Strona Główna Forum Wolnych od Alkoholu
"DEKADENCJA"

czyli rozmowy o alkoholizmie oswojonym i nie tylko...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki internet?
Autor Wiadomość
dtstgseete 
(banita)

Wysłany: Sob 18 Paź, 2014 19:30   

Cytat:
Jeżeli masz problem z jakością sygnału, to kup taki pod który da się podpiąć antenę zewnętrzną
Wdzieczny jestem za te informacje - cenna moze byc w przyszlosci.

margo napisał/a:
Bez sensu...
23r Mozna kupic uzywany jakis wlasnie android. Jesli masz duze grono znajomych - wystarczy popytac, czy ktos ostatnio nie przedluzal se umowy z operatorem i nie jakis android u niego nie poszedl w odstawke. Za oplata niekomercyjna moglby odstapic. Nie mowie tu o jakichs pokątnych sprzedawcach typu allegro ktorzy wystawaja na sprzedaz dla forsy. Mowie o dobrych znajomych, ktorzy z checia zrobiliby Ci przysluge i sami zainkasowali np 50 zl... ? Nie wiem. Ja telefony dostaje za darmo tzn za drobne przyslugi zwiazane ze sprzetem - zamiast skasowac pieniadze biore a to jakas gowniana karte pamieci, albo jakis stary telefon. Oczywiscie takie cos mam raz na kilka miesiecy. Wylacznie przy okazji. Moze Tobie sie taka zdarzy i... masz hotspota tak jak chcialas sv4v I nosisz go w kieszeni albo w plecaku, wiec bedziesz miec tez swoj internet w telefonie na zewnatrz domu... A jesli hotspot do domu - to moj kolega ma taki modem-wifi. Antenka jest. Tylko to chyba musi byc podpiete do gniazdka wiec nie mozna go zabrac poza dom... Nie wiem. Kombinowalem kiedys w tym temacie i dumny jestem, ze moge zablysnac.

drggb
Ostatnio zmieniony przez dtstgseete Sob 18 Paź, 2014 19:40, w całości zmieniany 4 razy  

pietruszka 
Moderator

Pomogła: 232 razy
Wysłany: Sob 18 Paź, 2014 20:22   

korzystam z czegoś takiego jak router-modem ZTE MF63, ale kupowaliśmy je w abonamencie z tabletami i internetem... dla mnie fajna sprawa bo załatwiło mi sprawę internetu na działce, a i na każdej wycieczce mam "przy sobie net" , korzystałam wcześniej z gwizdków (USB) ewentualnie podłączałam się do internetu przez telefon poprzez kabel. na miesiąc mam w abonamencie 5 GB, jak zużyłam, to kupiłam starter za 5 zł. I teraz mam w terenie siec i w tablecie i jeśli potrzebuję w laptopie.

margo 
Trajkotka

Pomogła: 32 razy
Wysłany: Sob 18 Paź, 2014 20:26   

dtstgseete napisał/a:
i dumny jestem, ze moge zablysnac.

:mgreen: :mgreen:

pietruszka napisał/a:
ale kupowaliśmy je w abonamencie z tabletami i internetem

no właśnie, a ja takich umów chciałabym unikać, abonamentów i płatności co miesiąc... myślałam o tym, żeby kupować internet w pakiecie na LTE i udostępniać sobie do laptopa, ale mój smartfon nie działa w lte... :wysmiewacz: także tego... :/

pietruszka 
Moderator

Pomogła: 232 razy
Wysłany: Sob 18 Paź, 2014 20:36   

a może rzeczywiście gwizdek/modem i tzw. starter na kartę? No chyba, że areo... u nas sprawdzałam na działce areo, zbyt słaby sygnał był...

margo 
Trajkotka

Pomogła: 32 razy
Wysłany: Sob 18 Paź, 2014 20:40   

u mnie jak widać działa - są momenty, że zupełnie normalnie, są momenty, że trochę dłużej strona się ładuje... ale ogólnie rzecz biorąc jak na coś, co jest zupełnie za darmo... to nie ma co wymagać nie wiadomo czego :)

Odpowiedz do tematu