przepite mosty |
Autor |
Wiadomość |
staralfur
Małomówny
Wiek: 40 Dołączył: 25 Paź 2014 Posty: 11 Skąd: Racibórz/Opole
|
Wysłany: Nie 26 Paź, 2014 22:27
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | staralfur napisał/a: | Chce iść na spotkanie i może nie ucieknę |
A jak zaczną strzelać? |
Lufa do skroni, ja na kolanach i tekst w stylu: "Przyznaj się, że jesteś bezsillny s*****nu! No przyznaj!" a to tak wygląda na tych meetingach |
|
|
|
|
Lenka
Towarzyski
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 15 Kwi 2011 Posty: 250
|
Wysłany: Nie 26 Paź, 2014 22:28
|
|
|
staralfur napisał/a: | P.S plan na wieczór: posłuchać audiobooka Wielkiej Księgi na youtubie. O! |
Siem uśmiałam....
Witaj |
|
|
|
|
staralfur
Małomówny
|
Wysłany: Nie 26 Paź, 2014 22:33
|
|
|
Lenka napisał/a: | staralfur napisał/a: | P.S plan na wieczór: posłuchać audiobooka Wielkiej Księgi na youtubie. O! |
Siem uśmiałam....
Witaj |
zasnę może szybciej albo coś
Witam |
|
|
|
|
Lenka
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 26 Paź, 2014 22:41
|
|
|
staralfur napisał/a: | zasnę może szybciej |
może......
poszukaj alkoholika ( niepijącego) - będzie łatwiej |
|
|
|
|
Lenka
Towarzyski
|
Wysłany: Nie 26 Paź, 2014 22:51
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: | Jeszcze gorzej.........
|
potwierdzam.......................................................................................................
|
|
|
|
|
dtstgseete
(banita)
|
Wysłany: Nie 26 Paź, 2014 23:34
|
|
|
Cytat: | Lufa do skroni, ja na kolanach i tekst w stylu: "Przyznaj się, że jesteś bezsillny s*****nu! No przyznaj!" a to tak wygląda na tych meetingach | Nawet jesli tak to wygladaloby to i tak rachunek jest prosty - uznalbym, ze wole zesrac sie ze strachu pod lufą pistoletu - to godniejsze - niz - zesrac sie/umrzec/skrzywdzic kogos innego ---- przy kolejnym piciu. Naprawde to prosty rachunek. Nic nie przekonuje ludzi do AA lepiej, niz ich wlasna destrukcja spowodowana piciem --- to cytat z książki ,,12 krokow i 12 tradycji''. Zechcesz odejsc z AA - mozesz zrobic to zawsze i w kazdej chwili. Nawet wyjsc w trakcie tych calych mityngow. Wiem, bo nieraz wychodzilem gdy mialem dosyc. Siądź se blisko drzwi jesli nie czujesz sie bezpiecznie - ja czasem tak robilem (zeby robic jak najmniej zamieszania w razie ewakuacji). |
_________________ Jestem jak ,,MediaMarkt": nie dla idiotów
Skazany na sukcez
|
Ostatnio zmieniony przez dtstgseete Nie 26 Paź, 2014 23:38, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
Tomek
Towarzyski
|
Wysłany: Pon 27 Paź, 2014 12:16
|
|
|
pterodaktyll napisał/a: |
staralfur napisał/a:
Lufa do skroni, ja na kolanach i tekst w stylu: "Przyznaj się, że jesteś bezsillny s*****nu! No przyznaj!" a to tak wygląda na tych meetingach
Jeszcze gorzej.........
|
są jeszcze cęgi, przypiekanie rozżarzonym do czerwoności żelazem i łamanie kołem - tak sobie myślę, że nie pójdziesz, bo już dawno byś poszedł gdyby był na Ciebie czas, a lufa pistoletu przy skroni, cęgi, pazury dzikiego tygrysa są niczym wobec spojrzenia na siebie w lustrze, no a tam na terapii czy w AA maja dość dobre lustra, oj kryształowe... |
|
|
|
|
staralfur
Małomówny
|
Wysłany: Pon 27 Paź, 2014 12:33
|
|
|
Ehhh zażartowałem z tym mitingiem, a tu się taki kocioł zrobił
Pójdę w tym tygodniu, usiądę i posłucham i jestem tego pewny, że tak chcę zrobić i tam pójść.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
yuraa
Moderator
Pomógł: 111 razy Wiek: 61 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4274 Skąd: Police
|
Wysłany: Pon 27 Paź, 2014 12:42
|
|
|
Zabrzmiało jak deklaracja wizyty w filharmonii. Człowieku tu o życie Twoje gra się toczy, no o jakość tego życia na początek na pewno |
|
|
|
pterodaktyll
Moderator .....zmieniłem narodowość, jestem alkoholikiem....
Pomógł: 204 razy Dołączył: 17 Mar 2009 Posty: 15070 Skąd: z...mezozoiku
|
Wysłany: Pon 27 Paź, 2014 14:56
|
|
|
Bezpieczniej |
_________________ |
|
|
|
|
stanisław
Gaduła stan
Pomógł: 7 razy Wiek: 62 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 698 Skąd: Stalowa wola
|
Wysłany: Wto 28 Paź, 2014 16:00
|
|
|
staralfur, Czy ty żyjesz |
|
|
|
|
staralfur
Małomówny
|
Wysłany: Wto 28 Paź, 2014 16:57
|
|
|
Żyję żyję. Alkoholu nie napiłem się od piątku i nie zamierzam
Na terapię, ani na miting póki co się jeszcze nie wybrałem. Strach, wstyd i jakieś niezdecydowanie mnie przed tym wstrzymuje. Muszę do tej decyzji dojrzeć albo nabrać odwagi.
Na razie zajmuję się bieganiem po biurach pracy za granicą i to zajmuje mi sporo czasu (wiem wymówka, ale pieniądze się same nie zarobią)
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez staralfur Wto 28 Paź, 2014 16:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
szymon
Uzależniony od netu
|
Wysłany: Wto 28 Paź, 2014 17:00
|
|
|
staralfur napisał/a: | Muszę do tej decyzji dojrzeć albo nabrać odwagi. |
możesz też tam iść niedojrzały i pełen strachu, to nie ma znaczenia na AA czy na terapii |
|
|
|
|
Janioł
Uzależniony od netu Uśmiech to pół pocałunku
Pomógł: 70 razy Wiek: 58 Dołączył: 06 Paź 2008 Posty: 4556 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Wto 28 Paź, 2014 17:00
|
|
|
staralfur napisał/a: | Strach, wstyd i jakieś niezdecydowanie mnie przed tym wstrzymuje. | ta ..... a może po prostu nadal się pić chce a tam komforcik picia odbiarą
staralfur napisał/a: | Muszę do tej decyzji dojrzeć albo nabrać odwagi. | a to najlepiej w jakimś pubie lub innej knajpie
się chłopie ogarnij jak rzeczywiście chcesz przestać pić inaczej szkoda gipsu i literek |
_________________ P.S. Janioł może być tylko jeden chociaż też czasem w coś walnie aureolką by: Pietruszka |
|
|
|
|
staralfur
Małomówny
|
Wysłany: Wto 28 Paź, 2014 17:05
|
|
|
Janioł napisał/a: | staralfur napisał/a: | Strach, wstyd i jakieś niezdecydowanie mnie przed tym wstrzymuje. | ta ..... a może po prostu nadal się pić chce a tam komforcik picia odbiarą
|
celnie |
Ostatnio zmieniony przez staralfur Wto 28 Paź, 2014 17:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|