Siła Wyższa czy dobry Pan Bóg nic nie zrobił i tyle w temacie. |
Witusiu,,,czujesz to???
no te energię
wciskania
że niby wiesz co mnie wiadomo
może on,Pan Bóg,tak samo wciska
i niektórzy potrafią to wyłapać |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
Ostatnio zmieniony przez Jacek Śro 22 Sty, 2014 13:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Jacek
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 17:48
|
|
|
Whiplash napisał/a: | lepiej niż Ptero bym tego nie ujął. Za nikogo Pan Bóg nie wytrzeźwieje... |
więc proszę,pokażcie mnie obaj,gdzie koleżanka Akacja,napisała że bezpośrednio za kogoś trzeźwieje Pan Bóg |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
|
|
|
|
|
Masakra
Trajkotka O jedna impreze za duzo
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 17:49
|
|
|
wolny napisał/a: | Mam rozumieć że to Twoja definicja , bo chyba nie twierdzisz że jest PRAWDĄ |
Alez oczywiscie ze nie moja:) Oczywistym jest, ze religijnosc, a duchowosc to 2 odmienne kwestie. Czlowiek zastanawiajacy sie nad swoimi czynami, nad swoim zyciem, starajacy sie pracowac nad soba i swoimi wadami i byc lepszym dla innych i dla siebie jest czlowiekiem rozwijajacym swoje zycie duchowe. Taki czlowiek osiaga cos co nazywane jest pogoda ducha. Niekoniecznie musi miec to zwiazek z Bogiem
Ale z checia poslucham rowniez Twoich argumentow |
_________________ Jest tam napisane gdzies, posrod gwiazd na niebie, jak pokore w sobie miec...
W I O S N A
Dulcius Ex Asperis |
|
|
|
|
piotr7
Gaduła
Pomógł: 9 razy Wiek: 70 Dołączył: 10 Kwi 2012 Posty: 949 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 18:52
|
|
|
To może ktoś mi teraz wytłumaczy dlaczego ja trzeźwieję mimo ze nie wierzę w żadnego boga i jakąś siłę wyższą . Uważam że to tylko biologia i wyjątkowo skomplikowany w swojej budowie i działaniu mózg . |
|
|
|
|
Masakra
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 18:54
|
|
|
Cytat: | może ktoś mi teraz wytłumaczy dlaczego ja trzeźwieję mimo ze nie wierzę w żadnego boga i jakąś siłę wyższą |
Bo stosujesz metody zachowania trzezwosci |
_________________ Jest tam napisane gdzies, posrod gwiazd na niebie, jak pokore w sobie miec...
W I O S N A
Dulcius Ex Asperis |
|
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 18:57
|
|
|
Jacek napisał/a: | ,gdzie koleżanka Akacja,napisała że bezpośrednio za kogoś trzeźwieje Pan Bóg |
Jacku! Jeśli ktoś pisze, że problem alkoholizmu rozwiązuje Bóg podczas pracy itd, to o czym to świadczy? Trzeźwienie jest chyba tym rozwiązywaniem problemu, nie sądzisz? |
_________________ |
|
|
|
|
endriu
(banita)
Pomógł: 18 razy Wiek: 55 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 2925 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 18:57
|
|
|
piotr7 napisał/a: | To może ktoś mi teraz wytłumaczy dlaczego ja trzeźwieję mimo ze nie wierzę w żadnego boga |
raczej długo tak nie potrzeźwiejesz |
_________________ Nie piję od 29.04.2011
|
|
|
|
|
piotr7
Gaduła
Pomógł: 9 razy Wiek: 70 Dołączył: 10 Kwi 2012 Posty: 949 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 19:01
|
|
|
endriu napisał/a: | raczej długo tak nie potrzeźwiejesz |
Założysz się ? |
|
|
|
|
Masakra
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 19:13
|
|
|
Ja uwazam, ze kazdy ma swoja droge. Nie mam prawa mowic komus Twoja droga jest zla, a moja dobra, bo to co sluzy mi niekoniecznie musi sluzyc innym i tego m. in. nauczylem sie bedac w AA. Jesli nie potrzebujesz tego co ja i jest Ci dobrze, to ciesze sie razem z Toba. Natomiast odpowiedz czy moja droga jest dobra, czy moze warto w niej cos zmienic uzyskuje poprzez odpowiedz na pytanie "Czy jest mi dobrze w zyciu z samym soba i czy innym jest dobrze ze mna?"
Bog z kolei znaczy dla mnie milosc i niewazne jak ktos go nazywa i jak sie do niego modli. Tam gdzie jest 2 ludzi i jest milosc wzajemna, tam jest i Bog.
piotr7 napisał/a: | mimo ze nie wierzę w żadnego boga i jakąś siłę wyższą |
A ja nie wierze, ze Ty nie wierzysz w sile wyzsza. Oznaczaloby to, ze jestes przekonany, ze Ty sam jestes Bogiem albo, ze na calym swiecie nie ma zadnej sily potezniejszej od Twojej a nawet ja+ Ty to juz wiecej niz Ty sam
Mi na poczatku powiedziano- niech dla Ciebie sila wyzsza beda anonimowi alkoholicy. Skoro ich jest wiecej, oni potrafia nie pic, a Ty nie, to znaczy, ze sa sila wieksza niz Ty.
Uwierzylem, reszta przyszla z czasem |
W I O S N A
Dulcius Ex Asperis |
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 19:19
|
|
|
piotr7 napisał/a: | dlaczego ja trzeźwieję mimo ze nie wierzę w żadnego boga i jakąś siłę wyższą . |
Bo po prostu CHCESZ, a na wiarę w to co robisz też przyjdzie czas i nie musi to wcale być wiara w Siłę Wyższą czy Boga Wszechmogącego |
_________________ |
|
|
|
|
Jacek
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 19:56
|
|
|
piotr7 napisał/a: | To może ktoś mi teraz wytłumaczy dlaczego ja trzeźwieję mimo ze nie wierzę w żadnego boga i jakąś siłę wyższą . Uważam że to tylko biologia i wyjątkowo skomplikowany w swojej budowie i działaniu mózg . |
Piotrusiu ,, a możesz to udowodnić??? |
|
|
|
|
|
Jacek
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 19:58
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | nie sądzisz? |
a co jo jeste sąd abym sundziuł ???
pterodaktyll napisał/a: | Bo po prostu CHCESZ, |
a również możesz powiedzieć - mom silną wole |
|
|
|
|
|
pterodaktyll
|
Wysłany: Śro 22 Sty, 2014 20:12
|
|
|
Jacek napisał/a: | również możesz powiedzieć - mom silną wole | |
_________________ |
|
|
|
|