Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dałam czas czasowi...
Autor Wiadomość
Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Pon 31 Mar, 2014 20:51   Dałam czas czasowi...

Witam wszystkich.Tak sobie pomyslałam,że właśnie tak będzie się tytuował nowy temat napisany przeze mnie.W końcu zrozumiałam co znaczy dać czas czasowi i tak właśnie robię. :) Nie było to dla mnie proste,ale dziś już wiem ,że tylko w ten sposób można powoli iść do przodu,nie potykając się po raz kolejny. :)

Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Pon 31 Mar, 2014 20:57   

Jutro rozwinę swój wątek bo będę miała trochę wiecej czasu dla siebie i postanowiłam sobie,że spędze go na forum.Bardzo się za Wami wszystkimi stęskniłam.Pozdrawiam Was serdecznie.Dobranoc :)

Jras4 
Docent

Wysłany: Wto 01 Kwi, 2014 18:16   

no czekam a ciebie niema i niema

Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Wto 01 Kwi, 2014 18:34   

Witam wszystkich.Pamiętam pięć miesięcy temu jak przestałam pić.Zespół odstawienny,lęki,poczucie krzywdy,poczucie winy i ten depresyjny alkoholowy oczywiście stan.Jak dobrze to jeszcze pamiętam.W sumie to niewiele czasu z jednej strony upłynęło a z drugiej wystarczająco aby czuć się tak jak teraz się czuje,czyli dobrze.Przez dwa lata odkąd się lecze zawsze zapijałam po 4 miesiącach abstynencji.Zresztą nie ma w sumie o czym pisać ponieważ to była cały czas "walka"z alkoholem,próby kontrolowanego picia i czy na pewno jestem alkoholiczką?Zresztą sami wiecie jak to u mnie było ,bo wiecznie użalałam się na forum.Jak trwoga to na forum...Tak to ze mną było.Teraz bardzo uczciwie podeszłam do mojej choroby i do samej siebie.Bardzo duży chaos jest ciągle w moim życiu,ale teraz przynajmniej go widze i staram się go pomału porządkować.Czasami jak zwykle się rozpędze i zostaje sprowadzona zaraz na ziemię.Powoli i spokojnie podejmuje decyzję.Bardzo ostrożnie podchodzę do swoich chwilowych stanów euforycznych,bo juz bardzo dobrze wiem co po nich będzie.Pracuję nad zmianą swojego myślenia,żyje tylko programem 24h i zaczynam dostrzegać bardzo dużo pozytywnych zmian.Pamiętam jak mijało 3 miesiące abstynencji i jak bardzo żle się czułam psychicznie i fizycznie.Każdy znajomy z AA mi mówił przetrwaj to ,a zobaczysz ,że potem będzie lepiej.Nie będzie łatwo ,miło i przyjemnie ale będzie lepiej.Pierwszy raz w życiu uwierzyłam i przetrwałam.Krzyczałam,płakałam,piłam wodę litrami,biegałam z mitingu na miting i dałam radę,choć momentami było bardzo ciężko.Dziś uczę się życia od nowa.Uczę się na trzezwo radzić sobie z emocjami i przeżywać je bez pomocy żadnych środków psychoaktywnych zmieniających swiadomość.Na to wszystko potrzebowałam czasu i nadal go porzebuję.W końcu zrozumiałam,że jedynym wyjściem ,żeby nie szarpać się wewnętrznie sama ze sobą to po prostu trzeba jest dać czas czasowi. :skromny:

Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Wto 01 Kwi, 2014 18:37   

Jras4 napisał/a:
no czekam a ciebie niema i niema
Cześć jestem):.Staram się być konsekwentna w tym co robię i tak jak napisałam miałam dziś więcej czasu dla siebie wyspałam się i jestem na forum:)Tak się ciesze,że napisałeś do mnie:)

Jras4 
Docent

Wysłany: Wto 01 Kwi, 2014 18:38   

Malgosia32 napisał/a:
.Uczę się na trzezwo radzić sobie z emocjami i przeżywać
Szacun ja niepjie 9 lat coś bedzie a z tym mam problem

Jras4 
Docent

Wysłany: Wto 01 Kwi, 2014 18:40   

bardzo emocionalnie napisałas ..to co tu zawarłas pokazało mi że nie staż tszezwienia sie liczy ale nastwienie ..ja ostatnio o mało sie nie nachlałem i nie powiesiłem .. ale już taki byłem pewny siebie że nic nie robiłem nie tylko z emocjami ale i tszezwieniem .... dlatego powiem ci tak twoie 5 miesiecy i moie 9 lat dzieli tylko grubośc szkła

Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Wto 01 Kwi, 2014 18:41   

Jras4 napisał/a:
Malgosia32 napisał/a:
.Uczę się na trzezwo radzić sobie z emocjami i przeżywać
Szacun ja niepjie 9 lat coś bedzie a z tym mam problem
Jestem na samym początku drogi Jarku i uczę się,uczę się i jeszcze raz się uczę.Mam nadzieję ,że zrozumiałeś.Gratuluję 9lat,za 9 lat też będę miała tyle absytynencji co Ty:)I wtedy Tobie na pewno napiszę czego się nauczyłam.
Ostatnio zmieniony przez Malgosia32 Wto 01 Kwi, 2014 18:42, w całości zmieniany 2 razy  

Jras4 
Docent

Wysłany: Wto 01 Kwi, 2014 18:43   

nie ma czego gratulować i obys nie była taka głupia jak ja hehe

Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Wto 01 Kwi, 2014 18:45   

To może mi napiszesz na czym ta Twoja głupota polegała?Wyciągne wnioski i postaram się tak nie postępować.Na tym między innymi polega nauka ;)

Jras4 
Docent

Wysłany: Wto 01 Kwi, 2014 18:46   

napisze ale posłuchaj tego jakoś mi pasujesz do tego
http://www.youtube.com/watch?v=V13zFmtZXRA

Jras4 
Docent

Wysłany: Wto 01 Kwi, 2014 18:47   

moja głupota to zadufanie ,pycha i buta ...stałem sie wzorem sam dla siebie pisałem nawet sam dla siebie program tszeżwienia ... rozumiesz stałem sie jak Bałwan poganski

Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Wto 01 Kwi, 2014 18:49   

Ok posłucham.

Jras4 
Docent

Wysłany: Wto 01 Kwi, 2014 18:54   

i jak ?

Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Wto 01 Kwi, 2014 18:58   

Jarku ja powoli się budzę z tego zimowego snu.Po drugiej stronie lustra widzę tego potwora,który tam jest i zawsze będzie i czeka na to tylko abym się potknęła.Dziękuje Ci za ten kawałek.

Odpowiedz do tematu