Zamknięty przez: Jonesy Wto 14 Paź, 2014 08:26 |
Chciałbym zacząć żyć, szukam pomocy. |
Autor |
Wiadomość |
Ann
Upierdliwiec
Pomogła: 22 razy Wiek: 35 Dołączyła: 11 Lip 2013 Posty: 2075
|
Wysłany: Pon 13 Paź, 2014 08:22
|
|
|
alkoholik napisał/a: | A o czym tu gadać? | a może o tym: Cytat: | Chciałbym zacząć żyć, szukam pomocy |
|
_________________ Być może jest tak, że każda istota musi podlegać jakiemuś uzależnieniu. Że człowiek zupełnie wyzbyty uzależnień jest niekompletny. Że to naturalne jak oddychanie.
Jakub Żulczyk, Ślepnąc od świateł |
|
|
|
|
alkoholik
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Pon 13 Paź, 2014 08:24
|
|
|
Ann napisał/a: | Chciałbym zacząć żyć, szukam pomocy |
"Wysłany: Pią 09 Maj, 2014 13:31". Dziś jest 13.10.204. |
|
|
|
|
Jo-asia
Upierdliwiec miłośniczka
Pomogła: 59 razy Wiek: 53 Dołączyła: 10 Sie 2012 Posty: 2955 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Pon 13 Paź, 2014 08:27
|
|
|
alkoholik napisał/a: | Nic nie myślę, muszę się zastanowić co dalej robić. Czy jeszcze chce mi się starć czy odpuszczam. I zależnie od odpowiedzi zacząć działać lub pić dalej aż do dna lub do końca. Filozofii tu nie ma. |
no i? mogę Ci jakoś pomóc?
może wymień.. Twoje, za i przeciw, do każdej drogi? |
_________________ ...Jak tak płaczę, to mi lepiej i przestaje mnie dobijać nieuchronność przemijania.. |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Pon 13 Paź, 2014 08:32
|
|
|
alkoholik napisał/a: | Chcesz wiedzieć? Spróbuj sama, przekonasz się jak to jest. |
dziewczyna pyta w dobrej wierze a widzi taki niemiły tekst. no ale czego sie mozna spodziewac po pijanym ?
kiedy zaczynałem swoją droge do trzeźwości i na mityng przychodził ktos po zapiciu.
otwieralem szeroko uszy by wyciagnąc jak najwięcej o przyczynach , o całym zdarzeniu i o tym co działo się w głowie delikwenta juz po .
ale kiedy gościu miał postawe typu
Pijacy nic sie nie stało i jeszcze coś w tym stylu bełkotał
uznawałem że może być szkodliwy dalszy mój z nim kontakt |
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Pon 13 Paź, 2014 08:32
|
|
|
alkoholik napisał/a: | Jo-asia napisał/a: | alkoholik napisał/a: | A o czym tu gadać? |
a jak myślisz? |
Nic nie myślę, muszę się zastanowić co dalej robić. Czy jeszcze chce mi się starć czy odpuszczam. I zależnie od odpowiedzi zacząć działać lub pić dalej aż do dna lub do końca. Filozofii tu nie ma. |
Znaczy się, ale jak czy chce Ci się jeszcze starać? To Ty już się zacząłeś starać? Myślałem że wciąż odwlekasz ten strategiczny moment "starania się"...
Chłopie, zasadnicze pytanie - pijesz nadal w tym momencie? |
_________________ Nemo vir est qui mundum non reddat meliorem
|
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
|
Wysłany: Pon 13 Paź, 2014 08:34
|
|
|
alkoholik napisał/a: | Wysłany: Pią 09 Maj, 2014 13:31". Dziś jest 13.10.204. | szybko się zniechęcasz.. i zmieniasz zdanie.. ja swój 1 post napisałam 11 lipca 2013.. i nie zmieniłam zdania co do tego czego chcę od życia |
_________________ Być może jest tak, że każda istota musi podlegać jakiemuś uzależnieniu. Że człowiek zupełnie wyzbyty uzależnień jest niekompletny. Że to naturalne jak oddychanie.
|
|
|
|
alkoholik
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Pon 13 Paź, 2014 08:37
|
|
|
Jo-asia napisał/a: |
może wymień.. Twoje, za i przeciw, do każdej drogi? |
Po prostu brakło mi już motywacji. Zwyczajnie, ktoś wygrywa ktoś przegrywa. Nie wszyscy są zwycięzcami. JA już chyba (chyba) nie mam chęci. Zobojętniało mi to wszystko. Pewności jeszcze nie mam , ale ta kto chyba wygląda. Nie użalam się nad sobą. Nie robię z siebie konającej istoty. Moze wódka i upadek są moim przeznaczeniem, może jeszcze swojego nie wypiłem, może to a może siamto... kto to wie?
edit.
Nie ma sensu dalej grzebać. Idę do sklepu bo mi alkoholu brakło. Jakbym kiedyś chciał jeszcze trzeźwieć to się odezwę. Trzymajcie się. |
Ostatnio zmieniony przez alkoholik Pon 13 Paź, 2014 08:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ann
Upierdliwiec
|
Wysłany: Pon 13 Paź, 2014 08:44
|
|
|
alkoholik napisał/a: | Moze wódka i upadek są moim przeznaczeniem, może jeszcze swojego nie wypiłem, może to a może siamto... kto to wie? | równie dobrze możesz palnać sobie w głowę: może się zabiję, może nie, kto wie. Pan życia i śmierci..
alkoholik napisał/a: | Po prostu brakło mi już motywacji. | co nazywasz używając słowa MOTYWACJA?
alkoholik napisał/a: | Zwyczajnie, ktoś wygrywa ktoś przegrywa. Nie wszyscy są zwycięzcami. JA już chyba (chyba) nie mam chęci. | Skoro walczysz.. na wojnie nie ma wygranych i przegranych.. są tylko przegrani, bo pokusili się o siłę zamiast pokory. alkoholik napisał/a: | Zobojętniało mi to wszystko. | klasyczny tumiwisizm, z którego wynika alkoholik napisał/a: | użalam się nad sobą |
|
|
|
|
|
Jo-asia
Upierdliwiec miłośniczka
Pomogła: 59 razy Wiek: 53 Dołączyła: 10 Sie 2012 Posty: 2955 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Pon 13 Paź, 2014 08:47
|
|
|
alkoholik napisał/a: | Trzymajcie się. |
|
_________________ ...Jak tak płaczę, to mi lepiej i przestaje mnie dobijać nieuchronność przemijania.. |
|
|
|
|
alkoholik
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Wto 14 Paź, 2014 07:13
|
|
|
Zdecydowałem się. od jutra nie pije. |
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Wto 14 Paź, 2014 07:19
|
|
|
Bardzo dobrze!
Teraz sobie tylko tę decyzję "Od jutra nie piję" wydrukuj i powieś na ścianie nad łóżkiem. Codziennie będzie Ci przypominać o tej wiekopomnej dla Ciebie decyzji!!!
|
|
|
|
|
|
alkoholik
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Wto 14 Paź, 2014 07:28
|
|
|
Jonesy napisał/a: | Bardzo dobrze! |
Dzięki. |
|
|
|
|
Jonesy
Upierdliwiec
|
Wysłany: Wto 14 Paź, 2014 07:42
|
|
|
Ale dzisiaj jeszcze na wychamowanie i wyhamowanie coś tam masz w planach?
Czy tak od razu dzielnie odmówisz, aby od jutra zacząć nie pić na trzeźwo? |
|
|
|
|
|
alkoholik
(konto nieaktywne)
|
Wysłany: Wto 14 Paź, 2014 07:48
|
|
|
Jonesy napisał/a: | Ale dzisiaj jeszcze na wychamowanie i wyhamowanie coś tam masz w planach?
Czy tak od razu dzielnie odmówisz, aby od jutra zacząć nie pić na trzeźwo? |
Nie no dzisiaj, nie dam rady tak od razu być bohaterem. Po wczorajszych ekscesach, ledwo żyję, ale od jutra to już koniec, na zawsze. |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Wto 14 Paź, 2014 07:50
|
|
|
alkoholik napisał/a: | ledwo żyję, ale od jutra to już koniec, na zawsze. | a dziś żeby przeżyć to musisz poprawić ale jutro nie będziesz musiał tego zrobić ? |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
|