Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Skąd się bierze strach....
Autor Wiadomość
figofago 
(banita)

Wysłany: Czw 17 Lip, 2014 18:07   

Dzieki Szymek za motywacyjny filmik. Duzo tez dalo mi do myslenia, ze jak moge sie pozbyc strachu, jak przeciez jestem do niego przywiazany. Na razie tego nie rozumiem jeszcze, ale to chyba tak jest, ze ja lubie sie bac bo to mi cos daje. Tylko co i czemu? Tego nie wiem. Eremita, fakt, ze strach wygasa, jesli nie ma skutkow, tylko, ze są.
Otoz ja mam takiego pecha w zyciu, a moze wlasnie przez strach mam pecha. Chyba tak. Ale po krotce to mialem robote. Zarabialem kolo 2 tysiakow. Ciezka robota. Dziennie 10 ton przerzycalem. No i tak naprawde z tych 2 tysiakow to ja marnie strasznie zylem. Ja mam niestety tozsamosc ofiary losu i nie potrafie sie odnalezc w realiach zycia. Zawsze jestem tym ostatnim. Terapia mnie chyba troszke nauczyla pokory, nie jestem juz zly, ze taki jestem jaki jestem, ale life is brutal, trza jakos zyc a ja se w ogole nie radze z niczym. No ale do odwaznych swiat nalezy, wiec ta robote postanowilem zmienic. Mialem nagrana robote, wszystko spoko, jestes fajny i robotny wiec zapraszamy, hehe. Robota blizej domu o 30 kilosow wiec spoko. No wiec zwolnilem sie i chetnie pomaszerowalem do nowej roboty. Nawet ciuchy i szafke dostalem. Tylko male ale zaszlo, bo otoz jestem krotkowidzem, mam duza wade - 10 dioptri, ale w soczewkach chodze juz 15 lat wiec nie widac, no ale na badaniach mi lekarka napisala, ze moge dziwgac maks 7 kilo. No i robota poszla sie..... Kuzwa mac, to w tamtej robocie 7 lat robilem i badania przechodzilem, a mowie, ze 10 ton dziennie dzwigalem lekko, w domu tez tyram okropnie bo sytuacje tez mam dosc patową, ide robic w lesie to mlota biore ze soba co 10 kilo wazy. A ja 7 kilo moge podniesc. Hehe
No i tu zaczal sie moj strach, tzn on byl zawsze ze mna zwiazany. ZAWSZE. Ale dzis nie opuszcza mnie na sekunde. Dzis nie pozwala mi zyc. Nie pozwala spac, nie pozwala dzialac. Paralizuje mnie tak, ze ja udaje leniwego przyglupa co mu sie nic nie chce, bo sie boje. Boje sie poszukac roboty, zadzwonic, ogarnąc cos. To jest dla mnie szok straszny. Ja sie tak boje, ze powiem wam szczerze, choc czesto mialem mysli samobojcze, tak teraz juz kurde szukam w necie jak bezbolesnie i najlatwiej sie zabic. To mnie przeraza, az sam sie tego boje. Moich mysli. Boje sie, ze bede zmuszony sie zabic. A bardzo chce zyc. Ja bardzo chce zyc, ale cierpienie mnie wali na ziemie. I nie wiem co robic. Nie wiem. Bo jestem z tym calkowicie sam

Aha, dywagacje o psyhiatrze, fajnie
Ja w moim zyciu bylem 5 razy u psyhiatry, nie raz z polecen terapeutow
Zawsze sie odbijalem od klamki, ale moze to wlasciwe? Wiecie, lekarz zawsze mi mowil, ze on nie jest od tego by poprawiac komus nastroj tylko od leczenia, a wg niego ja nie wykazuje rzadnej choroby psychicznej, ze ja jestem zdrowy. Mowil, ze moj stan jest calkowicie racjonalny do jakosci mojego zycia. Ba, jakbym sie czul fajnie w mojej sytuacji to by zapisal leki, ale jak moge sie czuc dobrze jak moje zycie to dno?
Ostatnio zmieniony przez figofago Czw 17 Lip, 2014 18:11, w całości zmieniany 1 raz  

yuraa 
Moderator

Wysłany: Czw 17 Lip, 2014 20:58   

figofago napisał/a:
Tylko male ale zaszlo, bo otoz jestem krotkowidzem, mam duza wade - 10 dioptri, ale w soczewkach chodze juz 15 lat wiec nie widac, no ale na badaniach mi lekarka napisala, ze moge dziwgac maks 7 kilo. No i robota poszla sie.....

a tu tekst z innego forum
Cytat:
Pomyslalem zmienic robote, wiec znalazlem dobra robote, blizej domu. Wszystko szlo dobrze, mieli mnie zatrdudnic. Tylko pieprzona okulistka napisala ze moge podnosic maks 10 kilogramow. No i robota poszla sie *j****.........c.

i co z Tobą Kuba-Plusio zrobić ?

Jras4 
Docent

Wysłany: Czw 17 Lip, 2014 21:29   

no ale tam ..może podnosić 7 kilo a tu 10 kilo to chyba coś znaczy ? a tak wogule to co ma wzrok do podnoszenia >?

figofago 
(banita)

Wysłany: Czw 17 Lip, 2014 21:46   

no za pewne mnie wy..........e za to ze jestem. Zawsze tak jest Czy sie pojawie na terapi, to mam wypad, na AA jak przemowie o moich sprawach to w d.....e to maja. W d....e i nie chce urazac nikogo. Ale ja yura umieram, ja umieram i chwytam sie wszystkiego by dalej zyc. Bo chce zyc. Dam se zyly podciac, ze wywalicie mnie z forum jak zwykle, bo jestem inny, bo mi wcale nie jest dobrze, wg waszych nakazaź. Bo Jonesy konfident mnie podwali, sam Yuraa pewnie wiesz jak to jest byc tak sam na dnie i bez nikgo. Zupelnie bez nikgo. Taka cisze czujesz. Ze jestes sam, ze umierasz, a nie ma nikogo. Ze chcesz pomocy, ale zaden ci jej nie da, ze zycie jest brutalne, pomoga ci, ale droga cena. ZA droga cena dla mnie. I dobrze yuraa to wiesz i pewnie inni. Ta cene mogli se zaplacic endriu i Jonesy i pewnie wielu, ale ja nie moge tej ceny zaplacic. A zreszta dobrze to rozumiesz a czemu mnie pod.............es? wytlumaczysz mi. NIe musisz tu. Ja mam maila, jakubstoklosa28@gmail.com.
Czemu to zrobiles, dla mojej smierci? Myslisz, ze ja sie bawie, myslisz ze to zabawa? Juraa ja placze, nawet nie rozumiesz moich lez, ale ja placze bo ja nie moge dluzej juz zyc. Ja chce zyc, uwielbiam zycie, ale cierpienie jest za srogie. Nauczylo mnie ze jestem nikim, ale tez nauczylo mnie czuc wiatr. Zapach wiatru. Nie ludze sie, podpi..........................z mnie albo ty, albo ten gamon Jo,..........y, pojdziecie na kleczkach do administatorki by cos uzyskac. Pojdziecie. Yuraa nie jestes glupi. Wiesz, ze tak bedzie i nie mowie o tobie, ale pojda innni na kleczkach by powiedziec plusio zas jest na forum. Pozdrawiam Was, moze i ostatni raz. Niestety a w sumie moze i na szczescie. Dzis zginelo pewniie z 500 tys ludzi a mowi sie o tych co umarli w katastrofie boeinga, JA moze tez umre i bedzie spokoj.

endriu 
(banita)

Wysłany: Czw 17 Lip, 2014 21:50   

pozdrawiam Plusio, wierzę w Ciebie, weź się za siebie wreszcie, idź na terapię :)

Mar123 
Małomówny
Nie liczę godzin i lat...

Wysłany: Czw 17 Lip, 2014 21:55   

Ciągle Kuba szukasz pomocy na forum, a czy szukasz jej w realu? Dla mnie forum jest tylko dodatkiem, ważnym, ale nie aż tak, żeby tylko na tym poprzestać

szymon 
Uzależniony od netu

Wysłany: Czw 17 Lip, 2014 22:04   

figofago napisał/a:
Na razie tego nie rozumiem jeszcze

zrozumie kolega gdy:
- nie bedziesz miał już siły narzekać
- na wszystkie Twoje pytania, nikt nie potrafi odpowiedzieć (nie słyszysz tego)
- tak Cie rozwali od środka, że sam zechcesz łaskawie naprawiać i powracać do prawdziwego JA

PS
jesteś blisko, jeszcze troszeczkę :)

yuraa 
Moderator

Wysłany: Czw 17 Lip, 2014 22:15   

ja Cię *p**** ? ja lubie jasne i klarowne sytuacje.
uważasz że to uczciwe ?
wchodzisz tu i udajesz kogos innego. po co ?
po co marnujesz energię na wymyslanie nowych nicków. zrób cos dla swojej trzeźwosci w realu. piszesz że płaczesz a ja mam wątpliwości cy to trzeźwe łzy.
pamiętasz ile razy pisałeś tutaj o tym że na zły nastrój dobrze jest zajarać zioło.
na pw do ludzi swieżych pisałeś.
dzisiaj też się najarałeś ?

figofago 
(banita)

Wysłany: Czw 17 Lip, 2014 22:22   

Szymon ty jestes madry gosc, ja cie pozdrawiam serdecznie i dziekuje. Endriu tez jest facet z jajami jak czytam forum to wali wszystkich na zero, a doprawdy dzownice tylko co wyjda na powierzchie mu ujadaja. Cieszy mnie to znacznie.
Ja szukalem pomocy w realu, terapia 6 miesiecy, potem mnie wy...............i bo w sumie nie wiem czemu, Cos niby im sie wydawalo ze pije. Ja abttynentem bylem 10 miesiecy, ale co ich to k..............a obchodzi. W sumie to moje zycie nie ich. Na aa chadzalem z 15 racy, ale po tym 15 sie odezwalem i zaluje, bo mni olalli. Ja mialem powazny problem jak dla mnie i chcialem go omowic, ale...... szkoda gadac, Coz mieszkam w miescinie co jeden aa jest.
A psycholozke mialem tez fajna, co powiedziala, ze jak jestem alkoholikiem to mam wypad od niej. Ode mnie sa terapeuci. Ci co mnie skierowiali na psyhiatre, co lekow nie przyznal bo jestem zdrowy choc co wieczor przymierzam krawat i do psychologa co wg niiej dla aluksow miejsce jest w terapii. Czyli jestem sam w zyciu ledwo zyjac, czytajac ze juz polkniecie 20 imbupromow moze towarzyszyc smierc, albo choc bolesne i nie przyjemne wsrzykniecie se powietrza w zyly

figofago 
(banita)

Wysłany: Czw 17 Lip, 2014 22:35   

Nie panie jurra, nie bralem dragow od chyba pazdziernika 2012, a moze listopada, nie wiem kiedy zaczalem terapie. Na pw do nikogo na pewno nie pisalem, nie wiem o czym mowisz panie juraa. Ja nie udaje nikogo innego, tylko wiem jakie sa zasady na tym portalu. Tzn wg mnie to sa komunistyczne zasady, ale ja podpisujac regulamin zoobowiazuje sie je przestrzegac. I nie raz i nie 10 razy przepraszalem za moje bledy. Mialem duzy problem ze zloscią, Naszczescie mi to przeszlo. I yuraa czy mnie zbanujesz, choc na 98 proc tak bedzie, bo na tym forum macie nawet agentow, to i ja i tak bede zdychal, przeca mi sie nie polepszy. Moja nadzieja jest w tym, ze forumowicze jakos mnie wesprza, dadza rade, powiedza co robic, ja wiesz juraa o wladzy to mam kloaczne zdanie, ze tak powiem, wiec nie spodziewam sie od Was niczego wiecej jak od dania kolejnego, pewnie z 20 bana i napisaniu na fourm po raz ktorys tam, ze Plusio to debil i pije. Mi na terapi co miesiac gadali ze pije i kazali robic platne testy na obecnoasc narkotykow. JA 10 miesiecy bylem trzezwy i nikomu nie musze nic udowadnac. Ale dla Was i tak to nie wazne. Bo po co? Smiiejmy sie, jest zabawa, jest super, ten kto umiera to nie od nas, to nas nie dotyczy, my chcielismy dobrze,
Pozdrawiam z szacunkiem

Aha i Ps, panie szanowny yuraa jak moze pan wie, to ja szanuje kazdego z forum, z innych takze, a przyznam sie ze mialem ogomne problemy ze zloscia, za co wszystkich przepraszam. Wybaczcie prosze za pozwy, za wyzwiska, za wszsytko
I ja sie panie juraa nie chce podlizywac, ja przezylem i mam pokore, ale reszta juz nie ode mnie zalezy. Przyjdzie wiedzma i mnie odsczeli dobrze o tym wiesz jureki i moze co madrzejsi od nas samych. Przyjdzie. Bo co to dla niej jeden mniej,jeden wiecej. Dla niej to nic zupelnie, ma sowje zycie, zapewne fajne. CO ja obchodzi to ze ktos sie pojdzie wieszac? Plusio sie nie powiesi, umrze w bardzej przzyjaznej formie, ale wy i tak nigdy sie o tym nie dowiecie. Nigdy. Bo kogo w koncu obchodzi plusio? No jura powiedz szczerze? Kogo ja naprawde obchodze? Umre, a Jonesy sie bedzie chwaili ze zlapal zajaca.
Ostatnio zmieniony przez figofago Czw 17 Lip, 2014 22:46, w całości zmieniany 1 raz  

pterodaktyll 
Moderator
.....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....

Wysłany: Czw 17 Lip, 2014 22:46   

Ma to jakiś sens co piszesz Figo...............

szymon 
Uzależniony od netu

Wysłany: Czw 17 Lip, 2014 22:51   

figofago napisał/a:
JA 10 miesiecy bylem trzezwy i nikomu nie musze nic udowadnac.

kolego, jak żeś mnie tak polubił... to ja byłem trzeźwy raz 3 miesiące
no i co? i g***o!
nie opowiadam Ci tego, bo szkoda mojego i Twojego czasu, nie o to

co bys chciał, co Ty chcesz, łer is de problem?

konkrety podawaj a nie wypisuj 20 zdań z których nic nie wynika

figofago 
(banita)

Wysłany: Czw 17 Lip, 2014 22:55   

A za nim mnie esbecja i ludzie co czymaja wladze zbanuja to panie juraa, ja znam pana nie tylko z tego forum i zycze panu jak najlepiej. W sumie to pan to taki niezly cwaniak, ale w realu to sie bardzo chwali. Po zas tym Endriuu pozdrawiam cie i ciesze sie, ze tak walisz frajeom prosto w ryj, Ja uwielbiam twoje wpisy i zlosc glupoli co ci zazdroszczą. W sumie nie maja czego, ale najgorsze, ze sami tego nie rozumieją. W sumie wszystkich pozdrawiam oprocz agentow co donoszą, bo to sa ludzie najmniejszej miary, ale co tam, ich pewnie zaprosi ktos do kradziezy drzewa z lasu, a oni myslac, ze robia cos dobrego dadza sie nabrac. Spacery w lesie zawsze zdrowe
Ostatnio zmieniony przez figofago Czw 17 Lip, 2014 22:58, w całości zmieniany 1 raz  

figofago 
(banita)

Wysłany: Czw 17 Lip, 2014 23:23   

Szymon, bracie, tu agenci wszem i wobec, piszmy na pw jakby co. Wiesz, zając wyskoczy i bedzie haja, a ktos glupi da sie nabrac i go odsczeli, demaskujac swoją przynależnosc. My w koncu nie od nich

Wiedźma 
Administrator

Pomogła: 193 razy
Wysłany: Pią 18 Lip, 2014 06:03   

figofago napisał/a:
Przyjdzie wiedzma i mnie odsczeli dobrze o tym wiesz jureki i moze co madrzejsi od nas samych. Przyjdzie. Bo co to dla niej jeden mniej,jeden wiecej. Dla niej to nic zupelnie, ma sowje zycie, zapewne fajne. CO ja obchodzi to ze ktos sie pojdzie wieszac? Plusio sie nie powiesi, umrze w bardzej przzyjaznej formie, ale wy i tak nigdy sie o tym nie dowiecie. Nigdy. Bo kogo w koncu obchodzi plusio?

Bądź łaskaw nie manipulować moim poczuciem winy, bo mnie takie pijackie zabiegi nie ruszają.
Może raczej zastanów się nad powodem tych swoich kilkudziesięciu banów na tym forum,
oraz dlaczego nieustannie wyrzucają Cię zewsząd?
Myślisz, że ciągle trafiasz w nieprzyjazne dla Ciebie miejsca pełne plusiofobów?
A może to Twoje zachowanie powoduje, że ludzie nie chcą przebywać z Tobą?
Chcesz, żeby traktowano Cię inaczej, żeby Cię nie wywalano gdziekolwiek się pojawisz -
zamiast utyskiwać na "władzę" - zmień swoje zachowanie, przestań obrażać, oszukiwać...
Tak uwielbiasz Endriu, to weź może z niego przykład - on właśnie niedawno ładnie przeprosił
za swoje wcześniejsze zachowania i poprosił o cofnięcie bana, wiedziałeś o tym?
I jak widzisz - jest z nami znowu, warunkowo i chyba jednak się stara tu utrzymać.

Odpowiedz do tematu