|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
proszę o pomoc!!! |
Autor |
Wiadomość |
Jędrek
Trajkotka ALKOHOLIK
|
Wysłany: Pią 14 Lut, 2014 20:53
|
|
|
soulsavers napisał/a: | Rozowo nie jest ale fajnie miec nad soba kontrole i nie zdychac co drugi dzien. |
hmm... pewnie i miło....
Ja tam nie dopuszczałem do zdychania na drugi dzień. Piłem codziennie na tyle, żeby było dobrze. Też było miło. Nawet nie zwróciłem uwagi że robię to codziennie....
Uważałem, że w weekend mogę sobie pozwolić, później do środy, czwartku uważałem że się leczę... wiesz...takie spokojne wyhamowanie,....żeby nie nagle....taka, mówiłem, homeopatia: czym się zatrułeś tym się lecz.....
taaaa....fajnie było mieć nad sobą kontrolę i pić tak, żeby móc jeszcze pracować....
no bo za co bym pił, gdybym stracił pracę? |
_________________ Andrzej
„Niepoczytalność: robisz w kółko to samo, a spodziewasz się zmian”
Poczytalność? Robisz w kółko to samo, kiedy zaczynasz zauważać pozytywne zmiany. |
|
|
|
|
Czarny
Towarzyski
|
Wysłany: Pią 14 Lut, 2014 21:24
|
|
|
soulsavers napisał/a: | zyje swoim zyciem czy powinienem sie jeszcze o siebie martwic? |
Czy martwić od razu, ale zastanowić to tak. W podobnym stanie to i przeszło dwa lata sobie wytrwałem, po których nastąpiły trzy lata destrukcyjnego picia. Na szczęście się opamiętałem i poprosiłem o pomoc, wylądowałem na terapii i nie zamierzam już pić w sposób "kontrolowany" |
_________________ Pozdrawiam serdecznie.Krzysiek. |
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Pią 14 Lut, 2014 21:45
|
|
|
soulsavers napisał/a: | Nie chodze na zadne spotkania aa bo (...) |
Bo jedynym warunkiem przystąpienia do wspólnoty aa jest szczera chęć zaprzestania picia.
I dlatego na aa nie chodzisz (odległości i trudności mają tu g***o do znaczenia). Aha, zajrzałem skąd piszesz, no faktycznie w Warszawie to cięzko z mitingami, w Pipidówie mniejszej na pewno o wiele bardziej komfortowo byś miał...
Tak pisałeś rok temu:
soulsavers napisał/a: | niech ktoś ze mną pójdzie jak najszybciej na meeting bo nigdy nie byłem i nie wiem gdzie a jak wiadomo bez alkoholu jestem nie śmiały |
To był krzyk wystraszonego człowieka, któremu śmierć zajrzała w oczy.
A teraz?
soulsavers napisał/a: |
czy powinienem sie jeszcze o siebie martwic?
|
soulsavers napisał/a: |
fajnie miec nad soba kontrole
|
soulsavers napisał/a: | Pije co ktorys weekend jednak nie ma porownania do tego co bylo. (...) Nie upijam sie za mocno, nie mysle by sie nachlac, |
Nigdy nie przestanie mnie zadziwiać do czego jest zdolny chory umysł alkoholika... |
_________________ Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem
|
|
|
|
|
Masakra
Trajkotka O jedna impreze za duzo
|
Wysłany: Pią 14 Lut, 2014 22:40
|
|
|
Jonesy napisał/a: | Jak za 60 lat będę miał tyle co Ty |
Jakie 60? conajmniej 80
a tak a propos to przeczytalem 2 strony tego watku- pierwsza i ostatnia. Po pierwszej pomyslalem, ze fajnie, ze chlopak tak otwarcie prosi o pomoc, moze cos z niego jeszcze bedzie. Po ostatniej mnie sprowadzilo na ziemie |
_________________ Jest tam napisane gdzies, posrod gwiazd na niebie, jak pokore w sobie miec...
W I O S N A
Dulcius Ex Asperis |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|