Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki internet?
Autor Wiadomość
margo 
Trajkotka

Pomogła: 32 razy
Wysłany: Nie 31 Sie, 2014 18:29   Jaki internet?

Otóż wyprowadzam się i w nowym mieszkaniu nie ma internetu...
jestem w temacie internetowym absolutnie zielona, nie ogarniam niczego... i nie wiem co najlepiej. Nie potrzebuję mega szybkiego łącza, w domu z internetu będę korzystać wieczorami i weekendami - byle bym mogła na forum wejść i czasem jakiejś muzyki posłuchać :skromny: ale wiem co wybrać, nie znam się na tym.
Pomocy!? :?

(to smutne, nie myślałam, że znajdę jakąś tematykę, w której jestem aż tak ciemna :P )

wampirkowa 
(konto nieaktywne)

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Nie 31 Sie, 2014 18:37   

fajnie możesz się czegoś nauczyć, nie uważam to za smutne, a bardziej radosne.

margo 
Trajkotka

Wysłany: Nie 31 Sie, 2014 18:39   

Biorąc pod uwagę fakt, że pracowałam kiedyś na infolinii firmy Netia... :wysmiewacz: ale infolinia była finansowa i zajmowałam się tym, że ludzie nie płacili rachunków, a nie działem technicznym :roll: ale mimo wszystko... :shock:

OSSA 
Upierdliwiec

Pomogła: 29 razy
Wysłany: Nie 31 Sie, 2014 18:41   

Margo, ja ma mam telefon w plusie , ostatnio wydzwaniali , że mają jakąś promocje druga usługa za 1/2 ceny ( net) nie znam szczegółów, bo nie byłam zainteresowana oferta. Chcę się przenieść do innej sieci po zakończeniu umowy. Jak będziesz miała czas idź do jakiejś galerii tam są punkty obsługi wszystkich operatorów i popytaj wybierzesz
tą która jest dla ciebie najkorzystniejsza, wówczas nawet jak zmienisz mieszkanie nie będziesz miała problemu z netem.

BARBARA 
Gaduła
Nieśmiała

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Nie 31 Sie, 2014 18:44   

Ossa ma rację zapytaj w plusie o LTE

margo 
Trajkotka

Wysłany: Nie 31 Sie, 2014 18:46   

Brat mi coś przed chwilą wspomniał o jakimś aero2
http://www.aero2.pl/
ma to ktoś? wie ktoś co to?

OSSA 
Upierdliwiec

Wysłany: Nie 31 Sie, 2014 18:50   

BARBARA napisał/a:
o LTE

Teraz większość operatorów ma w swojej ofercie internet w technologii LTE, oferta często się różni , bo są promocje dla nowych klientów, przedłużających umowę, dokupujących usługi itd. a jeszcze są specjalne zniżki dla studentów. Najlepiej zapytać u kilku.
Ostatnio zmieniony przez OSSA Nie 31 Sie, 2014 18:54, w całości zmieniany 1 raz  

zołza 
Upierdliwiec
Zołza

Pomogła: 62 razy
Wysłany: Nie 31 Sie, 2014 18:53   

AERO 2 to bezplatny dostep do internetu bez limitu danych . Musisz wypełnic tylko wniosek na stronie i wpłacić 20 złotych na karte SIM. Haczyk jest taki , że aero ma słaby zasięg ( przynajmniej u nas) i czasami po prostu nie działa ;)

OSSA 
Upierdliwiec

Wysłany: Nie 31 Sie, 2014 18:57   

zołza napisał/a:
AERO 2 to bezplatny dostep do internetu bez limitu danych . Musisz wypełnic tylko wniosek na stronie i wpłacić 20 złotych na karte SIM. Haczyk jest taki , że aero ma słaby zasięg ( przynajmniej u nas) i czasami po prostu nie działa ;)

Mój kolega też to mówił, dlatego zrezygnował z AERO2 :bezradny:

margo 
Trajkotka

Wysłany: Nie 31 Sie, 2014 18:59   

20 złotych to nie majątek, można spróbować - na mapie niby pokazuje, że w tamtych okolicach zasięg jest :mysli:

Whiplash 
Admin Techniczny

Wysłany: Nie 31 Sie, 2014 19:23   

No i na aero nie liczyłbym na youtube. Ja mam, korzystam ale jest za wolny do zbyt wielu zadań. Strony bez multimediów - ok, filmy - to już raczej nie.

zorientuj się czy w okolicy nie ma jakiegoś dostawcy netu drogą radiową, to często dobra alternatywa dla mobilnego (szczególnie jeśli nie jest Ci potrzebny mobilny a stacjonarny).

Ponadto słyszałem, ze w PLAYu teraz LTE jest bez limitu danych, w takiej sytuacji pewnie decydowałbym się na Play... no, chyba, że masz szansę mieć np. kablówkę... to pewnie bym się nie zastanawiał. Kablówki najczęściej mają najlepszą ofertę

Szczęście nie jest celem... Jest środkiem transportu.

margo 
Trajkotka

Wysłany: Nie 31 Sie, 2014 19:37   

Jeśli by była tam opcja kablówki, to pewnie i koleżanka też by miała kablówkę. Ale zastanawiam się właśnie pomiędzy playem a aero. Znalazłam, że jest coś takiego jak play na kartę bez limitów - nie płaci się abonamentu, tylko się doładowuje :mysli:

Klara 
Uzależniony od Dekadencji

Pomogła: 264 razy
Wysłany: Nie 31 Sie, 2014 19:41   

Pisałam Ci w "Piwnicy", ale przeniosłaś się tutaj i chyba nie zauważyłaś, więc powtórzę.
Gdy byłam w szpitalu, miałam kartę z Orange'u. Wykupiłam za 50 zł, bo nie wiedziałam na jak długo wystarczy. Korzystałam z netu w każdej wolnej chwili i do końca (3 tygodnie) nie miałam żadnego komunikatu o wyczerpaniu się limitu, przypuszczam więc, że tańsza karta na miesiąc też mogłaby wystarczyć.

margo 
Trajkotka

Wysłany: Nie 31 Sie, 2014 19:43   

Klara, ok, sprawdzę też to Orange, choć w sumie widziałam też w playu coś za 30zł... sprawdzę sprawdzę... najwyżej będę korzystać z internetu tylko w pracy i na uczelni :roll:

OSSA 
Upierdliwiec

Wysłany: Nie 31 Sie, 2014 19:49   

margo napisał/a:
Jeśli by była tam opcja kablówki,

Moim zdaniem jest, ale pewnie koleżanka nie chce ponosić dodatkowych kosztów, skoro nie korzysta z TV , najczęściej kablówki oferują dwupaki , TV + net, to koszt około 50-70 zł miesięcznie w zależności od opcji kanałów i szybkości neta.
Do tego jakieś koszty instalacji, routera, często umowę musi podpisać właściciel mieszkania , a ten nie jest zainteresowany, by ponosić dodatkowe opłaty, a jeśli już koszty przerzuci na wynajmującego.
Ostatnio zmieniony przez OSSA Nie 31 Sie, 2014 19:53, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu