Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdy nie szaleje czuję, że nie jestem sobą.
Autor Wiadomość
Feniks93 
Małomówny

Wysłany: Pią 31 Sty, 2014 09:03   

Gdy nie szaleje czuję, że nie jestem sobą. Wtedy, gdy miałam 'kryzys' myśli zaczęły tworzyć przeplatankę, ciało wykonywało niespokojne ruchy, bo zostałam w piątek wieczorem w domu. Wszystko mnie nużyło. Szukałam jakiegoś dobrego filmu, ale przez lata prokrastynacji i wszelkiego rodzaju używek, nie mam już w czym wybierać. I znowu myśli na dobranoc + ekscytacja, bo nazajutrz będzie się coś działo. Wyszłam spotkać się ze znajomymi, w końcu mieli czas. Oni od razu nastawiali się na szatańskie balety. Moje postanowienie pod wpływem tych ludzi oddalało się. Pewna osoba zapytała mnie jak bardzo jestem nietrzeźwa i jak się bawię. Odpowiedziałam, że nic nie piłam i że w porządku... Wszędzie piwo, kielony, związki, miłostki. Później kolejna osoba dziwiła się czemu nie pije, przecież każdy musi sobie odreagować. Raz na miesiąc chociaż. ' Daj spokój, przesadzasz, jeśli Ty masz problem to co niby jest ze mną' Zaczęłam od piwa. Zażyłam specyfik. Bawiłam się do rana, tańczyłam do najlepszej muzyki. Gdy się obudziłam powiedziałam ' AHA ' i w sumie nie czułam nic oprócz kaca. Ani nie było mi wesoło, ani wstyd. Pustka, nie wiem.
Ostatnio zmieniony przez Feniks93 Pią 31 Sty, 2014 09:05, w całości zmieniany 1 raz  

Klara 
Uzależniony od Dekadencji

Pomogła: 264 razy
Wysłany: Pią 31 Sty, 2014 09:25   

Miła Panno!
Bardzo pilnie czytam Twoje wypowiedzi i przyznam, że na miejscu Twoich rodziców miałabym nie lada zmartwienie. Nie jestem jednak żadnym z nich, więc Twój alkoholizm nie jest moją sprawą i może z tego powodu zwróciłam uwagę na coś nieistotnego, mianowicie na to, że nie byłaś uprzejma zapoznać się z naszym regulaminem, a tam wyraźnie stoi, że:
stopka nie może zawierać więcej niż 3 linijki tekstu
(pusty odstęp to także linijka, przy czym lepiej wcale go nie stosować, bo rozprasza całość)
http://www.komudzwonia.pl...p=457064#457064
Byłoby dobrze, żebyś uwzględniła ten punkt regulaminu.

Wiedźma 
Administrator

Pomogła: 193 razy
Wysłany: Pią 31 Sty, 2014 09:52   

Cytując dalej regulamin:
Administracja zastrzega sobie prawo do korekty lub usunięcia stopki naruszającej powyższe warunki,
a w razie ponownego niedostosowania się usera do ich stosowania będą wyciągnięte sankcje
w postaci czerwonej kartki oraz zablokowania możliwości wstawiania stopki.

Czekam do jutra.

Guido 
Towarzyski

Wysłany: Pią 31 Sty, 2014 11:40   

Klara napisał/a:
Miła Panno!
Bardzo pilnie czytam Twoje wypowiedzi i przyznam, że na miejscu Twoich rodziców miałabym nie lada zmartwienie.

Przypomniał mi się taki wiersz Bursy o Jedenastoletnim.
"Za duży żeby płakać, za mały żeby kochać".
Trochę mi przykro z powodu tego paternalistycznego poklepywania Klary.

Klara 
Uzależniony od Dekadencji

Pomogła: 264 razy
Wysłany: Pią 31 Sty, 2014 15:22   

Guido napisał/a:
Trochę mi przykro z powodu tego paternalistycznego poklepywania Klary.

:wstyd:
Ona jest TAKA młodziutka, że...... mogłabym być Jej babcią j67j6

...ale chyba bym nie chciała.

Guido 
Towarzyski

Wysłany: Pią 31 Sty, 2014 17:26   

Klara napisał/a:
Ona jest TAKA młodziutka, że...... mogłabym być Jej babcią j67j6

Młodziutka, inteligentna i pewno nadwrażliwa...
Ale to przecież dobrze, że już w tym wieku dostrzegła problem.

Feniksie, rozpłomień się, boś w środku wyjałowiona...

rufio 
Uzależniony od netu
rozkojarzony

Wysłany: Pią 31 Sty, 2014 18:03   

Problem dostrzegła- to prawda , tylko jak go przyjąć ,że on prawdziwy , nie uchronny i zawsze obecny ? Jak z nim żyć ? Jak zrezygnować z tej adrealiny imprezowej ? Z tych " kolorowych " wizji ?

Guido 
Towarzyski

Wysłany: Pią 31 Sty, 2014 18:52   

No właśnie, jak się ma dwadzieścia lat, a przed nami siódme niebo...

Majkelo 
Małomówny
chcący przestać

Wysłany: Pią 31 Sty, 2014 19:26   

Też kiedyś myślałem że imprezy i dobre jaja to jest szczęście. Myślałem że picie, palenie, wciąganie to jest super, że się świetnie czuję i na tym polega życie za***iste.
Czym jest radość ? EMOCJĄ. Co wzbudza emocje ? AKCJE. Akcja - reakcja. REAKCJA to zadowolenie, szczęście, spustem który odpalał moje pozytywne emocje była wóda i towarzystwo. Są inne, tysiąc innych spustów które wywołują szczęście. Trzeba znaleźć swoje. Ot cała recepta na to jak "żyć normalnie". Najlepsze spusty są takie które nie pozostawiają efektów ubocznych, wódka zostawia, wódka to zły spust.
Teraz widzę jaki głupi byłem myśląc że się dobrze bawię, nie bawiłem się dobrze, niszczyłem siebie, wydawałem kasę, i tak zazwyczaj nic nie pamiętałem po tych wyczynach weekendowych. Najlepszymi spustami są takie które zostawiają pożyteczne efekty, np. sport, sex, praca jeśli lubisz pracę, fajne uczucie plus kasa jest, fajny partner, np ja jestem wolny możemy się umówić, poznamy się będziesz szczęśliwa ;) Ja fajny chłop jestem.

Feniks93 
Małomówny

Wysłany: Sob 01 Lut, 2014 00:17   

Babciu Klaro, muszę przyznać, że regulaminu nie przeczytałam. Stopka poprawiona, a raczej usunięta. Doszłam do wniosku, że w sumie nie jest mi potrzebna.

Feniks93 
Małomówny

Wysłany: Sob 01 Lut, 2014 00:43   

Guido, :skromny:
Tak, nadwrażliwa zdecydowanie jestem. Dużo osób mi to w życiu powiedziało. Strasznie to uciążliwe.
Gdy jestem rozpłomieniona, to po czasie się spalam i odradzam się wyjałowiona. Taki ze mnie Feniks..
Ostatnio zmieniony przez Feniks93 Sob 01 Lut, 2014 00:44, w całości zmieniany 1 raz  

Feniks93 
Małomówny

Wysłany: Sob 01 Lut, 2014 00:48   

rufio, zamienić 'kolorowe' wizje, na KOLOROWE ...
Ostatnio zmieniony przez Feniks93 Sob 01 Lut, 2014 00:49, w całości zmieniany 1 raz  

Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Sob 01 Lut, 2014 01:05   

Feniks93 napisał/a:
Gdy nie szaleje czuję, że nie jestem sobą

No to mamy pewnego rodzaju konflikt logiczny tutaj. Skoro sie wyszalalas i juz jestes soba to w czym tkwi Twoj problem? po co zmieniac cos co jest fajne?

Majkelo napisał/a:
np ja jestem wolny możemy się umówić, poznamy się będziesz szczęśliwa Ja fajny chłop jestem.

pewnie, ze mozecie sie umowic. Mozecie sie nawet pobrac :? Tylko sam nie wierzysz chyba w to co piszesz. a juz na pewno takie rzeczy ze szczesciem nie maja nic wspolnego :) No ale przeciez zadne g***o nie jest tak glebokie zeby nie moc wdepnac w jeszcze wieksze fsdf43t
Ostatnio zmieniony przez Masakra Sob 01 Lut, 2014 01:09, w całości zmieniany 1 raz  

Feniks93 
Małomówny

Wysłany: Sob 01 Lut, 2014 02:19   

Majkelo, Wiem, czym jest radość. Nigdy też nie myślałam, że życie polega na piciu, paleniu i wciąganiu. Po prostu to mi towarzyszy, kiedyś częściej, teraz rzadziej. Jednak ogranicza moją stuprocentową wolność. Z tymi spustami masz rację, ale moje spusty, które wywołują niewyobrażalne szczęście (jak np euforia po śniegu / wzięłam to kilka razy, ale..to tylko takie porównanie) są w chwili obecnej nieosiągalne.

Majkelo napisał/a:
Teraz widzę jaki głupi byłem myśląc że się dobrze bawię, nie bawiłem się dobrze
Bawiłeś się dobrze. Do czasu, kiedy zorientowałeś się, że jest problem. Niezwykle kosztowna, niezwykła zabawa.

Majkelo napisał/a:
np ja jestem wolny możemy się umówić, poznamy się będziesz szczęśliwa Ja fajny chłop jestem.

Znając z początku tyle wad, to musiałaby być ciekawa znajomość...aż za bardzo.

Feniks93 
Małomówny

Wysłany: Sob 01 Lut, 2014 02:21   

Masakra napisał/a:
No to mamy pewnego rodzaju konflikt logiczny tutaj. Skoro sie wyszalalas i juz jestes soba to w czym tkwi Twoj problem? po co zmieniac cos co jest fajne?
Proszę, rozwiń myśl.

Masakra napisał/a:
No ale przeciez zadne g***o nie jest tak glebokie zeby nie moc wdepnac w jeszcze wieksze
:okok:

Odpowiedz do tematu