Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdy nie szaleje czuję, że nie jestem sobą.
Autor Wiadomość
Masakra 
Trajkotka
O jedna impreze za duzo

Wysłany: Śro 09 Kwi, 2014 09:52   

Dokladnie tak samo mialem Feniks, identycznie:) Podpowiem Ci, ze jest to ten etap kiedy w jakikolwiek sposob jest jeszcze wesolo. W pewnym okresie tez przestalem juz sobie obiecywac i odmawiac, bo ile razy mozna sie budzic w niedziele po kolejnej obietnicy nie picia na kacu :D Kaca z reszta tez polubilem. Nawet te 2-3 dniowe sobie wytlumaczylem, ze lubie zamulac bo i tak jestem flegmatykiem. Z czasem wiec przestalem sobie nawet juz obiecywac nam oralniaku, ze juz sie nie napije bo wiedzialem, ze za chwile znow sie uwale. Jednoczesnie szkoda mi Ciebie bo wiem doskonale co bedzie za chwile...
No nic, zagladaj do nas i niech Twoj aniol stroz ma Cie w opiece...

Malgosia32 
Gaduła
Malgosia32

Wysłany: Śro 09 Kwi, 2014 20:54   

Feniks93 napisał/a:
Gdy nie szaleje czuję, że nie jestem sobą. Wtedy, gdy miałam 'kryzys' myśli zaczęły tworzyć przeplatankę, ciało wykonywało niespokojne ruchy, bo zostałam w piątek wieczorem w domu. Wszystko mnie nużyło. Szukałam jakiegoś dobrego filmu, ale przez lata prokrastynacji i wszelkiego rodzaju używek, nie mam już w czym wybierać. I znowu myśli na dobranoc + ekscytacja, bo nazajutrz będzie się coś działo. Wyszłam spotkać się ze znajomymi, w końcu mieli czas. Oni od razu nastawiali się na szatańskie balety. Moje postanowienie pod wpływem tych ludzi oddalało się. Pewna osoba zapytała mnie jak bardzo jestem nietrzeźwa i jak się bawię. Odpowiedziałam, że nic nie piłam i że w porządku... Wszędzie piwo, kielony, związki, miłostki. Później kolejna osoba dziwiła się czemu nie pije, przecież każdy musi sobie odreagować. Raz na miesiąc chociaż. ' Daj spokój, przesadzasz, jeśli Ty masz problem to co niby jest ze mną' Zaczęłam od piwa. Zażyłam specyfik. Bawiłam się do rana, tańczyłam do najlepszej muzyki. Gdy się obudziłam powiedziałam ' AHA ' i w sumie nie czułam nic oprócz kaca. Ani nie było mi wesoło, ani wstyd. Pustka, nie wiem.
Jest mi bliskie to co piszesz.Ja też piłam ,ćpałam narkotyki,leki i to właśnie wtedy nie byłam sobą.Byłam pod wpływem środków zmienających świadomość i robiłam takie rzeczy,których nie zrobiłabym normalnie.Teraz nie piję i nie ćpam i zaczynam być sobą.Tak naprawdę to teraz poznaję siebie.Osobę której tak naprawdę nie znam,ale zaczynam ją powoli poznawać.

Feniks93 
Małomówny

Wysłany: Czw 18 Wrz, 2014 23:58   

Boję się. Przełamałam się i pojechałam na 'wycieczkę'. Udawałam, że alko mnie w ogóle nie obchodzi i jest dodatkiem. Było odwrotnie, bez niego strach mnie zżera. Mam wrażenie, że jestem totalnie nieatrakcyjna jako osoba. Od jakiegoś czasu (dwóch lat?) unikam wyjazdów, gdzie są osoby, których mogę nie znać i mogą nie pić. Świeży start, a później wychodzi szydło z worka. Prześmiesznie jest. Jak jestem na trzeźwo gdzieś, to mam wrażenie, że jest nudno. Może ta druga osoba się ze mną nudzi, no tak bo ja bym to wolała się napić choćby piwka czy czegoś. Tak to muszę walczyć. Udawać, że jestem zainteresowana rozmową albo jak mi zależy na kontakcie z drugą osobą to uciekam. Nagle nie mam nic do powiedzenia, milczę. Zachowuje się inaczej i myślę, tylko, żeby się z tym kimś napić. Dziewczyna, żeby tak często i dużo piła? No dużo to już nie, bo ostatnio mało mi wystarcza. Zazwyczaj przebywam i piję w podobnych ilościach z tymi samymi osobami Też mają problem, niektórzy mówią o tym otwarcie, niektórzy tuszują. Tylko ja pragnę być prawdziwym człowiekiem. Nie mogę dalej tego nawarstwiać. Zapytałam się XYZ czy powinnam się zgłosić do jakiegoś specjalisty. 'weź nie przesadzaj, po prostu ogranicz jak się źle z tym czujesz' odpowiedział XYZ. Tylko, że XYZ też ma problem. Ograniczyć? Cały czas żyje w przekonaniu, że się da. W sumie mi się udawało. Później znowu boom. Przecież ja tylko szukam okazji na imprezę. Pyszne whisky.Taka nagroda po wiecznych wakacjach. Szklanka,lód,cola. Dumnie sączę. Dama...

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Naprawdę Was podziwiam.

Feniks93 
Małomówny

Wysłany: Pią 19 Wrz, 2014 00:05   

a napisałam z kacowego świata. Taka szczęśliwa cały czas latam, jest świetnie spełniam marzenia, chyba, wiem co chcę robić w życiu. Marzenia na wyciągnięcie ręki!!!!
Zapomniałam tylko o jednym. Bardziej ukryłam przed samą sobą niż zapomniałam.

Janioł 
Uzależniony od netu
Uśmiech to pół pocałunku

Wysłany: Pią 19 Wrz, 2014 00:07   

Feniks93 napisał/a:
W sumie mi się udawało. Później znowu boom.
w sumie to chyba nie
Feniks93 napisał/a:
Pyszne whisky.Taka nagroda po wiecznych wakacjach. Szklanka,lód,cola. Dumnie sączę. Dama...
długa i bolesna droga w dół jak się nie zgłosisz do specjalisty ,
Feniks93 napisał/a:
No dużo to już nie, bo ostatnio mało mi wystarcza.
zmiana tolerancji na alkohol jest jednym z sześciu objawów głownych alkoholizmu awięc najwyższy czas coś z tym zrobić

Janioł 
Uzależniony od netu
Uśmiech to pół pocałunku

Wysłany: Pią 19 Wrz, 2014 00:10   

Cytat:
a napisałam z kacowego świata
a na to jedynym sposobem jest poprzedniego dnia nie pić no chyba że ma się tzw. głoda alkoholowego

Guido 
Towarzyski

Wysłany: Pią 19 Wrz, 2014 07:51   

Cześć Feniksie, lubię Twoją prozę.
Zadałaś sobie kiedyś pytanie, czego tak naprawdę chcesz?

Feniks93 
Małomówny

Wysłany: Wto 23 Wrz, 2014 21:55   

Dziękuję.
Zadaję je sobie codziennie. Raz jestem pewna czego chcę, a raz nie. Od zawsze tak było. Zaczynałam coś robić, po czym to rzucałam i rozpoczynałam coś nowego. Nie jestem cierpliwa. Teraz wyznaczyłam sobie cele, ale jest mi strasznie trudno. Nie umiem się skupić. Nienawidzę samotności, choć tak jakby sama ją wybrałam. Zamykam się w swojej głowie i nikogo bliżej nie dopuszczam. Chyba, że po jakimś czasie. Chyba, że po kilku imprezach..Wstydzę się? Wstydzę się, że nie jestem tym ideałem jaki sobie stworzyłam. Dlatego na co dzień zajmuję się dążeniem do idealnej wersji siebie. Z czego tak naprawdę mało wychodzi. Dużo rozmyślam. Teraz siedzę w domu, łatwiej mi się ogarnąć jak się z nikim znajomym nie widuję. Inni myślą, że jestem szczęśliwa. Czyli ja po prostu udaję kogoś kim nie jestem? Czy jak to jest? Może ja wcale nie mam problemu z alko. Może gdzieś indziej tkwi problem. W każdym razie nie wyobrażam sobie całkowicie go odrzucić.

Feniks93 
Małomówny

Wysłany: Wto 23 Wrz, 2014 21:58   

hmm..piszę o samotności, a wokół mnie jest masa ludzi. Jednak cały czas odczuwam samotność.

Jras4 
Docent

Wysłany: Wto 23 Wrz, 2014 22:02   

Feniks93 napisał/a:
? Czy jak to jest? Może ja wcale nie mam problemu z alko

tak pji dalei ...szczyj pod siebie baw sie cpaj chlaj i zdechniesz w młodym wieki
jak wiele innych równie żałosnych młodocianych pjiaczek

Jras4 
Docent

Wysłany: Wto 23 Wrz, 2014 22:03   

Feniks93 napisał/a:
m. W każdym razie nie wyobrażam sobie całkowicie go odrzucić.

to naprawde mnie ubawiło

Jras4 
Docent

Wysłany: Wto 23 Wrz, 2014 22:21   

mówisz o sobie Dama a ja dodam z rynsztoka ..

Feniks93 
Małomówny

Wysłany: Wto 23 Wrz, 2014 22:26   

Jras4 napisał/a:
mówisz o sobie Dama a ja dodam z rynsztoka ..

ktoś tu nie wyczuł ironii

(ale też po co mi ta ironia skoro i tak skończę w rynsztoku)

Jras4 
Docent

Wysłany: Wto 23 Wrz, 2014 22:29   

juz w nim jesteś a raczej ty jestes rynsztokiem ....mówisz ze jestes nie atrakcyjna jak nie wypjiesz a ja powiem tak kobieta pjiana smierdzaca gadajaca bzdety jest bardzo atrakcyjna .. no i na drugi dzień gdy jest jak scierwo jest jeszcze bardziej powabna to wspaniałe dac takej pysia ..

Feniks93 
Małomówny

Wysłany: Wto 23 Wrz, 2014 23:04   

Jras4 napisał/a:
...szczyj pod siebie baw sie cpaj chlaj

Nie doprowadzam się do tego stanu. Przynajmniej od jakiś paru lat. Spróbowałam kilka razy, kilku rzeczy w dużych odstępach czasowych. Nie ciągnie mnie ani trochę. Chlać...kiedyś chlanie wyglądało inaczej. Teraz pije czasami kilka piw, ale jeśli wypije o jedno za dużo, to już lecę na urwanym. Whiskey też. Nigdy sama. Zaraz zaleje mnie fala wypowiedzi 'wszystko przed Tobą'. Tak, boje się tego. Nie uważam jednak, żeby było tak źle. Ograniczam jak tylko się, odcięłam się też od pewnych źródeł, które sprawiały, że piłam dużo. Widzę dużą poprawę, ale kosztem mojego samopoczucia. Zaznaczam w moim wieku pije każdy kogo znam. Jedni więcej, drudzy mniej. Wszyscy imprezują. Jest ciężko, jak się nie napiję a inni tak (co często się zdarza) to czuje lekki dyskomfort, czuje się niepewnie i nie bawię sie tak dobrze jak inni.

Odpowiedz do tematu