Jestem wdzięczny |
Autor |
Wiadomość |
Conradus78
Towarzyski Conradus78
Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 31 Lip 2010 Posty: 180 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: Wto 28 Gru, 2010 16:03
|
|
|
Dziękuję Ci JaKaJA. Co prawda rocznicę miałem w listopadzie, ale radość jest zawsze. Kolejnym powodem do wdzięczności są moje minione święta, które spędziłem z rodzicami w na prawdę pięknej, ciepłej i serdecznej atmosferze. To takich świąt również trzeba było czasu, a stąd, że ten czas nadchodzi z każdym kolejnym dniem, to też jest powód do wdzięczności. Tak więc dziś jestem wdzięczny moim rodzicom, a za chwilkę jadę na mityng, na grupę, na której nie byłem od wakacji. Wreszcie mam wolny wtorek, żeby tam pojechać. |
_________________ Ja, tu i teraz |
|
|
|
|
JaKaJA
Trajkotka Niespodzianka!-ja czuję!! ;)
Pomogła: 53 razy Wiek: 46 Dołączyła: 18 Wrz 2010 Posty: 1650 Skąd: Moje miasto
|
Wysłany: Śro 05 Sty, 2011 14:40
|
|
|
Jestem wdzięczna za to,że potrafię wierzyć w SW. |
_________________ Cała jestem z miłości |
|
|
|
|
Conradus78
Towarzyski Conradus78
|
Wysłany: Sob 08 Sty, 2011 22:20
|
|
|
Jakkolwiek będąc wdzięczy wspólnocie AA za to, że mogę zdrowieć i póki co w miarę mi się to udaje, czasem zdarza się tak, że mam bardzo mieszane uczucia. Nie chodzi tu absolutnie o mityngi. Byłem dzisiaj na spotkaniu Intergrupy i mam odczucia, którymi w pewien sposób chcę się podzielić. Oczywiście nie jest to moja pierwsza Intergrupa i jakby nie było wiem na czym te spotkania polegają, jednak dziś w sposób szczególny nie mogę się oprzeć wrażeniu, że coś w którymś momencie jest tutaj nie tak.
Z jednej strony mówimy w dobru wspólnym, a ja nie mogę się oprzeć wrażeniu, że owo dobro realizuje się w sposób niezwykle partykularny i ogranicza do dobra tego, kto lepiej potrafi manipulować i podporządkowywać sobie innych. Mówimy o tym, że nie ma autorytetów, a nie mogę się oprzeć wrażeniu, że zdarzają się służebni, którzy swoją służbę wykorzystuję do autorytetyzowania swojego postępowania. Mówimy o unikaniu własnych ambicji, a nie mogę się oprzeć wrażeniu, że to właśnie ambicje tak często służą to przeforsowania 'mojszej prawdy'. Mówimy o trosce o ciepiącego alkoholika, a przede wszystkim nowicjusza, a nie mogę się oprzeć wrażeniu, że ważny jest papier i decyzje, a nie człowiek. Mówimy o tym, byśmy nie byli organizacją, a nie mogę się oprzeć wrażeniu, że mylimy służbę z karierowiczostwem, a głębię służb z drabiną kariery.
Sporo tych wrażeń i pewnie jeszcze kilka na dokładkę. Oczywiście nie próbuję w jakikolwiek sposób deprecjonować roli wspólnoty, jaką odgrywa ona w moim życiu. Wspólnota jest i najprawdopodobniej będzie dla mnie bardzo ważna, a ja nie planuję wycofać się ani z uczestnictwa ani ze służby. Rzecz jednak w tym, że sprawy, które mnie w pewien sposób frasują, niepokoją, martwią, czy wywołują takie, a nie inne wrażenia gdzieś muszę uzewnętrznić i choć bez wątpienia zrobię to we wspólnocie, to jednak tutaj, tak na gorąco, chcę się podzielić tym co przemyśliwam i odczuwam.
Oczywiście nie oczekuję ani porad ani wskazówek. Nie oczekuję informacji zwrotnych, a już na pewno nie komentarzy odnośnie wspólnoty, bo jaka wspólnota jest, o tym wiem. Jeżeli jednak ktoś chciałby się odnieść do mojego sposobu postrzegania, do mojego sposobu przeżywania, czy do mojej osobowości, wtedy będę wdzięczny za każde skierowane do mnie słowo. |
|
|
|
|
aazazello
Gaduła
|
Wysłany: Sob 08 Sty, 2011 22:32
|
|
|
Conradus78 napisał/a: | nie oczekuję ani porad ani wskazówek. Nie oczekuję informacji zwrotnych, a już na pewno nie komentarzy odnośnie wspólnoty, bo jaka wspólnota jest, o tym wiem. Jeżeli jednak ktoś chciałby się odnieść do mojego sposobu postrzegania, do mojego sposobu przeżywania, czy do mojej osobowości |
Nie potrafię rozgraniczyć w jasny i oczywisty sposób zastrzeżeń i pozwoleń, dlatego przepraszam, ale nie mogę się podzielić |
|
|
|
|
jolkajolka
Trajkotka
Pomogła: 8 razy Wiek: 59 Dołączyła: 07 Sie 2009 Posty: 1388 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Nie 09 Sty, 2011 19:14
|
|
|
To,co piszesz,Conradus, dało mi nieco do myślenia. Nie będę się jednak wypowiadać,bo nie chodzę na mityngi,nie mówiąc o udzielaniu się w AA. |
_________________ "Potykając się można zajść daleko;nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." Goethe |
|
|
|
|
rybenka1
Uzależniony od netu
Pomogła: 92 razy Dołączyła: 19 Wrz 2010 Posty: 3751
|
Wysłany: Nie 09 Sty, 2011 22:59
|
|
|
Własciwie to co piszesz sporo w tym racji ,dało mi to troche do myslenia. |
|
|
|
|
Tomoe
(banita)
Pomogła: 106 razy Dołączyła: 01 Cze 2009 Posty: 4791 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Pon 10 Sty, 2011 15:09
|
|
|
Conradus78 napisał/a: | Jeżeli jednak ktoś chciałby się odnieść do mojego sposobu postrzegania, do mojego sposobu przeżywania, czy do mojej osobowości, wtedy będę wdzięczny za każde skierowane do mnie słowo. |
Twój sposób postrzegania jest analityczny i krytyczny (co nie jest przyganą lecz pochwałą), twój sposób przeżywania jest autentyczny, a twoja osobowość jest prawdziwa.
Buziaki: |
|
|
|
|
Conradus78
Towarzyski Conradus78
|
Wysłany: Wto 05 Sie, 2014 00:14
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich po dłuuugim niewidzeniu. Sporo nowego u mnie, ożeniłem się, dochowałem się córeczki i w ogóle jestem szczęśliwy, no i oczywiście nie piję. Pozdrawiam wszystkich dawnych i nowych znajomych bardzo serdecznie. |
|
|
|
|
Borus
Trajkotka uzależniony
Pomógł: 35 razy Wiek: 66 Dołączył: 03 Wrz 2009 Posty: 1843 Skąd: wielkopolskie
|
Wysłany: Wto 05 Sie, 2014 05:25
|
|
|
|
_________________ zostało mi podarowane drugie życie... |
|
|
|
|
Wiedźma
Administrator
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 04 Paź 2008 Posty: 9686
|
Wysłany: Wto 05 Sie, 2014 06:57
|
|
|
Miło czytać takie wieści Gratuluję, Conradusie |
_________________ Anioły dlatego latają, że lekce sobie ważą...
Co Wiedźma robi po godzinach |
|
|
|
|
smokooka
Uzależniony od netu
Pomogła: 100 razy Wiek: 52 Dołączyła: 22 Lut 2012 Posty: 4059
|
Wysłany: Wto 05 Sie, 2014 07:00
|
|
|
Super! Gratuluję! |
_________________ Nie mąć tego co przejrzyste. (by Kami)
ka |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Wto 05 Sie, 2014 07:37
|
|
|
Conradus78 napisał/a: | ożeniłem się, dochowałem się córeczki i w ogóle jestem szczęśliwy, no i oczywiście nie piję. |
dobrze się spisałeś |
|
|
|
|
esaneta
Moderator
Pomogła: 94 razy Wiek: 52 Dołączyła: 12 Lip 2011 Posty: 3397
|
Wysłany: Wto 05 Sie, 2014 07:53
|
|
|
Jak miło się czyta takie wieści z rana |
_________________ I Love gołąbki Klarci.
|
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Wto 05 Sie, 2014 08:42
|
|
|
super, gratuluję |
|
|
|
Jacek
Uzależniony od Dekadencji ...jestem alkoholikiem...
Pomógł: 133 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 7326 Skąd: Pyrlandia
|
Wysłany: Wto 05 Sie, 2014 09:45
|
|
|
super |
_________________ "Boże pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.."
... (Janusz L Wiśniewski )
|
|
|
|
|
|