|
Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"
czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...
|
Ku przestrodze - skutki braku terapii ? |
Autor |
Wiadomość |
Kami
Trajkotka Jak wyczerpać temat, zanim nas wyczerpie K.C.B.
Pomogła: 38 razy Wiek: 57 Dołączyła: 03 Sty 2014 Posty: 1039
|
Wysłany: Wto 22 Lip, 2014 10:30
|
|
|
Flora napisał/a: | Cudza odmiana = moje szczęście ... pomyślcie przecież to absurdalne. Może właśnie taki napis powinnyśmy wieszać sobie na lodówkach aby uzasadnić nasze nicnierobienie z własnym życiem.
|
powiesiłam |
_________________ To nie droga prowadzi do celu, ale cel wskazuje Ci drogę...K.C.Buszman |
|
|
|
|
Mała
Trajkotka
Pomogła: 34 razy Wiek: 49 Dołączyła: 18 Cze 2013 Posty: 1017 Skąd: Moja Wiocha :D
|
Wysłany: Wto 22 Lip, 2014 11:11
|
|
|
Kami,
|
_________________ "Nigdy się nie nie bój" - Krudowie <3 |
|
|
|
|
Słoneczko
Gaduła Alko/Współ.../DDA/
Pomogła: 18 razy Wiek: 51 Dołączyła: 12 Gru 2012 Posty: 735
|
Wysłany: Wto 22 Lip, 2014 16:08
|
|
|
Flora napisał/a: | szymon napisał:
bezdomny się sam wyprodukował, zapracował na to przez wiele lat, a teraz ponosi tylko konsekwencje | Ot i prawda. Ja musiałam do tego myślenia dojrzeć Dojrzałam i przestałam sie tym zamartwiać.
Flora napisał/a: | Dzisiaj jestem pewna, że gdybym wówczas wdrożyła jakikolwiek plan pomocowy (już się bałam Wam wówczas przyznać, ale wtedy rozważałam żeby wynająć mu na jakiś czas jakiś pokój/kawalerkę) POŁOŻYŁABYM CAŁĄ SPRAWĘ a tak to może uratowa/łam/liśmy CZŁOWIEKA. | Flora, ja miałam takie samo myślenie Ja wręcz potrafiłam dać pieniążka na stancję głupie myślenie, będzie sam to sie pozbiera
Oczywiście kasa przepita i z wynajętego pokoju alko wyrzucony w trakcie ciągu alkoholowym
Nie wiedziałam, ze wynajał niedaleko
Wówczas czułam wstyd, jak mi właścicielka moteliku o tym powiedziała.
Ja byłam tak zaburzona, ze to były pieniążki moich dzieci
Gdyby nie solidna terapia... dalej bym tkwiła w tym "przeklętym kręgu" |
_________________ "Alkohol może zmienić makijaż rzeczywistości, ale nie ją samą." |
|
|
|
|
Flora
Małomówny
Pomogła: 3 razy Wiek: 59 Dołączyła: 30 Lip 2013 Posty: 35 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 13 Paź, 2014 16:09
|
|
|
SENS ISTNIENIA ? czyli wreszcie zmieniłam panel tematyczny
no która z nas o to nie pyta zwłaszcza w momentach trudnych.
Odbiegając od wiary w Siłę wyższą, reinkarnację ... zbawienie .... poznałam ostatnio nową teorię po co my na tej ziemi... ?
Zakładając, że kogoś zmotywuje a może tylko rozśmieszy:
... spotkanie z kolejną klientką. Ja wielomówna ona także, starsza pani z jakimś spokojem i mądrością w oczach. Przyjechała do Polski na chwilę uporządkować swoje sprawy ... pomimo, że opowiadam trochę mechanicznie jak te sprawy najlepiej uporządkować ... zaczynamy się świetnie rozumieć ... nagle trochę o dobrej energii, o Sile wyższej i o sensie życia ... ale nie biadolenie ... po chwili zawahania powiedziała, że ona ma teorie po co jesteśmy przez chwilę na ziemi ale to ....
JEJ teoria i NA TERAZ (zastrzega prawo zmiany ) bo pewnie gdzieś Siła wyższa słuchając tego umiera ze śmiechu, a mianowicie:
to jest rodzaj szkolenia, tak jak w firmach ... szkolenie dwutygodniowe ... aby mieć możliwość poznania, nauczenia się czegoś nowego. Na przykład do Afryki aby się dowiedzieć jak cenna jest woda...
- Aha takie szkolenie , powiedziałam, żeby się ubogacić?
- No niekoniecznie ... bo jeśli np. jak to na szkoleniach, przez całe 2 tygodnie tylko się pije to z wiedzy nici ... wolna wola ...
roześmiałyśmy się a ja zostałam z myślami: jak to dobrze, że zmieniłam ziemski panel tematyczny z męczennicy na kobietę wprawdzie rozwiedzioną ale potrafiącą znajdować szczęście w zwykłym życiu.
Należałoby jeszcze zadbać o jakąś zacną specjalizację, która znajdzie się na zaświadczeniu z ziemskiego szkolenia
Pewnie Anioły już umarły ze śmiechu |
_________________ Zawsze trzeba wiedzieć, kiedy kończy się jakiś etap w życiu. Jeśli uparcie chcemy w nim trwać dłużej niż to konieczne, tracimy radość i sens tego, co przed nami. Paulo Coelho |
|
|
|
|
Mała
Trajkotka
Pomogła: 34 razy Wiek: 49 Dołączyła: 18 Cze 2013 Posty: 1017 Skąd: Moja Wiocha :D
|
Wysłany: Śro 22 Paź, 2014 10:46
|
|
|
Flora napisał/a: | Pewnie Anioły już umarły ze śmiechu |
a ja na pewno |
_________________ "Nigdy się nie nie bój" - Krudowie <3 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Alkoholizm, współuzależnienie, DDA. Forum wsparcia
|