PROŚBA O POMOC!!!!!!! |
Autor |
Wiadomość |
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Śro 30 Wrz, 2009 20:07
|
|
|
Kruszyna26 napisał/a: | A nie urażę go tym, a może wkurzę go tym i sprowokuje do napicia???? |
To jest, niestety, typowe rozumowanie współuzależnionej
Pamiętaj, że cokolwiek byś powiedziała, to i tak będzie to dla niego pretekst, żeby sie napić
i oczywiście winą za to obarczyć Ciebie. |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
Atommyt
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 30 Wrz, 2009 20:08
|
|
|
Kruszyna26 napisał/a: | A nie urażę go tym, a może wkurzę go tym i sprowokuje do napicia???? |
Kruszyno może nie wiesz ale alkoholik zawsze znajdzie powód do tego żeby się napić i czy mu powiesz czy nie to i tak znajdzie powód znam to z własnego przykładu! |
_________________ Bycie trzeźwym to najwspanialsza rzecz jaka mnie w życiu spotkała!!!!!!!! |
|
|
|
|
Kruszyna26
Towarzyski Kruszyna26
Wiek: 41 Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 115 Skąd: warmińsko-mazurskie
|
Wysłany: Śro 30 Wrz, 2009 20:10
|
|
|
Nawet już nie chce mi się dzisiaj z nim rozmawiać, cokolwiek bym niepowiedziała to sprowadza się do jednego zgrzyty........... |
_________________ Nie bój się cieni, one świadczą o tym, że gdzieś znajduje się światło .
[ Oscar Widle ] |
|
|
|
|
Klara
Uzależniony od Dekadencji
Pomogła: 264 razy Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 7861
|
Wysłany: Śro 30 Wrz, 2009 20:13
|
|
|
Kruszyna26 napisał/a: | Nawet już nie chce mi się dzisiaj z nim rozmawiać |
Nie rozmawiaj.
Zajmij się sobą i synkiem. Bądź obok, ale nie z nim.
Jutro spraw sobie jakąś przyjemność: idź na spacer lub do fryzjera (albo i jedno i drugie), kup sobie jakiś ciuszek
Zrób się na bóstwo i gwiżdż na faceta. |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Atommyt
Towarzyski
|
Wysłany: Śro 30 Wrz, 2009 20:15
|
|
|
Kruszyna26 napisał/a: | cokolwiek bym niepowiedziała to sprowadza się do jednego zgrzyty.. |
To akurat jest normalne bo on będzie szukał pretekstu do picia i nic tego nie zmieni, ale nie możesz mu pozwolić na to żeby Ciebie obarczał winą za swoje picie ! |
_________________ Bycie trzeźwym to najwspanialsza rzecz jaka mnie w życiu spotkała!!!!!!!! |
|
|
|
|
Kruszyna26
Towarzyski Kruszyna26
|
Wysłany: Śro 30 Wrz, 2009 20:16
|
|
|
To nie dokońca tak jak myślisz Wiedźmo bo ja się nie czuję winna, ja mu w gardło nie lałam tyko drażni mnie to jego ciągłe czepianie się o byle g...no... |
_________________ Nie bój się cieni, one świadczą o tym, że gdzieś znajduje się światło .
[ Oscar Widle ] |
|
|
|
|
Kruszyna26
Towarzyski Kruszyna26
|
Wysłany: Śro 30 Wrz, 2009 20:18
|
|
|
Chce mi się palić........................ iść zapalić czy nie o to jest pytanie??? |
[ Oscar Widle ] |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Śro 30 Wrz, 2009 20:23
|
|
|
Kruszyna26 napisał/a: | ciągłe czepianie się o byle g...no... |
Tak się zachowuje czynny alkoholik, powinnaś to wiedzieć, jeżeli chcesz z nim żyć nadal....
Kruszyna26 napisał/a: | iść zapalić czy nie o to jest pytanie??? |
Jak długo nie palisz? Może to być okazja, żeby całkiem przestać.
Dla siebie! |
_________________ "Kiedy się przewracasz, nigdy nie wstawaj z pustymi rękami." /przysłowie japońskie/ |
|
|
|
|
Flandria
Uzależniony od netu DDA (Dzielna, Dobra, Aktywna)
Pomogła: 69 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 3233
|
Wysłany: Śro 30 Wrz, 2009 20:23
|
|
|
Kruszyna26 napisał/a: | Chce mi się palić........................ iść zapalić czy nie o to jest pytanie??? |
jak to było ?
palenie powoduje raka i choroby serca
wybór należy do Ciebie |
|
|
|
|
Kruszyna26
Towarzyski Kruszyna26
|
Wysłany: Śro 30 Wrz, 2009 20:27
|
|
|
od południa hahaha |
[ Oscar Widle ] |
|
|
|
|
Klara
|
Wysłany: Śro 30 Wrz, 2009 20:31
|
|
|
Kruszyna26 napisał/a: | od południa hahaha |
To powiedz sobie, że jak tak długo wytrzymałaś, to już dziś nie zapalisz.
Jutro mów sobie to samo, i tak dalej.
Zobaczysz jak Twój mąż na to zareaguje. Czy będzie szukał dalszych pretekstów, czy to że nie palisz sprawi, że on na przykład zmieni zachowanie, w co osobiście wątpię, lecz chciałabym się mylić. |
|
|
|
|
krzysiek
Małomówny kshysiek222
|
Wysłany: Śro 30 Wrz, 2009 20:50
|
|
|
Hej palenie jest dosyć głupie zrozumiałem to po wielu latach palenia ... jeśli będziesz nadal paliła to rób to dobrze, no pal świadomie, zastanawiaj się nad każdym wchłanianym kłębem smierdzącego dymu... najlepiej patrz w lustro, patrząc na siebie palącą zobaczysz czy palisz należycie czy wdech jest wystarczająco głęboki by te kilka tysięcy szkodliwych substancji dotarło do każdego zakątka Twojego organizmu i czy aby nie palisz zbyt płytko i nie tracisz przez swoje niechlujstwo w paleniu nazbyt dużo kasy... tyle by było sarkazmu .. paleniem tłumiłem emocje.. teraz trochę mniej... ale jeszcze czasem palę na sucho.. |
|
|
|
|
Kruszyna26
Towarzyski Kruszyna26
|
Wysłany: Śro 30 Wrz, 2009 22:00
|
|
|
Widzisz nigdy o tym w ten sposób nie pomyślałam
Mondre słowa. |
[ Oscar Widle ] |
|
|
|
|
Kruszyna26
Towarzyski Kruszyna26
|
Wysłany: Śro 30 Wrz, 2009 22:06
|
|
|
Dobra zmykam spaciulki.
Dobrej nocki Wszystkim |
[ Oscar Widle ] |
|
|
|
|
Kruszyna26
Towarzyski Kruszyna26
|
Wysłany: Czw 01 Paź, 2009 21:14
|
|
|
Szczera rozmowa to jak lekarstewko... |
[ Oscar Widle ] |
|
|
|
|
|